20 ? 25 YAŞ ARASINDAKİ GENÇLERE MÜJDE!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,20 ? 25 YAŞ ARASINDAKİ GENÇLERE MÜJDE!
Haberin Tarihi: 6.11.2015 20:35:00 - Okunma Sayısı:1975 defa okundu.

TSK’nın profesyonel ordu sitemine geçişte önemli bir adım atıldı. TSK, 20 – 25 yaş arasındaki gençleri sözleşmeli er olarak istihdam edecek.

20 – 25 YAŞ ARASINDAKİ GENÇLERE MÜJDE!

 

Sözleşmeli erler görev yapacakları birliklere göre 2.144 – 3.765 TL maaş ile göreve başlayacak, 7 yıllık hizmet sonunda TSK’dan ayrılırken 79 bin 399 TL ikramiye almaya hak kazanacak.

Daha önce sözleşmeli er olabilmek için askerlik hizmetini tamamlamış olmak şartı aranırken, yeni yapılacak alımlarda yükümlüler askerlik hizmetini yerine getirmemiş olsalar dahi  “Sözleşmeli Er” olabilecekler. Ayrıca sözleşmeli er olarak 3 yıl süreyle TSK ile ilişiklerini kesmezler ise, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar.

Sözleşmeli erlerin azami görev süresi 7 yıl. Bu süre içerisinde uzman çavuşluğa, astsubaylığa geçmeleri, ya da 7 yılsonunda devlet memurluğuna atanmaları mümkün. 7 yıllık görevleri süresince kıyafet, yiyecek ve barınmalarının Devlet tarafından karşılanması ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında sigortalı sayılmaları ise sözleşmeli erliğin diğer avantajları.

Son değişiklikle sözleşmeli er başvuru ve alımların merkezden yapılma uygulamasının yanı sıra il ve ilçelerde bulunan askeri birlikler tarafından da bu işlemler mahallinden yapılabilecek. İlçemizde de önümüzdeki günlerde Dağ, Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından başvurular alınarak sözleşmeli er alımı gerçekleştirilecek. Sözleşmeli erliğe başvuru şartları ile ilgili detaylı bilgiye www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx internet adresinden ulaşılabilir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap