MHP Adayı Nuri Okutan'dan canlı yayında sert açıklamalar

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MHP Adayı Nuri Okutan'dan  canlı yayında sert açıklamalar
Haberin Tarihi: 30.10.2015 16:18:00 - Okunma Sayısı:3126 defa okundu.

MHP Milletvekili Nuri Okutan konuk olduğu Basın Kulübü'nde önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Adayı Nuri Okutan’dan  canlı yayında sert açıklamalar

 

            MHP Milletvekili Nuri Okutan konuk olduğu Basın Kulübü’nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Bayramları’nın içinin boşaltıldığını belirten Milletvekili Okutan, “Anayasa’dan nasıl ki Türk kavramı çıkarılmak isteniyorsa şimdi de Cumhuriyet Bayramları öteleniyor ve hafife alınıyor” diye konuştu.

            Milli Eğitim yöneticileri ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Okutan, atamaların dahi sendikalar aracılığıyla yapıldığına dikkati çekti. Okutan şöyle konuştu: “Bayramlar hafife alınıyor. Büyük devletlerin ritüelleri vardır. Yazılmayan hassasiyetleri vardır. Bunu ancak büyük devlet adamları anlayabilirler. Anayasadan nasıl ki Türk kavramı çıkarılmak isteniyorsa şimdi de Cumhuriyet Bayramları hep öteleniyor ve hafife alınıyor. Birçok eksikliğe rağmen bir iyiye dönüşün olduğunu fark ettim. Bunlar için çok geç kalındı. Bir Milli Eğitim kadrosu düşünün siyasi şahsiyetlerle düşüp kalkıyorlar.  Atamalar sendikalara devredilmiş.  Seçimin sekretaryasını yaparsın ama bir milli bayram olunca yok. Özel okulları tebrik ediyorum. Ama devlet okulları maalesef. Daha iyi olabilirdi. Bizim milli eğitim kadromuz bundan 100 kat daha iyisini çıkarabilir ama başka işlerin peşinde olduklarından olmuyor. Sendikanın dışında bir şey yok. Varsa bilen beri gelsin. Yeni bir şey başlatmak istemem. Bizim söyleyeceklerimiz var ama. Milli eğitim dediğiniz şey milletin gereğidir. Buralarda çok oynamamak icap eder. Bırakın AK Partili olmayı artık hısım akraba eşiğine dönüşmüş. Hiç olmazsa onların arasından en kalitelisini seç. Getirilen listeyi onaya dönüştürmenin lafıdır bu. Yapılan da budur. Belki istisnası vardır ama yapılan da budur. Esas işiniz milli eğitim ve bilgilendirme aynı zamanda milli hislerin geleceğe taşınmasıdır. Ben diyorum ki ama dibine kadar gitsinler. Kimseden çekinmiyoruz. Siz benim etrafımda bir memur gördünüz mü? Bu memurlar için çok utandırıcı. Kamu görevlileri siyaset yapıyorsa, STK’lar siyaset yapıyorsa siyasetçiler sınıfta kalmış demektir.”

            BUNU GÖRECEK GÖZ LAZIM

            Geçtiğimiz günlerde yine Basın Kulübü’nde Güneydoğu’daki hakimiyetin elden gittiği yönünde açıklamalarda bulunan MHP Milletvekili Nuri Okutan’ın sözlerine AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ten yanıt gecikmemişti. Milletvekili Bilgiç, “Sayın Okutan son zamanlarda oraya hiç gitmemiş herhalde. Ben daha geçen gün oradaydım. Bu çok talihsiz bir açıklama olmuş.  Bizim oradaki egemenliğimiz tartışılamaz” diye cevap vermişti. Okutan Bilgiç’in bu sözlerine şöyle karşılık verdi: “20 yıl yaşadım ben orada. Şu saatte orada hangi rüzgarın estiğini bilirim. Dere dere tepe tepe bilirim. Öyle gidip orada korumalarla karargah çalışması yapmaya benzemez bu. Ayrıca bunu görecek göz lazım.”

            BİZ İKTİDAR OLALIM

            BAKIN NASIL YAPIYORUZ

            Sav’daki kötü koku sorununu MHP iktidarında çözüleceğine işaret eden MHP Milletvekili Nuri Okutan, “Belediye çözsün diyorlar. Deri sanayinin atıkları var bu merkezin sorumluluğu altında. Ankara’nın içme suyu sıkıntısını kim çözdü? DSİ. Sırf bu işler yapılabilsin diye bir yasa çıkarıldı. Bunun bu şekilde yapılabilmesi lazım. Biz iktidar olalım bakın nasıl yapıyoruz. Görsünler hem de merkezi olarak yaptırırız” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap