EGİAD'DAN TKDK'YA ZİYARET

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EGİAD'DAN TKDK'YA ZİYARET
Haberin Tarihi: 23.10.2015 10:31:00 - Okunma Sayısı:1517 defa okundu.

Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) üyeleri Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü'yü makamında ziyaret ettiler.

EGİAD’DAN TKDK’YA ZİYARET

 

            Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) üyeleri Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü’yü makamında ziyaret ettiler.

            EGİAD Başkanı Osman Gök ile yönetim kurulu üyeleri Abdullah Başyiğit, Erhan Savran ve Mustafa Selek, TKDK İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü’den Kurumun çalışmaları ile ilgi bilgi alarak IPARD konusunda görüş alışverişinde bulundular.

            Öncelikle EGİAD’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gülcü, Başkan Osman Gök ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

            Yatırım yapmak isteyenleri, proje hazırlamaya ve Kuruma davet ettiklerini bildiren TKDK İl Koordinatörü Gülcü “TKDK’da hiçbir projeye ayrıcalık tanınmaz. Tüm projeler bizim nazarımızda eşittir. İster yabancı uyruklu ister Türk bizim fark etmez bizim için önemli olan Isparta’ya yatırım yapacak girişimci olmasıdır. Proje doğru ve sağlıklı bir şekilde hazırlandığı sürece objektif değerlendirilir ve üst kurullara iletilir. Biz her fikre değer veriyoruz. Kurumumuzdan yatırımcılar çekinmesinler. Öncelikle bizle iletişime geçerlerse doğru ve zamanında, hatasız şekilde süreci değerlendirmiş oluruz’’ şeklinde konuştu.

            Gülcü şöyle devam etti: “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü olarak, Isparta’da yapacağınız Süs Bitkileri üretimi, depolanması, paketlenmesine yönelik yatırımlarınıza ; %50 i karşılıksız hibe desteği sağlanmaktadır.

            Yatırımlarınızda bu tesislerin kurulumuna ait her türlü inşaat işleri, makine ekipman alımı, bilgisayar ve otomasyon, sulama sistemlerinin kurulması, Sera kurulumu, danışmanlık hizmetleri alımı, proje çizim masrafları gibi birçok yatırım kalemi destek kapsamındadır.

            Süs Bitkileri yatırımlarını için yatırım bütçesi 5.000 ila 250.000 Euro arasında değişmekte olup, hibe desteği sağlayan benzer kuruluşlardan farklı olarak verilecek hibe tutarı gelir ve kurumlar vergisinden de muaf tutulmaktadır.

            Isparta; Antalya gibi Ülkemizin süs bitkileri sektöründe lider illerinde birine yakınlığı, üretim sezonunun devamı niteliğinde olması, sulanabilir arazi varlığının fazla olması, hâlihazırda sektörde bir üretim potansiyelinde bulunması, potansiyel örtü alanlarını tanımlanmış olması açısından bu sektör için önemli bir ilimizdir

            Ayrıca Isparta ürün sevkiyatında kargo masrafları çok daha ucuz, hava alanı, tren yolu ve önemli yol güzergâhlarını içermesiyle tercih edilebilir bir konuma sahiptir.

            Sektör temsilcilerini AB fonlarının avantajını taşıyan ilimize yatırım için davet ediyoruz.”

            Gülcü, Destek alabilecek sektörleri de şöyle sıraladı:

• Besi ve Süt Hayvancılığı  (Küçükbaş-Büyükbaş hayvancılık tesisleri kurulumu her türlü inşaat ve makine alım giderleri)

• Kanatlı Eti Üretim ve işleme Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu

• Süt ve Süt Ürünleri İşlenme Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu

• Et ve Et Ürünleri İşlenme Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu

• Meyve –Sebze Ürünleri İşlenmesi-Depolanması-Paketlenmesi Kurulması ve Modernizasyonu

• Su Ürünleri Üretim ve İşleme Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu

• Çiftlik Faaliyetleri (Tıbbi Aromatik ürünler, Arıcılık, Süs Bitkileri-sera kurulumu dahil) her türlü Makine Ekipman Alımları

• Yerel –Yöresel Ürünler Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu (Gıda üretim, işleme, tüketim tesisleri kurlumu)

• El Sanatları (Dokumacılık, Ahşap işleri… vb) Yönelik Tesislerin Kurulması ve Modernizasyonu

• Mikro İşletmeler ( Dokumacılık, Ahşap İşleri, Taş İşleri, Deri İşleri, Metal işleri, hediyelik eşyalar … vb sektöründeki faaliyetler)

• Kırsal Turizm (Konaklama Tesisleri, otel, bungalov evler, Eko turizm, Spor ve Rekreasyon alanları, restoranlar, halı sahalar, Aqua parklar, lunaparklar …vb)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap