ISPARTA’NIN DAŞÖZ’LÜ YILLARI… (SEKİZİNCİ BÖLÜM)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA’NIN DAŞÖZ’LÜ YILLARI… (SEKİZİNCİ BÖLÜM)
Haberin Tarihi: 31.1.2024 09:25:52 - Okunma Sayısı:453 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

ISPARTA’NIN DAŞÖZ’LÜ YILLARI…

                    Zeki TARHAN – ANKARA

                                        SEKİZİNCİ BÖLÜM

         TARHAN – Isparta’ nın tanıtımı için, ne tür yöntemleri hayata geçirdiniz, yada bu bağlamda düşündüğünüz / planladığınız halde, uygulamaya sokamadığınız neler vardı?

      DAŞÖZ – Isparta; hem gölleri (Eğirdir / Kovada / Gölcük ), hem doğal zenginlikleri ( Dağları / Kanyonları / Yaylaları / Flora ve Faunası ) itibariyle çok önemli bir il. Ayrıca; Yalvaç Psidia Antiochıa’ sı, Selçuklu şehri Eğirdir’ in tarih ve kültür kokan tarihi ve kültürel dokusu, gölün süsü adaları, seyir terasları, Prostannası,  Oluklacısı, Sivrisi, Uyuyan Güzeli, tarihi kal’ ası, Dündar bey Medresesi, Hızır bey camii ve minaresi, Boğazovası, birbirinden güzel koyları ve Altınkum Plajı, rekreasyon alanları ve diğerleri… Sütçüler Adada Harabeleri, Yazılı Kanyonuyla, ayrıca Osmanlı ve Selçuklu eserleriyle önemli tarihi ve kültürel zenginliklere sahip bir ilimizdir.

                                                      ***

     “… Bütün bunların tespiti, envanterinin çıkarılması, korunması, restorasyonu, sivil mimarinin korunması (=evler, konaklar ), turizmin geliştirilmesi, gülün ve halının tanıtımı, DAVRAS KAYAK MERKEZİ’ nin tanıtımı, Antalya Turizmine entegrasyonu vb. çok sayıda geziler, yayın çalışmaları, TV programları, Antalya medyası ile işbirliği uygulamaları, toplantılar, çalıştay ve sempozyumlar, Yalvaç ve Eğirdir’e yönelik özel programlar, uzun yıllar ihmal edilen GÜL ve HALI FESTİVALİ’ nin canlandırılması, Isparta’ nın bir “SAĞLIK TURİZMİ MERKEZİ” olmasına yönelik pek çok çalışmalar yapılmışır…”

                                                      ***

     “…ETUDOSD işbirliği ile Dağcılık faaliyetleri desteklenmiştir. Aksu / Zindan Mağarası aydınlatılarak hizmete açılmıştır. Bütün bu tanıtım faaliyetlerinde; DEV ÖĞRENCİLER’ in her birine, ilin bir Turizm Rehberi / misyonu düşünülmüş, Süleyman Demirel Üniversitesi ( SDÜ ) ile hemen her konuda işbirliği yapılmış, şehri üniversite öğrencileri için bir “çekim merkezi” yapma vizyonu ile hareket edilmiştir. Üniversite ile işbirliğine büyük önem verilmiştir. Isparta’ da, eğitim ve sağlık hizmetleri iyi düzeydedir… Ayrıca, SDÜ;  ISPARTA’ NIN  GELİŞİMİNDE EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİDİR.”

                                                       ***

   TARHAN – Makro düzeyde düşünürsek; öyle bir Isparta vizyonu koydunuz ki ortaya, bir motto, kendiliğinden çıktı karşımıza: “TÜRKİYE’ NİN GÜL BAHÇESİ, ELMANIN BAŞKENTİ!!!”

    DAŞÖZ – Evet, aynen öyle. Isparta, aynı zamanda; SAĞLIK  TURİZMİ konusunda önemli bir potansiyele sahip. Isparta; Gölleri, gülleri, tıbbi ve aromatik bitkileri, DAVRAS’ ı, sağlık turizmi, Dağcılık, tarihi yapıları, trekking, Üniversiteleriyle, meyveciliğiyle, Dünya Turizm Merkezi Antalya’ ya yakınlığıyla, turizm potansiyeliyle daha da ileriye gidebilir…TÜRKİYE’ NİN GÜL BAHÇESİ, ELMANIN BAŞKENTİ!!!

YARIN :

KIRSAL YERLEŞİM VE ALTYAPI

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap