Eğirdir’de Havalar Nasıl!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir’de Havalar Nasıl!!!
Haberin Tarihi: 9.2.2021 16:18:52 - Okunma Sayısı:2535 defa okundu.

Uğur MUTLUCAN Yazdı

Eğirdir’de Havalar Nasıl!!!

        İlçemiz temiz havasının kemik kaynamasını ve iyileşmesini hızlandırıldığı görülmüş zamanın Hükümeti ve Eğirdir’in ileri gelenlerince Kemik Hastalıkları Hastanesinin İlçemize kurulması sağlanmış. Zamanında Türkiye’nin her yerinden  akın akın hasta gelir, ben de küçüklüğümden hatırlıyorum. Bir odanın içerisinde 10’dan fazla hasta bulunurdu. Hasta arzı çoğalınca yeni hastane yapılmasına karar verilir ve 1000 (bin) yataklı hastanenin açılışı Rahmetli Başbakan Turgut ÖZAL tarafından gerçekleştirilir.

          Çok büyük bir heyecan vardı, hem yeni hastanenin açılışı, hem de Başbakanımızı görme heyecanını kendimize kaptırarak ben de erken saatlerde açılışa gitmiştim.

         Gel zaman git zaman öncelikle bütün hastanelerin kendi bünyelerinde ortopedi – fizik bölümüne açmaları, siyasi çıkarlar ve rantların dönmesi hastanemizin kendini teknolojik olarak yenileyememesi sebebiyle maalesef hastanemiz takriben son 10 yıldır kendi kaderine terk edilir. Hatta öyle bir duruma geldi ki hasta sayısından fazla çalışan oldu.

          Bunu geçte olsa fark eden büyüklerimiz Eğirdir ve yol düzergahında bulunan ilçe – köyde ikamet eden vatandaşlarımız için eski Fizik Tedavinin bulunduğu hastanenin yıkımına yeni modern donatılmış tüm polikliniklerin bulunduğu “DEVLET HASTANESİ”nin yapımına karar verilir.

          Eğirdir’de çok büyük bir coşku ve heyecanla beklenir yeni hastanenin açılışı, artık tüm poliklinikler olacak, İl Merkezine gitmek durumunda kalmayacağız. Tedavimiz için en az bir gün vaktimiz geçmeyecek ve de maddi olarak da kaybımız olmayacak. Eğer hastaneye giden hasta doktor tarafından yatışı yapılsa dahi bir problem olmayacak.

          Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sağlık Bakanımız, Valimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İl-İlçe siyasi liderlerimizin yoğun gayretleriyle kısa bir zaman içinde hastanemiz yapılır.

         Ama bizim vatandaş olarak açılışına beklediğimiz “Eğirdir Devlet Hastanesi” idi. Açılışa birkaç gün kala hastaneye Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi levhası asıldı.

        Acaba ne olmuştu! Eski Kemik Hastanesi yoksa yeni binasına mı taşındı? Ya da benimde birkaç defa gittiğim ve de çok memnun kaldığım “Allah Devletimize, Hükümetimize, yaptıranlara zeval vermesin” dediğim. Çarşıda pazarda Eğirdir’li hemşerilerimizce dile getirilen Isparta Şehir Hastanesinin bir fonksiyonu var mı? Neymiş efendim Isparta Şehir Hastanesinin mutlaka günlük belli bir hasta kapasitesine ulaşması gerekiyormuş, falan filan vb. şeyler.

       Ama şöyle bir düşünüyorum bu hastanenin yapılışının tasarlandığı zaman Isparta Şehir Hastanesi aktif çalışıyordu. Yoksa Eğirdir’imizin gelişmemesi için birileri yine uğraşıyor mu? Anlamış değilim.

       Saygılarımla. 09.02.2021

       Uğur MUTLUCAN

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap

İlgili Haberler