?8. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması? ve ?Tarıma Değer Katanlar?da dereceye girenler belli oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,?8. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması? ve ?Tarıma Değer Katanlar?da dereceye girenler belli oldu
Haberin Tarihi: 17.12.2016 09:35:00 - Okunma Sayısı:1761 defa okundu.

T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından DenizBank sponsorluğunda bu yıl 8’incisi düzenlenen “Tarım ve İnsan” fotoğraf yarışması ile “Tarıma Değer Katanlar” yarışması ödül töreni 14 Aralık tarihinde Ankara’da yapıldı.

“8. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması” ve “Tarıma Değer Katanlar”da dereceye girenler belli oldu

Isparta’dan katılan Ali Sağdaş ‘Keçiborlu Lavanta Balı Kalite Analizi Ve Tanınırlığının Arttırılması’ projesiyle birincilik ödülüne sahip oldu.

                T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından DenizBank sponsorluğunda bu yıl 8’incisi düzenlenen “Tarım ve İnsan” fotoğraf yarışması ile “Tarıma Değer Katanlar” yarışması ödül töreni 14 Aralık tarihinde Ankara’da yapıldı.

                Keçiborlu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarından Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Sağdaş ‘Keçiborlu Lavanta Balı Kalite Analizi Ve Tanınırlığının Arttırılması’ projesiyle birincilik ödülüne sahip oldu.

                E devamı 5’de

E1’den devam

                DenizBank Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, “DenizBank olarak tarım ile olan bağımızı sosyal bir sorumluluk, milli bir görev olarak kabul ediyoruz. Çiftçilerle aramızdaki beraberliği bankacı müşteri ilişkisinden öte dost ilişkisi olarak nitelendiriyoruz. Bereketiyle, ruhuyla insanımıza güç veren toprağın ve tarımın gelişimi için çalışmalarımızı tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

                Tarıma en yüksek tutarda kredi kullandıran özel banka olarak sektöre sağladığı finansal desteğin yanı sıra, üreticiyi bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik hizmetleriyle de Türk tarımına katkı sağlamayı ve üreticinin yüzünü güldürmeyi amaçlayan DenizBank, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü projeler ile sektöre destek vermeye devam ediyor.

                Banka bu kapsamda T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde “Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması”nı sekizinci, “Tarıma Değer Katanlar” yarışmasını ise ikinci kez hayata geçirdi. Beş ana kategorinin yanı sıra her yıl farklı bir tema etrafında düzenlenen Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın bu yılki konusu “Gelecek nesiller için yeşil bir dünya - Çiçek ve çocuk” oldu. Bu yıl ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yayınlar Dairesi’nde gazeteci olarak çalışan ve geçtiğimiz yıl Ankara’da gerçekleşen elim patlamada hayatını kaybeden Gülşen Yıldız’ın hatırası için “Gülşen Yıldız Özel Ödülü” verildi.

                Bakanlığın il ve ilçe müdürlük personeline ait projelerin aday gösterildiği Tarıma Değer Katanlar yarışmasının ödüllerinin de verildiği törene DenizBank Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, DenizBank Kültür Sanat Danışmanı Perihan Yücel, DenizBank Başkent Bölge Müdürü Ahmet Kurtoğlu’nun yanı sıra T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Şevket Barca, Bakanlık Müsteşar Yardımcıları Mehmet Hadi Tunç ve Durali Koçak, Bakanlık Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mesut Akdamar ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürleri katıldı.

                “Tarıma desteğimiz

                artarak sürecek”

                DenizBank Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, törende yaptığı konuşmada, tarım sektörüyle gönül bağları bulunduğunu; çiftçilerin hayatına değer katmak, onların yanında ve yakınında olmak üzere çalıştıklarını belirtti. Koçak; “Çiftçilerle aramızdaki ilişkiyi bankacı müşteri ilişkisinden öteye taşımayı hedefliyor ve onları emeğini toprağa eken, ekmeğini topraktan çıkarıp bizimle paylaşan aile ferdimiz olarak görüyoruz. Tabii aynı zamanda dünyanın en büyük 7. tarım ülkesi olmamız nedeniyle tarımı sadece kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın geçimlerini sağladıkları bir mecra olarak değil, büyük bir ekonomik faaliyet alanı, stratejik bir sektör olarak ele alıyoruz. Daha verimli ve ekonomik üretim yapabilmek için tarımda modernizasyon ve işletme ölçeklerinin büyütülmesi gerekliliğine inanıyoruz. Kendi kendine yetebilen, ülkemize ihracat geliri getirebilecek güçlü bir tarım ekonomisi, ülkemiz için kurduğumuz en büyük hayallerden biri. Bu bağlamda tarıma desteğimizi memleketimize duyduğumuz sorumluluk bilinciyle ele alıyoruz, çiftçimizin yüzü gülsün diye gece gündüz demeden çalışmaya, projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

                Bugün 7,5 Milyar TL’lik tarım kredisi bakiyesi, 1 milyonu aşan çiftçi müşterileri ve özel bankalar arasındaki %37’lik pazar payları ile sektördeki liderliklerini devam ettirdiklerinin altını çizen Koçak şöyle devam etti; “Tarıma hizmet veren 1000 personelle bu alanda da lider özel bankayız, hizmeti çiftçinin tarlasına kadar götürmüş durumdayız. Üreticilere özel tasarladığımız “Deniz’den Toprağa” Facebook sayfamızın yanı sıra 2017 yılında hayata geçireceğimiz “Deniz’den Toprağa” isimli web sitesi ve akıllı telefon uygulaması çalışmamız ile dijital mecralar aracılığıyla da çiftçimize dokunmaya devam edeceğiz. Bakanlığımızın geliştirdiği proje ve yasal çerçeveler dahilinde; “Benim Bahçem Benim Tarlam Kredisi”, “Genç Çiftçi Kredisi” gibi yenilikçi ürünlerimiz ile her daim çiftçimizin yüzünü güldürüyoruz. Tabii tarıma sağladığımız finansal desteği, aynı zamanda sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olarak da görüyoruz. Bugün düzenlenen değerli yarışmalarımız kapsamında ödül alan tüm yarışmacıları gönülden tebrik ediyorum. Tarıma desteğimiz artarak sürecek.”

                “Tarım ve İnsan” fotoğraf yarışması

                Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, 2009 yılından itibaren “Tarım ve İnsan” başlığı altında gerçekleştirilmeye başlanan ve DenizBank sponsorluğunda düzenlenen fotoğraf yarışmasının sekizincisi sonuçlandı. Tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan fotoğraf yarışmasında; “Genel”, “Çiftçi – Üretici Özel Ödülü”, “Tematik” kategorilerinin yanında, “Öğrenci”, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanları” ve DenizBank çalışanları” olmak üzere 6 farklı kategorileri yer alıyor. Yarışma kapsamında ayrıca Deniz Kültür Sesli Edebiyat Seti’nin armağan edildiği jüri özel ödülü de veriliyor.

                Dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar için toplam 50,000 TL para ödülü verilen yarışma kapsamında; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı birimleri tarafından 81 ilde sergilenecek. Bu yıl ki yarışmada 529 katılımcı, 2,317 fotoğrafla rakiplerinin önüne geçmeye çalıştı. Değerlendirmeye alınan eserlerden 18 eser ödül, 120 eser ise sergileme ve albüm çalışması için seçildi.

                “Tarıma Değer Katanlar” yarışması

                T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından DenizBank sponsorluğunda bu yıl ikincisi düzenlenen “Tarıma Değer Katanlar” yarışmasında Bakanlığın il ve ilçe müdürlük personelinin projelerinin yer aldığı yarışmada toplam 48 proje yarıştı ve toplam 70,000 TL para ödülü verildi.

                Ödül Kazananlar

Bireysel Çalışmalar Kadın Yayımcılar Kategorisi 

                İL            ADI-SOYADI       PROJENİN KONUSU

                Birincilik Ödülü  Adana   Ayla Yıldız            Akdeniz Meyve Sineği Yakalama Tekniğinin Uygulanması, Eğitimi, Toplu Mücadelenin Önemi

                İkincilik Ödülü   Zonguldak          Arzu Özdemir    Çaycuma Manda'ya Sahip Çıkıyor

                Üçüncülük Ödülü            Eskişehir              Yasemin Çakır   Şapkalı-İstiridye Mantar Yetiştiriciliği

                Mansiyon           Erzurum              Pelin Ayça Demir             Modern Hayvancılık Ve Girişimciliktekadın Çiftçi Eğitimi

Bireysel Çalışmalar Erkek Yayımcılar Kategorisi 

                İL            Adı-Soyadı          Projenin Konusu

                Birincilik Ödülü  Muğla   Mehmet Acar   İpek Böceği Üreticiliği Projesi

                İkincilik Ödülü   Manisa Ali Kaymak         İyi Tarım Uygulamaları

                Üçüncülük Ödülü            Amasya               Uğur Macit         Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliği-İnsan Ve Çevreye Zararları Ve Engellenmesi İçin Yapılacak Uygulamalar

                Mansiyon           Düzce   Samet Gürel      Damla Sulama Sistemi İle Açıkta Patlıcan Yetiştiriciliği

Projeler Kategorisi

                İL            Adı-Soyadı

                Projenin Konusu

                Birincilik Ödülü  Isparta  Ali Sağdaş           Keçiborlu Lavanta Balı Kalite Analizi Ve Tanınırlığının Arttırılması

                İkincilik Ödülü   Ordu     Ali Kemal Gür

Nusret Şahin     Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Elemanı

                Benim Uygulamalı Eğitim Projesi

                Üçüncülük Ödülü            İzmir      Ayşe Şener Denizli          İzmir İlinde Çiğ Süt Verimi Ve Kalitesinin Arttırılması Projesi

                Mansiyon           Osmaniye           Bekir Uyduran

Fatih Evin

Ömer Mart         Silaj Paketleme Projesi

                İL            ADI-SOYADI       PROJENİN KONUSU

                JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ           AMASYA             DUDU CEYLAN  GEZİCİ MEVSİMLİK TARIM İŞÇİSİ KADINLARIN EĞİTİMLERİ

                İL            ADI-SOYADI       PROJENİN KONUSU

DENİZBANK ÖZEL ÖDÜLÜ            SAMSUN             GALİP BAYKAL

GÜLDANE BOZTEPE

MELEK ÖZDEMİR

İBRAHİM YILMAZ

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap