HASTANEMİZ……!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HASTANEMİZ……!
Haberin Tarihi: 12.1.2023 15:22:13 - Okunma Sayısı:3320 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

HASTANEMİZ……!

          Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları ve Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi ile ilgili şu ana kadar onlarca yazı kaleme alındı. İlçemize olan duyarlılıklarından dolayı tüm emeği geçen kalemlere teşekkür ederiz.

          Hastanemiz önceki yıllarda hasta sayısında popüler olmasına rağmen, başta fiziksel ve teknolojik olarak kendini yenileyememesine müteakip, tüm hastanelerde ortopedi ve fizik tedavi bölümlerinin açılmasıyla eski özelliğini kaybetti. Öyle bir duruma gelindi ki;  1000 yataklı hastanemizde 50 – 100 hastanın tedavi görmesi; eski işlevselliğini kaybetmesi üzerine devletimize yük olarak görülmeye başlandı.

          Hastanenin önceki canlılığına dönmesi anlamında, yıkılmadan önce daha değişik (Örneğin alanında Tıp Fakültesine) bağlanma olabilir miydi?

          Demek ki olmadı;

          Ya da devlet büyüklerimizce hastanenin yıkılıp yerine hasta kapasitesine bağlı olarak modern ve teknolojiye ayak uydurabilen bir hastane yapılması daha uygun görüldü.

          Son yıllarda sürekli zarar eden, çalışan sayısının hasta sayısından kat kat fazla olduğu demode kalmış binanın yıkılıp yerine modern, teknolojiye uyumlu bir hastane yapılması ilçemiz için daha faydalı olmadı mı?

          Yeni hastane hizmet binası vatandaşın hizmetine açılmasına rağmen eski hastane binasının yıkılması ile ilgili konunun ısıtılıp ısıtılıp vatandaşın önüne konulması pek de gerçekçi değil.

          Bazı kesimlerin laf olsun veya sırf muhalefet edelim düşüncesi ile (siyasi anlamda) hastane yıkımını malzeme konusu yaparak, sanki başka bir devlet kurumuna peşkeş çekilmiş anlamında söylenti çıkarılmasını abesle karşılıyorum.

          Yetkililerden almış olduğumuz kulak dolgusu bilgiye göre mevcut hastane bahçesinde yer alan Cami binasının yerinde kalması şartıyla; Caminin yan tarafında atıl durumda olan yerin Jandarma Binası olarak inşa edileceği, karşılığında İstasyon Mahallesinde mevcut Jandarma Bina yerleşkesinin gerekli tadilat işlemleri yapılarak Sağlık Merkezi olarak halkımızın hizmetine sunulacağı söylenilmektedir. Tabii ki DOĞALGAZ’da öncü olan İstasyon / Altınkum Mahallesine Sağlık Merkezi yapılması sevindiricidir.

          Yıkılan hastanenin ana binası yerinin, eğer bir değişiklik olmaz ise sosyal alan olarak kullanılacağı söylenmektedir.

          Ne diyelim başta Kaymakamımız Adem ÇELİK, Belediye Başkanımız Veli GÖK ve de ilimizdeki görevinden feragat edip, çalışkanlığı ve renkli kişiliği ile hastanemizde hizmette sınır tanımayan Başhekim Semih GÜRLER’e teşekkürlerimizi sunarız.

          Saygılarımla.         

Havva MUTLUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    15.1.2023 23:25:38
    Güzel konu güzel yazı tsk.ler Havvacığım.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    15.1.2023 13:24:34
    Memleketimize iyi yapılan herşeye taktir etmek getekir. Bunu hangi siyasetin yaptığı önemli değil. Guzeli iyiyi yeniyi herkes sever. Bazı ucube zihniyet memleketin ilerlemesinden rahatsız kitle hazımsızlıkları dan eskiyi kötüyü övecek kadar kendini kaybetmiş hazımsızları artık gale almamak lazım. Onlarınki siyaset değil memleket iyiye güzele düşmanlığı..Emeğe geçenlerden Allah razı olsun daha iyilerini bekliyoruz
  • Rumuz
    (Rumuz)
    13.1.2023 15:13:45
    Havva hanım bir Eğirdir li olarak cesaretinizden dolayı çok teşekkür ederiz.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    13.1.2023 10:54:35
    Güzel bir yazı
  • Rumuz
    (Rumuz)
    13.1.2023 09:29:26
    Kerameti kendinden menkul,her konuya maydonoz olan ,sen ne anlarsın hastahaneden,yıkılmasından?
  • Rumuz
    (Rumuz)
    12.1.2023 19:52:51
    Hastane için kimsenin bir şey demeye hakkı yok.Yazınızda belirttiğiniz gibi hasta sayısından fazla çalışan var.Bu durum şu an içinde geçerli ama hastanemiz pislik içinde çalışanlar biraz daha özverili olursa daha iyi olur
  • Rumuz
    (Rumuz)
    12.1.2023 17:07:03
    👏👏👏👏
  • Rumuz
    (Rumuz)
    12.1.2023 15:58:25
    Havva hanım yine dokunaklı bir yazı kaleme almış
Yorum Yap