GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -17-

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -17-
Haberin Tarihi: 19.11.2013 10:32:00 - Okunma Sayısı:2625 defa okundu.

GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -17-

            KONTROLLU ATMOSFER BASINÇLI ODALAR

            Gerek dünya görüşü gerek toplum adına üstlenilen sorumluluk anlayışı herkesi kapsamalıdır. Süreç ülke genelinde yaygın hale getirilirken geçmişten geleceğe köprü kurmanın yolları aranmalıdır. Dünya her yönüyle gelişme içine girmişken sizin yerinizde saymanız doğru değildir. Bu, uygarlaşmanın dışında kalmak demektir.

            Uygarlaşma, çağın gereklerini yerine getirmek ve insanın teknolojiye ayak uydurması demektir.

            Bilim, bilimin ürettiği bilgi, bilgiye dayalı teknolojik gelişme küreselleşmenin kendi çemberi içinde döngüyü sağlayan insanî bir olgudur. Kendini aşmaya çalışan insan bu çemberin dışına düşemez.

            Bilimi ve bilime dayalı teknolojiyi içselleştiremeyen toplumlar emperyalizmin ve dış kapitalizmin ağır yükü altında ezilmeye mahkumdur. Kurtuluş, bilimini ve teknolojini kendin üretmendir. Hiç olmazsa teknolojiyi yaratamıyorsa yararlanmasını bilme bilincine ulaşmak da önemlidir. Böylece o toplum uygarlaşmanın dışına çıkmamış olur.

            Dolaysıyla ülke içinde ve ülke dışında üretilen yenilikler o ülke toplumu tarafından kullanılmalıdır. Toplumun ürettiği yine o topluma teknolojik yeniliklerle sunulmalıdır. Otomobil sanayi her geçen yıl kendini yenileyerek toplumun önüne çıkmaktadır. Toplu ulaşım uçak ve havaalanlarının sayısının artması teknolojik yenilikler sayesindedir. Haberleşmede, kablolu veya kablosuz televizyonun;  bilgisayarın; cep telefonları ve evrelerinin; tıpta gelinen son aşamaların ve gıda sektöründeki gıda koruma kavramlarının hayata geçirilmesi çabalarının inanılmaz yükselişinin ana kaynağı teknolojinin önlenemez sonucudur.

            Eğirdir’de 1996’da kurulup hizmete giren Gülbudak Gıda Soğutma, Tekstil, İnşaat ve Ticaret Limitet Şirketi’nin çalışmada en önde tuttuğu yol, yukarıda vermeye çalıştığımız,  teknolojiden yararlanma ilkesidir. Kasaların istiflenmesinde kullanılan forkliftlerin devreye sokulması; soğutucu depolara nemlendiricilerin konulması; boylama(kalibre) makinelerinin insanı devre dışı bırakması gibi yenilikler teknolojiden yaralanmanın sonuçlarıdır.

            Gülbudak’ı yükselten, fabrikayı saran teknolojik ağdır.

            Kontrollü atmosfer basıncı da meyve ve sebzeler için kullanılan son teknolojik yeniliklerden biridir. Bu sistemle mevsiminde son bulan meyve ve sebzelerin vitrin ömrünün on iki aya yayılmasıdır.

devam edecek

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap