Eğirdir?de ?Aileler Okursa Çocuklar da Okur? Kampanyası Başlıyor?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir?de  ?Aileler Okursa Çocuklar da Okur? Kampanyası Başlıyor?
Haberin Tarihi: 27.9.2016 17:35:00 - Okunma Sayısı:2135 defa okundu.

Geçen yıl Kaymakam Abdullah Akdaş’ın direktifleriyle ilçe esnafımıza yönelik “Esnaf Okuyor” kampanyası düzenlenmişti. Bu yıl da Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün destekleriyle ev hanımlarına yönelik “Aileler Okursa Çocuklar da Okur” kampanyası düzenleniyor.

            Eğirdir’de  “Aileler Okursa Çocuklar da Okur” Kampanyası Başlıyor…

 

Geçen yıl Kaymakam Abdullah Akdaş’ın direktifleriyle ilçe esnafımıza yönelik “Esnaf Okuyor” kampanyası düzenlenmişti. Bu yıl da Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün destekleriyle  ev hanımlarına yönelik “Aileler Okursa Çocuklar da Okur” kampanyası düzenleniyor.

            Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlu Müdürü Bedriye Küçükkara’nın girişimleriyle AK Parti, CHP ve MHP Kadın Kollarına yönelik “Okumanın Yararları” konusunda Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesinde saat 11.00’de bir toplantı düzenlendi.


            Toplantıya; Ak Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri Aslı Fatma Çakır, Lale Hun ve Gülşen Mengüç, CHP’den Kadın Kolları Başkanı Münevver Yıldız Güner, Prof. Dr. Yıldız Kuzgun, Saniye Örflü ve CHP Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Kaş katılırken, MHP’den katılım olmadı.

            Katılımcılara öncelikli olarak İlçe Halk Kütüphanesinden bahseden Bedriye Küçükkara “Kütüphanemizin 1130 aktif üyesi var. 2013 adet kitabımız var. Bunun da büyük çoğunluğu güncel kitaplardan oluşuyor. Geçen yıl Kaymakamımız Abdullah Akdaş önderliğinde “Esnaf Okuyor” kampanyası başlatmıştık. Bu kampanyamız hala daha devam ediyor. Arkadaşlarımız her Salı günü kitaplarla birlikte esnaflarımızı dolaşıyor. Hem kayıt yaptırıyorlar hem de ödünç kitap veriyorlar.  Bu yıl da Belediye Başkanımız Ömer Şengöl’ün destekleriyle ev hanımlarımıza yönelik “Aileler Okursa Çocukları da Okur” kampanyası başlatacağız. Bu kampanyamız 4 Ekim 2016 Salı günü başlayacak ve her Salı günü gerçekleşecek. Belediyemiz her Salı günü Plaj Mahallesinden saat 10.00’da Köprübaşı Mevkiinden de saat 10.30’da ücretsiz araç kaldıracak.  Annelerimizin kütüphanemizin ve kitaplarımızın farkına varmasını istiyoruz. Çocuklarımız da erken yaşta okuma alışkanlığı kazansın istiyoruz. Annelerimiz çocuklarının yanı sıra bebekleriyle de kütüphanemize gelsinler istiyoruz” dedi.

            Sohbet havasında geçen toplantıda katılımcılar bir çocuğun ilk öğretmeninin annesi olduğu görüşünde birleştiler. Yapılacak olan etkinlikte her annenin okumuş olduğu kitabın özetini çıkarak diğer anneler ile paylaşması, her ay en çok kitap okuyan kişinin ve en çok okunan kitapların Billboardlara asılması önerildi.

            “Aileler Okursa Çocukları da Okur” kampanyasında görüşlerini bildiren hemşehrimiz Prof. Dr. Yıldız Kuzgun, “Okuma sevgisinin çok ayrı bir yaradılışı var. Benim annem çok az okurdu. Babam da okurdu ama kitap kurdu olacak kadarıyla değildi. Fakat babamın sentez yapma gücü yüksekti. Çünkü analiz yapabiliyordu, fikir üretebiliyordu. “Aileler Okursa Çocukları da Okur” kampanyası çok güzel bir olgu. Tabiî ki kütüphaneler herkese açık. Öyle söyleniyor ki; çocuğun genetik yapısında birinci derecede anne genleri rol oynuyor. Çocuğun kişiliğinin oluşmasında en yakın çevre annedir. Annenin bilgi düzeyi, dünya hakkındaki görüşleri ne kadar yüksek ve sağlam olursa, çocuğun yönelişi de o derece sağlam olur” dedi.

            CHP İlçe Başkanı Mehmet Kaş’da bir çocuğun ilkokul öğretmeninin psikolojisinin çok iyi olması gerektiğini vurguladı.

            İçinde bulunduğumuz elma sezonundan dolayı katılımın az olduğu dile getirilerek ileri bir tarihte siyasi parti temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla daha geniş kapsamlı toplantı yapılmasına karar verildi.

            Konuşmaların ardından katılımcılar, Kütüphaneye üye kayıt formunu doldurdular ve ödünç kitap aldılar.


            Eğirdir’de okuma alışkanlığını arttırmak ve farkındalık yaratmak için sürekli çaba sarf eden Eğirdir İlçe Kütüphane yöneticilerini kutluyoruz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap