ISPARTA’DA KAÇAK KAZIYA SUÇÜSTÜ BASKIN: 3 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA’DA KAÇAK KAZIYA SUÇÜSTÜ BASKIN: 3 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Haberin Tarihi: 31.7.2025 10:47:14 - Okunma Sayısı:393 defa okundu.

Gönen ilçesine bağlı Gölbaşı köyünde, izinsiz kazı yaptığı belirlenen 3 kişi jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.

ISPARTA’DA KAÇAK KAZIYA SUÇÜSTÜ BASKIN: 3 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik yürüttükleri istihbari çalışmalar neticesinde önemli bir kaçak kazı olayını gün yüzüne çıkardı. Gönen ilçesine bağlı Gölbaşı köyünde, izinsiz kazı yaptığı belirlenen 3 kişi jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.

Olay, jandarma ekiplerinin bölgedeki şüpheli hareketliliğe ilişkin yaptığı takip sonucu ortaya çıktı. B.A., G.A. ve İ.G. isimli şahıslar, yaklaşık 14 metre derinliğinde ve 3x1,2 metre ebatlarında bir çukur açarak kaçak kazı faaliyetinde bulundukları sırada yakalandı. Operasyon sırasında şüphelilerin yanında bulunan el dedektörü, kürek, kazma, demir levye gibi kazıda kullanılan çok sayıda malzemeye el konuldu.

Yakalanan 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, malzemeler muhafaza altına alındı.

Isparta İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Tarihi ve kültürel zenginliklerimizin korunmasına yönelik çalışmalarımız azim ve kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerine yer verildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap