2024 YILI MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİM SONUÇLARI (AKP-2)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,    2024 YILI MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİM SONUÇLARI (AKP-2)
Haberin Tarihi: 13.5.2024 15:22:52 - Okunma Sayısı:4181 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

    2024 YILI MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİM SONUÇLARI (AKP-2)

     31 Mart 2024 tarihinde Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, AKP kurulduğu tarihten itibaren ilk defa neden ikinci parti durumuna düştü?

     Konuyu fazla uzatmadan iki farklı boyutta ele alarak vatandaşın nabzını yoklamak istedim:

     AKP’ye desteğin düşmesinin en büyük sebebi olarak ekonomik kriz karşımıza çıkmakta, hayat pahalılığından dolayı halk büyük rahatsızlık duyuyor.

     Vatandaş tarafından AKP kadrolarında 20 yıllık bir rehavetin yaşandığı, bu durumun özellikle yerelde seçmende bir kopuşa neden olduğu dile getirildi.

     Bunun bir örneği olarak, önceki dönemde yaşanmış bir durumu vatandaşımızın ifadesi ile aynen aktarıyorum:

     Vatandaş Belediye Başkanı ile görüşmek için Belediye binasına gider. Sekreterine Belediye Başkanı ile görüşmek istediğini ifade eder. Sekreter Belediye Başkanı odasını girip vatandaşın kendisi ile görüşmek istediğini iletir. Başkan, içeride hiç kimse olmamasına rağmen vatandaşı odasına kabul etmeyip, Başkan Yardımcısına yönlendirir. Vatandaş başkan yardımcısının kapısında yaklaşık 30 dakika bekler. Başkan yardımcısı meşgul olduğunu ifade ederek vatandaşla görüşmeyi kabul etmez.

     Tabii ki vatandaş da haklı olarak soruyor: “Düne kadar seçim döneminde abi, abla, teyze, amca, hacı derken döner siyah koltuğa oturunca ne oldu?”

     Ak parti rehavetinin küçük bir örneği ilçemizde yaşanmamış mı sizce!

    Yine bayram tatilinde İstanbul’dan ilçemize tatile gelen bir yakınımızla sohbet etme imkânım oldu.

     Dedim ki:

    “Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldikten sonra özellikle İstanbul’da öyle yatırımlar yaptı ki! Bizler Anadolu’da yaşayan insanlar olarak kıskandık.”

     Örneğin; İstanbul Havalimanı, Kuzey Marmara otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çamlıca kulesi ve Camisi, Marmaray, Avrasya Tüneli, Ayasofya Camiinin ibadete açılması daha bunun gibi onlarca hizmete adlarını yazdırmalarına rağmen neden Ekrem İmamoğlu, açık farkla yine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandı diye sordum?

     Aldığım cevaplar çok ilginçti;

     “Ekrem İmamoğlu ve yönetimi İstanbul’da Kent Lokantaları açtı, İBB tarafından ücretsiz halk süt dağıtılıyor, metro çalışmaları devam ediyor. Yeni öğrenci yurtları, Kent Ormanları, Yaşam vadileri, yüzlerce sosyal eğlence ve bunun gibi hizmetleri İstanbul halkına sundu” dedi.

     Fakat Ekrem İmamoğlu’nun yaptıkları hizmetlere bakınca belki de harcanan para bir İstanbul Havalimanı kadar olmamasına rağmen vatandaş artık kendi bütçesinin derdinde olduğu için halkın Kent Lokantalarını konuşması aslında her şeyi özetliyor.

     Büyük yatırımlara devam edelim.

     Ama…!

     Vatandaşın bire bir kendi cüzdanını ilgilendiren asgari ücret hesaplamalarında, emekli maaş hesaplamalarında da ince hesaplar peşinde olmayalım.

     20 yıllık AK Parti siyasetçilerinin rehavete kapılmaları sonucunda, vatandaşın oyunu çantada keklik görmesi, son yerel seçimde istenilen oyun alınamamasına sebep oldu.

     Vatandaş Ak Partiye küsüp oy kullanmaya gitmedi. Bu durum oy kayıplarının en temel unsuru değil mi?

     Saygılarımla…

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    14.5.2024 10:34:19
    Hükümetimiz madem emekli maaşlarını düşük tutacaktı o zaman EYTyi çıkarmayacaktı
  • Rumuz
    (Rumuz)
    14.5.2024 09:56:55
    İmamoğlu yaptığı vaatlerin hic birini yapmadı ki. Halk otobuslerine bile azalttı otobusler hep yolda kaldı..CHP binasinnda valiz valiz paraların akibetini ne Chp nede Imamoğlu açıklayamadı. Hizmetsizliğe rağmen nasıl kazanılmış acaba..
  • Rumuz
    (Rumuz)
    14.5.2024 00:47:58
    Halk en doğrusumu yaptı.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    13.5.2024 20:05:49
    Veli Gök ve yönetiminin kulağı çınlamıştır
  • Rumuz
    (Rumuz)
    13.5.2024 18:52:00
    Yine yerinde bir yazı olmuş teşekkür ederiz
Yorum Yap