ISVAK’IN BAHAR KONSERİ MUHTEŞEMDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISVAK’IN BAHAR KONSERİ MUHTEŞEMDİ
Haberin Tarihi: 14.5.2024 17:07:16 - Okunma Sayısı:591 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

ISVAK’IN BAHAR KONSERİ MUHTEŞEMDİ

                             Zeki TARHAN - ANKARA

         ISVAK / TSM (=Türk Sanat Müziği ) Korosu, bir yıllık özverili çalışmasının sonunda, dün akşam Gençlik Parkı Kültür Merkezinde verdiği BAHAR KONSERİ ile, kulaklarımızın pasını sildi, hemşerilerine unutulmaz “eğlenceli hoş bir gece yaşattı…” Isparta’ nın yetiştirdiği, müzik sanatının ustası Osman BABUŞÇU’ nun bestelediği “KANIMDA KIVILCIM” şarkısının söylenmesi, Isparta’ lı olmanın gururunu yaşatırken, diğer şarkı sözlerinde “ Endemik bir tür olan Isparta GÜLÜ’ nün yer alması” da bir övünç kaynağı oldu… Hatta; konseri izleyenler açısından ilginç bir sahne performansı yaşandı platformda. ISVAK Başkanı Kemal BATTAL, Koronun Şefi Isparta’ lı hemşerimiz Şef Cemile Karabulut UNCU’ nun adının önüne  “GÜL” ekleyince, büyük bir beğeni aldı ve izleyiciler tarafından alkışlandı…

                                                     ***

     ISVAK Başkanı Kemal BATTAL, açış konuşmasını, Konserin aradan sonraki ikinci bölümün başında yaptı. BATTAL konuşmasında; Atatürk’ün Türk musikisine ve musiki sanatına ne denli önem verdiğini anlatıyordu…Atatürk’ ün “Ülkemizi Muasır Medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak” söylemini de anımsatıyor, “Anneler Günü” dolayısıyla, başta  Atamızın annesiyle birlikte bütün annelerimizin, anne adaylarımızın ve de kendini “anne” hissedenlerin “ANNELER GÜNÜ” nü kutlarken, ATATÜRK ve annesi anılırken, salonda bir alkış tufanı esiyordu…Konserin icra edildiği, kültür Merkezinin fiziki mekânı da gösteriyordu ki, toplumun “ORTAK PAYDASI” Cumhuriyetimizin kurucu lideri ATATÜK idi ve bu olgu ıskalanamazdı.

                                                  ***

      Osman BABUŞÇU ve  Ayten ADİLOĞLU, dün akşamki ISVAK’ ın BAHAR KONSERİ’ ni bakın nasıl değerlendiriyordu:

BABUŞÇU: Eğlenceli bir Konser oldu, Hoş bir Konserdi. Atatürk’ ün kültür ve sanat anlayışı, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmaktı!!! Atatürk’ ün bu öngörüsü ve vizyonu, liderliğin üstünde “Dahi” oluşunun da göstergesiydi!!!

ADİLOĞLU:

ADİLOĞLU: Geçen seneye göre çok güzeldi. Bu sene çok farklıydı, beğendim. Üzüntülü parçalara, şarkılara keşke repertuarda yer verilmeseydi. Son bölüm ise, daha iyi olabilirdi örneğin; İZMİR MARŞI gibi bir marşla Konser sonlandırılabilirdi. Korodaki “ZEYBEK” oynayan, sadece sahnede“ZEYBEK” oynayabilirdi, Koro söyler o oynardı. Isparta’ lı Koro Şefimiz Cemile hanım, seyirciyi devamlı aktif halde tutmayı başardı… Seyirci pasif oturmadı, Cemile hanım, seyirciyi de birlikte şarkı söylemeye yönlendirdi… İyi bir Koro Şefliği icra etti. Sunucu Yasemin hanımın da, başarılı bir performans sergilediğini gördük…

                                                         ***

           ISVAK Başkanı BATTAL, ISVAK’ ın onursal kurucu başkanı DEMİREL’ in Türk musikisine ne denli önem verdiğini de vurguluyor ve bu bağlamda, DEMİREL’ in Türk Müziği Konservatuarını kurdurduğunu anımsatıyordu…

                            ISVAK BAŞKANI KEMAL BATTAL’ IN KONSERİ AÇIŞ KONUŞMASI:

               “Tüm dünyaya, “Bir anne dünyayı değiştirebilir.” dedirten Zübeyde Hanımın manevi şahsında tüm annelerin anneler gününü kutluyorum.

               Değerli Hemşerilerim, ISVAK koromuzun geleneksel ilkbahar konserleri vakfımızın amaç ve faaliyetlerinden bir bölümü olan kültür ve sanat etkinliklerimizin en önemlisidir. Bu etkinliğimizde sadece koromuzun sunduğu şarkıları dinlemiyor, aynı zamanda bir araya gelerek, birbirimizi fiziki olarak görerek sohbet ediyor, birbirimize dostluğumuzu, desteğimizi, güvenimizi hissettiriyor ve iyi anılar biriktiriyoruz.

             ISVAK koromuz; Cemile Uncu Hocamızın liderliğinde, tüm sonbahar ve kış sezonunda ISVAK merkezinde amatör ruhla çalışmakta, emek ve zaman harcamakta ve konsere hazırlanmaktadır. Bu gayretleri için hocamız, ses ve saz sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.

                                                              ***

             Ankara’daki Isparta’ lı lar olarak ortak paydamız, Isparta ve Isparta’ lı olmak. Vakfımızın tüm faaliyetlerinde olduğu gibi, kültür ve sanat alanında da Isparta ile ilişki ve iletişim içerisindeyiz… Isparta ile ilişkilerimizi münferit ve geçici değil, kurumsal ve kalıcı kurmaya dikkat ediyoruz. Sizlerin de katılımınızla geçtiğimiz yıl Ekim ayında, Isparta Belediyemizle birlikte organize ettiğimiz yöresel yemekler etkinliğimizi, yıllık periyotlarla geleneksel hale getirdik. ISVAK koromuzun Isparta’da konser vermesi konusunda, Isparta’dan talepler alıyorduk. Yaptığımız istişarelerle, koromuzun her yıl ekim ayı sonunda geleneksel olarak yapılan ve ikincisi Ekim-2024 ayında yapılacak olan “Isparta Gastronomi ve Yöresel Lezzetler festivali” n de ISVAK Koromuzun konser etkinliğinin yer almasını benimsedik.

                                                           ***

         Değerli Hemşerilerim, konu kültür ve sanat olunca iki büyük liderimizden bahsetmeden geçmeyeceğim. Mustafa Kemal Atatürk ve Süleyman Demirel. Bu iki liderimizin ortak özelliği, kültür ve sanatta sevdiklerini değil, gerekeni yapmaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk, alaturkayı sevmesine rağmen, uluslararası çoksesli müzik ve sahne sanatlarını geliştirmek için çaba göstermiştir. 1920’li yıllarda devrim niteliğindeki bu çabaları, bugünkü sanat anlayışımızın temelini oluşturmuştur. Vakfımızın kurucusu, onursal başkanımız, 9. Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel de alaturka seven bir liderimizdi. O da ulu önder Atatürk’ün izinden giderek, Cumhurbaşkanlığı Köşkünü sanata ve sanatçılara açtı. Sanatçıları; “Atatürk’ün mekânına hoş geldiniz” diyerek karşıladı. İlk defa kültür ve sanat danışmanı görevlendirdi. “Kültür ve sanat adamı olmadan uygar dünya ile yarışamayız” diyerek kültür ve sanatın önemini vurguladı.

          Sözlerime son verirken, Cemile Uncu Hocamıza, ses ve saz sanatçılarımıza bu coşkuyu bize yaşattıkları için teşekkür ediyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum…”

                                                             ----- 0 ----

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap