Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi'nden Öğrencilere Büyük Fırsat...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi'nden Öğrencilere Büyük Fırsat...
Haberin Tarihi: 23.1.2016 09:55:00 - Okunma Sayısı:2469 defa okundu.

Her geçen gün kitap arşivini yenileyen ve güncelleyen Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi Şubat tatilinde öğrenciler için büyük bir kampanya başlatıyor.

Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi’nden Öğrencilere Büyük Fırsat…

 

            Her geçen gün kitap arşivini yenileyen ve güncelleyen Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi Şubat tatilinde öğrenciler için büyük bir kampanya başlatıyor.

            22 Ocak 2016 Cuma günü okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi yetkilileri “Çocuk Kitapları” adı altında kitap sergisi açtı.

            15 gün boyunca açık kalacak olan Çocuk Kitapları sergisinde öğrencilere hem kütüphanede hem de evlerinde (ödünç kitap verme) okuma fırsatı verilecek.

            748 Adet Çocuk Kitabı gönderildi

            Görüşmelerimiz sırasında Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce Eğirdir’e 748 adet yeni yayınlanmış çocuk kitaplarının gönderildiğini söyleyen Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi sorumlusu Bedriye Küçükkara: “Öğrencilerimizin şubat tatilinde güzel, keyifli ve bol kitap okuyarak zamanlarını geçirmeleri için Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce 748 adet kitap Kütüphanemize gönderildi. Biz de halk kütüphanesi olarak çocuklarımıza böylesine güzel ve anlamlı bir sergi açalım dedik. Bütün öğrencilerimizi, anne-babalarımızı ve Eğirdir’li hemşehrilerimizi kütüphanemize davet ediyoruz. Çünkü burada 7’den 70’e herkesin okuyabileceği kitaplarımız var. Şubat tatili öğrencilerimizin kitap okumaları açısından büyük bir fırsat. Kitap okumak için de Kütüphaneler ayrı bir fırsat. Bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

            Ücretsiz  İnternet Olanağı…

            Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi’nde okuma, dinlenme salonlarının yanı sıra 17 adet bilgisayarla İnternet Salonunun bulunduğunu söyleyen Bedriye Küçükkara “Öğrencilerimiz için 17 adet bilgisayarımız var. Öğrenciler ders dışında bizim gözetimimiz altında oyun da oynayabiliyorlar. Bu tatilde mutlaka herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

            Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesinde 19 bin 443 adet kitap bulunduğunu da söyleyen Küçükkara: “Kitaplarımız, dergilerimiz her geçen gün yenileniyor. Kütüphanemizde imkanlar sınırsız. İnsanlar yeter ki okumak istesin. Öğrenciler kütüphanemizden beğendikleri kitapları sergiden ödünç alarak okuyabilirler” dedi.

            Birbirinden değişik imkanların sunulduğu “Çocuk Kitapları Sergisi” 6 Şubat 2016 Cumartesi gününe kadar devam edecek. 

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap