TARHAN’IN GÖZÜYLE DEKAN KİRİŞ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TARHAN’IN GÖZÜYLE DEKAN KİRİŞ
Haberin Tarihi: 4.12.2023 09:59:27 - Okunma Sayısı:684 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

TARHAN’IN GÖZÜYLE DEKAN KİRİŞ

                         Zeki TARHAN – ANKARA

        Tarihî Eğirdir Kalesine yaslanmış ve “Debenci Gülsüm” ün evi diye bilinen Tarihi evin restorasyonundan sonra, Eğirdir Yerel Yönetiminin tasarrufuna ve mülkiyetine geçen Ev; Eğirdir’ in sosyoekonomik ve sosyokültürel konularının ağırlıklı olarak tartışıldığı ve çözümler arandığı bir platforma dönüşmüş ve Eğirdir halkı da, tartışmalı AÇIKOTURUM ların yapıldığı bu fiziki mekâna “EĞİRDİR PARLAMENTOSU”  adını vermişti.

                                                          ***

        EĞİRDİR EVİ’ nde yapılan Açıkoturumları uzun bir zaman yönetmiştim. Bu oturumlardan birkaçına, Hakan KİRİŞ hocamızı davet etmiş ve sevgili hocamız bu davetlerimize katılım sağlayarak, “Siyaset Bilimci” kimliğiyle de katkılarda da bulunmuştu… Bu toplantılarımızda; Göller Bölgesinin, Turizm strateji belgesinde EKOTURİZM bölgesi olarak tanımlanması nedeniyle, başta Göl Turizmi, Sağlık Turizmi, Asker Turizmi, Çiftlik Turizmi gibi masaya yatırılırdı…

        Hakan hocamızın katkı verdiği bu toplantılarda; “…bilgiyi kamuoyunun ve yerel dinamiklerle yerel siyasi aktörlerin kullanımına sunarak, teoriden pratiği çıkarmayı, pratikle de teoriyi sınamayı, düzenlemeyi ve geliştirmeyi” hayata geçirdiğini, zaman geçtikçe daha iyi anlıyordum…

                                                           ***

          İlerleyen süreçlerde, arkadaşlığımız / dostluğumuz da ivme kazanıyordu… Ben O’na “Hakan hocam” diye hitap ediyor, O ise “Zeki abi” diye. Ben onun görüşlerine, O da benim görüşlerime hem değer veriyor hem saygı gösteriyorduk… Hakan Hoca, Akademik kariyerde hızla ilerliyordu… 97’ de SDÜ / İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’ ne girmiş, 2001 yılında da mezun olmuştu. Lisansüstü eğitimini de yine aynı dalda yapmıştı. Ve Hakan hoca, SDÜ’ nün Politika Tasarım Grubu’ nun da kurucusudur.

                                                            ***

           ISPARTA SİYASET VE YÖNETİM ARAŞTIRMALARI kitabı, SDÜ’ nün Politika Tasarım Grubu Yayını olarak 2010 sonbaharında basılır. Ve derleyenler, aynı bölümün hocalarından Nilüfer NEGİZ ile Hakan hocadır.

          …Ve Prof. Dr. Hüseyin GÜL hocamızın editörlüğünde hazırlanan GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ISPARTA kitabı ise;  2009 yılında Atatürk Kültür Merkezi Yayını olarak basılır. Her iki eserde de Hakan hocanın büyük emeği vardır. Bir gün, Hakan hocamızın arabasıyla Prof. Dr. Hüseyin GÜL hocamızın evine gittik. Takvimler 05 Mart 2012’ yi gösteriyordu. Hüseyin hocamız ziyaretimizden çok memnun kalmıştı. GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ISPARTA kitabını  şu sözlerle imzalayarak TARHAN’ a hediye etmişti:

“Çok değerli ve saygıdeğer Ekonomist – Yazar Zeki TARHAN beye saygı ve sevgilerimle… Prof. Dr. Hüseyin GÜL”

                                                           ***

           Detay Yayınlarından, Ekim / 2014’ de 1. Baskısı yapılan “TÜRKİYE’ DE YEREL YÖNETİMLER VE YEREL SİYASET” adlı eserin müellifleri : Hüseyin GÜL, Hakan Mehmet KİRİŞ, Nilüfer NEGİZ ve İsmail GÖKDAYI. Bu eserde; bize de yer verilmiş:

Tarhan, Z (2014) “ Eğirdir Belediye Başkanlığı Seçim Sonucunun Derin Analizi ”http://egirdirakingazetesi.com.tr/yazar2553-zeki-tarhan-egirdir-belediye-baskanligi-seçimsonucunun-derin-,html,E.T.14.05.2014

Tarhan, Z. (2014) “Tekin Bayram Kaybetti mi?”, http://www.egirdirhaber.com/haber_detay.asp?haberID=4333 E.T. 14.05.2014

DEVAM EDECEK…

       

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap