Eğirdir’de Öğrencilere Gıda Güvenliği Ve İsrafı Önleme Eğitimi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir’de Öğrencilere Gıda Güvenliği Ve İsrafı Önleme Eğitimi
Haberin Tarihi: 3.12.2025 12:55:23 - Okunma Sayısı:139 defa okundu.

Eğitimin, çocuklarda bilinçli tüketim ve hijyen farkındalığının artmasına katkı sunduğu belirtildi

EĞİRDİR’DE ÖĞRENCİLERE GIDA GÜVENLİĞİ VE İSRAFI ÖNLEME EĞİTİMİ

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından öğrencilerde farkındalık oluşturmayı hedefleyen eğitimler hız kesmeden sürüyor. Teknik personel Gıda Mühendisi Gamze Kötek tarafından yürütülen “Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıplarının Önlenmesi ve Gıda İsrafının Azaltılması” temalı programın yeni durağı Mustafa Çetinkaya Ortaokulu oldu.

03 Aralık 2025 tarihinde gerçekleştirilen eğitimde öğrencilere; güvenilir gıda, genel ve gıda hijyeni, mikroplar ve bulaşma yolları, gıda zehirlenmesinin belirtileri ve dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Ayrıca gıdalarda oluşabilecek riskler, bu risklerin bulaşma şekilleri, korunma tedbirleri, doğru saklama koşulları ile alışverişte, okul kantinlerinde ve yemekhanelerde dikkat edilmesi gereken hususlar örneklerle anlatıldı.

Öğrencilerin hijyen alışkanlıklarını güçlendirmek amacıyla ellerin ne zaman ve nasıl yıkanması gerektiği, Alo 174 Gıda Hattı’nın kullanım amacı ve gıda israfının nasıl oluştuğu da eğitimde ele alınan önemli başlıklar arasında yer aldı. İsrafı azaltmak için uygulanabilecek pratik yöntemler öğrencilere aktarıldı.

Program boyunca soru-cevap yöntemiyle öğrencilerin aktif katılımı sağlanırken, verilen bilgilerin öğrenciler üzerindeki etkisi de ölçümlendi. Eğitimin, çocuklarda bilinçli tüketim ve hijyen farkındalığının artmasına katkı sunduğu belirtildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap