ÖZEL EĞİRDİR BÜYÜK BAŞARI ORTAOKULUNDA KAYITLAR DEVAM EDİYOR..!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÖZEL EĞİRDİR BÜYÜK BAŞARI ORTAOKULUNDA KAYITLAR DEVAM EDİYOR..!
Haberin Tarihi: 29.10.2015 19:38:00 - Okunma Sayısı:1945 defa okundu.

Özel Eğirdir Büyük Başarı Ortaokulu Müdürü Hasan KAYACAN, okul hakkında velilerin merak ettikleri soruları cevaplandırdı.

ÖZEL EĞİRDİR BÜYÜK BAŞARI ORTAOKULUNDA KAYITLAR DEVAM EDİYOR..!

 

            Özel Eğirdir Büyük Başarı Ortaokulu Müdürü Hasan KAYACAN, okul hakkında velilerin merak ettikleri soruları cevaplandırdı. KAYACAN, Özel Eğirdir Büyük Başarı Ortaokulunda kayıtların devam ettiğini belirterek gazetemize şu açıklamalarda bulundu:

            “Son zamanlarda bize gelen sorular üzerine özel okulumuz hakkında bilgi verme ihtiyacı hissettik. Açıklamalarımızı soru cevap şeklinde yaparsak velilerimizin daha iyi anlayacağını ve aklındaki sorulara cevap bulacağını tahmin ediyorum. Bu sorular neler?

            1-OKULLAR BAŞLAMASINA RAĞMEN HALA OKULUNUZA KAYIT YAPTIRABİLİR MİYİM?

            Cevabımız evet. Eğitim-öğretim yılının her aşamasında mevcut okulunuzdan ayrılıp özel okulumuza kayıt yaptırabilir ve öğretim hayatına okulumuzda devam edebilirsiniz.

            2-Neden ÖZEL EĞİRDİR BÜYÜK BAŞARI ORTAOKULUNU TERCİH ETMELİYİM?

            Biz programlarımızı kendimizi de bir öğrenci velisi gibi düşünerek oluşturuyoruz. Bir anne-baba olarak okuldan ne isterim? Başka bir deyişle çocuğum okuldayken ve okuldan gelince neler yapmasını isterim? Bu soruların cevaplarını haftalık ders programlarımıza koyduk.

            *Evladım okulda kaliteli ders işlediniz mi öğretmenini dikkatli dinledin mi?

            ** Evladım okuldan gelince ödevlerini zamanında yaptın mı?

            *** Evladım yeterince test çözdün mü?(Eğitimin olmazsa olmazı)

            **** Evladım yapamadığın ödevlerini ve çözemediğin soruları öğretmenine sordun mu?

            *ÖZEL EĞİRDİR BÜYÜK BAŞARI ORTAOKULUNDA dersler sabah saat 09.00’da başlıyor ve 15.20’ye kadar toplam 7 saat olmak üzere uzman kadromuz ve kaliteli yayınlarımız ile devam ediyor. Bu derslerde BİLGİ’ den çok İLGİ prensibi ile hareket ediyoruz. Öğrenci eğer sizin ilginiz karşısında sizi sever ve saygı duyarsa, dersinizi de sever, dolayısıyla dersinizde başarılı olur.

            ** Ödevler derslerin hemen bitiminde öğretmenler eşliğinde okulumuzda günlük olarak yapılmakta ve takip edilmektedir.

            ***Öğrenci haftanın üç günü sessiz soru çözüm kampına alınır. Bu saatte sadece test çözer.

            Ayrıca her hafta öğrencilerimize HAFTALIK SORU ÇÖZÜM PROGRAMI verilmektedir. Bu programda öğrenci hangi gün, hangi dersten, hangi konudan ve kaç adet soru çözeceğini bilir. Ailelerimizin de desteği ile programlar veliler tarafında imzalanır ve her hafta pazartesi günleri DANIŞMANLIK SAATİ bölümünde sınıfın sorumlu öğretmeni tarafından değerlendirilir ve yeni program öğrenciye verilir. Başarının anahtarı yeterince ve düzenli soru(test) çözmektir.

            ****Belki de öğrenmenin en önemli aşaması yapılamayan ödevlerin ve çözülemeyen soruların öğretmene sorulmasıdır. Birçok öğrenci soru çözer ama yanlışlarını öğretmenine sormaz. Okulumuzda öğrenci evine gitmeden önce aklında hiçbir soru işareti kalmaz. İstediği branşta istediği kadar soruyu öğretmenlerine sorar. Soruları yetişmeyen öğrenciler cumartesi günleri 12.00-14.00 saatleri arasında bir e bir etüt alarak eksikliklerini tamamlar.

            *****Ayrıca okulumuzda her cumartesi sürpriz 2 dersten mini yazılı yapılır. Öğrenci yazılının hangi dersten olacağını bilmez. Çünkü öğrenci hangi ders olduğunu bilirse bir gün önceden oturur ezberler. Ezberlenen bilgi bir süre sonra unutulur. Ama sürpriz yazılılarda öğrenci bütün dersleri gözden geçirmek zorundadır. Kalıcı öğrenmede bu şekilde sağlanır. Sürpriz yazılı sonucunda yeterli puanı alamayan öğrenci bir e bir etüde yönlendirilir ve eksikleri giderilir. Böylece öğrenci konuyu tam olarak kavramış olur.

            ******Okulumuzda düzenli olarak bütün sınıflara deneme sınavı uygulanır.8.sınıflarda deneme sayısı TEOG’dan dolayı daha fazladır. TEOG öncesinde yoğunlaştırılmış deneme ve kamp programları uygulanır.

            *******Okulumuzda öğretmen-öğrenci ve velilerimiz ile sürekli bilgi paylaşımı yapılır. Danışman öğretmenler tarafından gerek telefonla gerekse yüz yüze bilgilendirmeler yapılır.

            ********Ayrıca okulumuzda YEMEK hizmeti de verilmektedir. İsteyen öğrenci öğle yemeğini okulumuzda öğretmenlerimizle birlikte yemekhanemizde yiyebilir. Yemek hizmeti  ilçemiz SABANCI ÖĞRETMENEVİ tarafından okulumuz yemekhanesinde sunulmaktadır.

            *********Okulumuzda 9 adet sınıf, 4 adet laboratuvar, 63 metrekare kapalı spor salonu, 80 metrekare yemekhane ve kantin, ingilizce sınıfı (5. Sınıflarımıza haftalık 11 saat yoğunlaştırılmış ingilizce programı verilmektedir.),mescit ve idari odalardan oluşmaktadır.

            3-DEVLET TEŞVİĞİ NEDİR?

            Devlet teşviği öğrencilerin özel okula gitmelerine katkı sağlamak amacıyla dönemlik verilen bir yardımdır.

            Anasınıfı- İlkokul(1.-2.-3.-4. Sınıflar) , Ortaokul(5.-6.-7.-8. Sınıflar) Lise(9.-10.-11.-12. Sınıflar)

            Velilerimizin aklında genellikle “Bir yıl çıkar sonrasında vermezlerse ne yaparım? “  sorusu vardır. Örneğin 5. Sınıfta teşvik kazandınız. Bu teşviğiniz 8. Sınıfın sonuna kadar yani ortaokul öğrenimi boyunca devam ediyor. Her yıl tekrar  tekrar başvuru yapmanıza gerek yoktur.             

            4-DEVLET TEŞVİĞİ KİMLERE VERİLİR?

            Devlet  teşviği öğrencinin başarı durumu, ailenin  geliri,kardeş sayısı vb. kriterlere bakılarak tamamen milli eğitim bakanlığı tarafından belirlenir. 2015-2016 öğretim yılında bu miktar 3750 Liradır. Teşvikte alt sınıflar (5. Ve 6.) daha avantajlıdır. Çünkü öncelikle alt sınıflardan verilmeye başlanır. Bu yıl 5. ve 6. Sınıflardan tüm öğrencilerimize gelir durumuna bakılmaksızın devlet teşviği çıkmıştır.

            5-NE ZAMAN VE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

            Başvurular öğrencilerin kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden veli tarafından yapılır.Başvurular AĞUSTOS ayı içerisinde yapılır.

            Akıllardaki tüm sorulara cevap verdiğimi düşünüyorum.Bize inanan ve güvenen tüm velilerimize bir kez daha ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Okulumuzun öncelikle tüm öğrenci ve velilerimize, sonrasında Eğridir’imize ve son olarak ülkemize başarılar getirmesini diliyorum.Tüm öğrenci ve velilerimizi “BÜYÜK BAŞARI AİLESİNE” bekliyor, saygılar sunuyorum.

            “ BİZİ GÖRMEDEN VE BİLGİ ALMADAN  GELECEĞİNİZE KARAR VERMEYİN..!”

            “EN BÜYÜK REFERANSIMIZ ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZDİR.BİZİ ONLARA SORUNUZ..!”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap