Ücretli Öğretmenlik Başvurularında Yarın Son Gün

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ücretli Öğretmenlik Başvurularında Yarın Son Gün
Haberin Tarihi: 3.9.2015 09:40:00 - Okunma Sayısı:1759 defa okundu.

İlçemiz eğitim kurumlarında çeşitli nedenlerle (Boş Norm, Aylıksız İzin, Uzun Süreli Sağlık Raporu, Tayin, Emeklilik vb.) oluşan öğretmen yetersizliğinden dolayı 2015/2016 eğitim öğretim yılında ihtiyaç duyulan branşlarda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin Karar'ın 9.Maddesi gereğince ek ders ücreti karşılığı görevlendirme yapılacağı bildirildi.

Ücretli Öğretmenlik Başvurularında Yarın Son Gün

 

İlçemiz eğitim kurumlarında çeşitli nedenlerle (Boş Norm, Aylıksız İzin, Uzun Süreli Sağlık Raporu, Tayin, Emeklilik vb.) oluşan öğretmen yetersizliğinden dolayı  2015/2016 eğitim öğretim yılında ihtiyaç duyulan branşlarda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin Karar’ın 9.Maddesi gereğince ek ders ücreti karşılığı görevlendirme yapılacağı bildirildi.

            17/08/2015  tarihinde başlayan başvurular  04/09/2015 tarihinde sona erecek. Başvurular Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şubelerine şahsen yapılacak.

            Konu ile ilgili olarak Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle: “İlçemiz eğitim kurumlarında çeşitli nedenlerle (Boş Norm, Aylıksız İzin, Uzun Süreli Sağlık Raporu, Tayin, Emeklilik vb.) oluşan öğretmen yetersizliğinden dolayı  2015/2016 eğitim öğretim yılında ihtiyaç duyulan branşlarda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin Karar´ın 9.Maddesi gereğince ek ders ücreti karşılığı görevlendirme yapılacaktır.

            Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin Karar.

            Talim ve Terbiye Kurulu’nun 07.07.2009 tarihli ve 80 Sayılı Kurul Kararı.

Milli Eğitim Bakanlığı Norm Kadro Yönetmeliği.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü’nün 02.09.2010 tarih ve 2757 sayılı yazısı

            Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 25.06.2012 tarih ve 69 Sayılı Kararı

ÖNCELİK

SIRALAMASINA GÖRE

GÖREVLENDİRMEYE

ESAS USUL VE ŞARTLARI

            1- Üniversitelerin Eğitim Fakültesi bölümlerinden mezun olmak,

2- Üniversitelerin Fen Edebiyat Fakültesi bölümlerinden mezun olmak,

            3- Okul Öncesi Öğretmenliği(Ana Sınıfı) için Okul Öncesi Öğretmenliği(Lisans), ihtiyaç karşılanmadığı takdirde Çocuk Gelişimi (Ön lisans) bölümü mezunu olmak,

            4- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği için Lisans, ihtiyaç karşılanmadığı takdirde İlahiyat Ön lisans mezunu olmak,

            5- Eğitim ve Fen Edebiyat Fakülteleri mezunlarının 2015 KPSS, Çocuk Gelişimi ve İlahiyat Ön lisans bölümü mezunlarının 2014 KPSS puanına sahip olmak,

            6- Son 1 (bir) yıl içinde görev alan ücretli öğretmenlerden, geçerli mazereti olmadan görevini bırakanlara aksi hüküm bulunmadıkça görev verilmeyecektir.

            7- Geçerli bir özrü (atama, hastalık vb.) olmaksızın çalıştığı okul müdürlüğüne en az 5 (beş) işgünü öncesinden yazılı bilgi vermeden görevi bırakanlara müdürlüğümüzce bir daha görevlendirme yapılmayacaktır.

            8- Maarif Müfettişlerince önceki yıllarda öğretmenlik görevinde yetersiz bulunup görevi sona erdirilen ve bir daha görev verilmemek üzere hakkında işlem yapılan ücretli öğretmenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

            9- Her branş mezunu sadece kendi branşı için başvuru yapabilecektir. Kendi branşında ihtiyaç olmaması durumunda uygun diğer branşlarda görevlendirme yapılacaktır.

            10- Merkez  için başvuru yapan köylere; Köy için başvuru yapan merkez için başvuru yapma hakkına sahip olamayacaktır.

            11- Başvuru yapan her adayın görevlendirilemeyeceğinin, görevlendirmenin yapılmaması durumunda da herhangi bir hak talep edilmeyeceğinin bilinmesi gerekir.

            12- Köy Okullarını tercih edenlerden ikameti o köyde olanlara öncelik verilecektir.

            13- Eşitlik durumunda mezuniyeti daha eski ve önceki yıllarda daha uzun çalışanlara öncelik verilecektir.

            Başvurular 17/08/2015 – 04/09/2015 tarihleri arasında Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şubelerine şahsen yapılacaktır.

            NOT: İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru evrakları elden Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları servisine teslim edilecektir.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap