Alparslan Tekbaş’ın Söyleşide Katkı Ve Sorusu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Alparslan Tekbaş’ın Söyleşide Katkı Ve Sorusu
Haberin Tarihi: 22.11.2023 12:00:20 - Okunma Sayısı:766 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

ALPARSLAN TEKBAŞ’IN SÖYLEŞİDE KATKI VE SORUSU

Eski Maliye Bakanlığı Müsteşarı Dr. İsa COŞKUN’un 18 Kasım 2023 tarihinde Cumartesi günü ISVAK salonlarında “TARIM VE GIDA, SÜT VE ET SEKTÖRLERİNDE GELİŞMELER” söyleşi etkinliğinde Ziraat Yüksek Mühendisi/TÜRKGÜN Gazetesi Tarım Yazarı/AGRO TV Program yapımcısı Alparslan TEKBAŞ, Dr. Coşkun'a bilgilendirmeleri için teşekkür ederek "Yapılan tarımsal şuralardan bahsetmek istiyorum. Tarım Şuralarında önemli tespitlerde bulunulmuş. Ülke tarımının sorunları 1997 yılı, 2004 yılı ve 2019 yılının koşulları içinde ele alınmış ve değerlendirilmiş. Ama, bu Şura’lardan sonra yaşanan gelişmeler, Tarım Şuralarının ortaya koyduğu politikalar, tespitler ve öneriler doğrultusunda olmamıştır. 1997 sonrasında tarım konusunda ortaya çıkan sorunlar ve sıkıntılar maalesef 2004 yılında da aynı şekilde sirayet etmiş ve 2019 yılında da Tarım Şuralarının ortaya koyduğu çerçeve ile kesinlikle 2023 yılı günümüzü için de aynı derecede değerlendirilebilir.

Aslında 1997 de başlayıp 2004 yılında yaklaşık ayı şeyler konuşulmuş ve 2019 yılında da aynı şeyleri konuşmuşuz. 26 yıl geçmiş ve ülke tarımında aynı sorunları dile getirmişiz ve yıl 2023 ülke tarımıyla ilgili yaklaşık aynı şeyleri konuşmaya devam ediyoruz. 26 yıl bir tarım politikasının uygulanması için uzunca bir zaman dilimi….

Son 21 yıldır iktidar değişmedi ama görev yapan 8 farklı bakan üstelik aynı partinin bakanları olmasına rağmen her biri farklı projeler, farklı politikalar ve farklı destekleme modelleri uygulamaya çalıştı, çalışıyor. Birçoğunun sonuçları bile alınmadan bakanlar görevden alındı. Her şey sil baştan! Göreve gelen her bakan kendisinden önceki bakanın önce ekibini değiştiriyor sonra uygulamalarını ya rafa kaldırıyor ya da gündemine almıyor!" şeklinde katkıda bulunduktan sonra şu soruyu yöneltti: "Sayın Müsteşarım; Siz yansıda mevcut durum analizini yaptınız. Sorun üretimde mi? Yönetim de mi?”

- Zeki TARHAN

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap