EGAFED 106. YÖNETİM KURULU TOPLANTISI SÖKE'DE GERÇEKLEŞTİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EGAFED 106. YÖNETİM KURULU TOPLANTISI SÖKE'DE GERÇEKLEŞTİ
Haberin Tarihi: 15.9.2015 17:22:00 - Okunma Sayısı:2154 defa okundu.

Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (EGAFED) 106. Yönetim Kurulu Toplantısı Söke Genç İş Adamları Derneği'nin ev sahipliğinde yapıldı.

EGAFED 106. YÖNETİM KURULU TOPLANTISI SÖKE’DE GERÇEKLEŞTİ

 

            Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (EGAFED) 106. Yönetim Kurulu Toplantısı Söke Genç İş Adamları Derneği’nin ev sahipliğinde yapıldı. Eğirdir Genç Girişimçi İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Osman Gök ve yönetim kurulu üyeleri; Erhan Savran, Abdullah Başyiğit, Veli Nehir, Mustafa Selek yanısıra EGİAD genel koordinatörü Çetin Meydan’ın da katıldığı toplantı SÖGİAD binasında Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.           

            Söke GİAD Başkanı Reşat ER yaptığı açılış konuşmasında, “EGAFED’in 106. yönetim kurulu toplantısına Söke olarak ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirterek “Öncelikle ilçemiz, bölgemiz ve ülkemiz adına bu toplantının faydalı olmasını diliyorum. Biz Söke Genç İşadamları olarak geleneksel hale getirdiğimiz şehrin ekonomisine ve sosyal hayatına artı değer kattığını düşündüğümüz Söke 22. Tarım Sanayi Ticaret Sergi Panayırının 22. açılışını gerçekleştirdik. Bu sene panayıra katılımcıların yoğun ilgisi olmuştur.

            Ege Bölgesinin en geniş tarım alanına sahip olan ilçemizde, temel ekonomik faaliyet tarımdır. Tarım da öncelikle kendi sanayisini doğurmuştur. Gayri Safi Hâsılanın yüzde 70’i tarım sektörüne aittir. Bu % 70’lik kısmının yüzde 90’ı pamuktur. Ova, bölgenin ve ülkenin en önemli pamuk alanlarından biridir. TÜİK 2011 verilerine göre Aydın üretiminin % 59,3’ü, Söke’de üretilmektedir. Böyle olunca ilçede ekonomik etkiyi en fazla pamuk fiyatlarındaki ve üretimindeki dalgalanmalar göstermektedir. Ekonominin pamuğa dayalı olmaktan kurtarılması, sanayinin ve alternatif üretim çeşitlerinin geliştirilmesi ve buna bağlı tarıma dayalı sanayi olanaklarının geliştirilmesi gerekmektedir.

            Söke OSB kurulum alt yapı çalışmaları tamamlanmış bulunmaktadır. Ülkemiz turizm kenti değildir, ancak Bodrum, Kuşadası ve Didim’e yakın olması sebebiyle, turizm bölgelerine hem lojistik hem de insan kaynağı açısından önemli bir konuma sahiptir. Siz işadamları dostlarımızı ve diğer yatırımcı  firmaları gerek Söke OSB’ye gerekse Söke’mize yatırım yapmaya davet ediyoruz”dedi.

            EGAFED Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Efkan CEYLAN yaptığı konuşmada “Elbette son aylarda hepimizin ortak gündemi Türkiye’nin içinden geçtiği terör olaylarıdır. Terör ne yazık ki uzun yıllardır hem ülkemizi hem de bölgemizi tehdit etmeye, can almaya, kan akıtmaya devam ediyor. Türkiye’nin birçok yerinden, hemen her gün şehit haberleri geliyor. Millet olarak büyük bir üzüntü, büyük bir kaygı yaşıyoruz.

            Ben bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifa, milletimize baş sağlığı diliyorum. Terörle herhangi bir problemi halletmek mümkün değildir. Askerlerimizi, polislerimizi şehit ederek hiçbir amaca ulaşılamaz. Buna milletimiz izin vermez. Yaşadığımız coğrafya belalı bir coğrafyadır, zor bir coğrafyadır. Bu bölgede ayakta kalabilmek için her durumda güçlü kalmak zorunluluğu vardır.

             Ben inanıyorum ki; bu terör belasının da muhakkak üstesinden geleceğiz. Bunu hep birlikte, bütün olarak, milletçe başaracağız.

            Bölücüler hiçbir biçimde amaçlarına ulaşamayacaktır. Bizler EGAFED olarak Türkiye’nin bu en önemli sorunu karşısında tepkilerimizi ortaya koymaya devam edeceğiz. EGAFED’in her üyesi vatanını, milletini seven, ‘önce Türkiye’ diyen ve her koşulda ülke menfaatlerine sahip çıkan seçkin bireylerdir.7 Haziran seçimlerinden bugüne kadar geçen sürede sadece terör değil, ekonomik sorunlar da hepimizin gündemini meşgul etmektedir.Siyasi belirsizlikler ister istemez ekonomide de birtakım sorunlara neden olmuştur. Daha doğrusu 7 Haziran’dan sonra ekonomik sorunlarımız daha da görünür hale gelmiştir. Şimdi yeni bir seçime doğru giderken bu belirsizliklerin daha da görünür ve karmaşık bir hal alacağı ortadadır.

             Bir konunun altını çizmek isterim: Ekonomi, hukuk ve demokrasi birbirini tamamlayan, birbirine güç veren temel konulardır. Hukukun ve demokrasinin işlemediği bir atmosferde iktisadi ilerleme sağlanamaz. Siyasetin her şeye müdahil olduğu, her şeyi yönlendirdiği bir ortamda istikrarlı bir ekonomi, istikrarlı bir gelişme ve kalkınma, hatta girişimcilik ilerleyemez. Sadece dövize, borsaya, faize ve özelleştirmelere dayalı bir yöntemle bir yere varılamaz. Ekonomi demek üretim demektir, istihdam demektir, istikrar demektir. Üretemiyorsak büyüyemeyiz. Bakınız, Türk ekonomisinin istihdam yaratması için her yıl en az yüzde 5 büyümesi gerekmektedir. Son yıllarda gelişmiş ülkeler ‘kaliteli büyüme’ kavramını tartışmaktadırlar. Yani büyümenin kalitesi üzerine ekonomistler fikir yürütmektedir. Büyüme kamudan mı yoksa özel sektörden mi geliyor? Tüketerek mi büyüyoruz, yoksa yatırım harcamalarıyla mı büyüyoruz? Büyüme iç tasarruflara mı dayalı, yoksa dış kaynaklara mı bağlı? Dünya bu kavramları tartışırken, Türkiye’de mutlak surette ‘kaliteli ve sürdürülebilir büyüme’ konusunda gerekli politikaları tartışmalı, hayata geçirmelidir. Türkiye, ithal mallarına dayalı bir ekonomik modelle büyüyemez. Montaj ekonomisiyle geleceğe istikrarlı biçimde yürümemiz mümkün değildir. Türkiye üretmelidir. Türkiye kendi kaynaklarını ve insan gücünü verimli bir biçimde kullanmalıdır. Türkiye ARGE’ye ve insana yatırım yapmalıdır.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap