UZMAN ELLERE DESTEK 2024 YILINDA DA DEVAM EDECEK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,UZMAN ELLERE DESTEK 2024 YILINDA DA DEVAM EDECEK
Haberin Tarihi: 28.5.2024 11:24:29 - Okunma Sayısı:564 defa okundu.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında; Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesinin Desteklenmesi 2024 yılında da devam edeceği açıklandı.

UZMAN ELLERE DESTEK 2024 YILINDA DA DEVAM EDECEK

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında; Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesinin Desteklenmesi 2024 yılında da devam edeceği açıklandı.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında; Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesinin Desteklenmesine İlişkin 4046 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ve bu karara bağlı olarak çıkarılan tebliğ ve uygulama rehberi doğrultusunda; kırsal alanda yaşayan, yaşamayı taahhüt eden; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak bitkisel üretim, hayvansal üretim, arıcılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak amacıyla; İlimizde Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında kırsal alanda tarımsal ve hayvansal üretim yapan çiftçilere, 2022 yılında 23 kişiye 2 milyon 294 bin TL, 2023 yılında 15 kişiye 3 milyon 647 bin TL hibe desteği verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Uzman Eller Projesinde 2 kişiye arı yetiştiriciliği konusunda, 3 kişiye bitkisel üretim konusunda ve 33 kişiye hayvancılık konularında hibe destekleri verilmiştir. İlimizde tamamlanan projelerin yılda en az iki defa olmak üzere proje takip ve kontrolleri devam ediyor.

2024 yılında da Uzman Eller Projesi devam edecek olup,  eğitimli işgücü ile tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttıracak, kırsal alandaki tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik yapacak olan proje sahiplerine her türlü destek verilmeye devam edeceği bildirildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap