BAŞKAN YANILI(TI)YOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKAN YANILI(TI)YOR
Haberin Tarihi: 1.1.2014 11:22:00 - Okunma Sayısı:1571 defa okundu.

BAŞKAN YANILI(TI)YOR

 

            Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu yanıltılmaya karşı.

            Olay ne? Olay, 27 Aralık 2013’te Devran Et Şarküteri’nin açılış töreninde Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’in konuşmasındaki bir iki cümle.

            Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu, Belediye Başkanı Sayın O. Nuri Bey’in, “Eğirdir’de beş senede 212 dükkan açılmıştır.” sözüne katılmıyor.

            Doğru, 212 dükkan demek yeni bir çarşı demek. Böyle bir durum Eğirdir’in bulunduğu durumdan yüz basamak yukarı sıçraması demek; ekonomik açıdan büyük çapta rahatlaması demek; gençlerin iş bulması demek; nüfusun kısa zamanda hatırı sayılır bir şekilde artması demektir.

            Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu da bu noktaya parmak basıyor.

            “212 Dükkan Eğirdir’in neresinde açılmış? Böyle bir yer, çarşı açılmış da oda başkanı olarak bizim haberimiz neden yok? Böyle, toplumu yanıltan asılsız bilgiye karşıyız. Eğirdir’de beş sene içinde yeni açılan dükkan sayısı önemsiz miktardadır. Ancak yer değiştiren, babadan oğla geçen veya devrolan dükkanları sayarsanız bu sayı üç beş fazlasını geçmez. İlçemizde 212 dükkan açılışı söz konusu değildir. Başkan Sayın Nuri Bey böyle bir cümle kurmakla toplumu yanıltmış oluyor. 212 sayısının gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Bu 212 rakamı olsa olsa çalışan dükkanların ufak tefek nedenlerle ruhsat yenilenmesinden başka bir şey değildir.

            İkinci bir nokta da başkanın dükkan açılışlarında ruhsat verilmesi sırasında metre kareden alınan ruhsat parasının bir lira olmasını reklam malzemesi yapmasıdır. Bir dükkanın açılışında bir defaya mahsus alınan bu miktar pek o kadar önemli değil. Fakat başkan, ilan reklamlarından alınan parayı dile getirmiyor. Daha önce metre karesi 15 lira olan ilan reklam paraları 2012 yılında yüzde yüz artırılarak 30 liraya çıkarılmıştır. Bu paralar her sene alınmaktadır. Işıklı panolarda ise bu fiyat metre karesi ile 60 liradır. Başkan neden bu zamdan söz etmiyor?”

            Esnaf Odası Başkanı, doğruların konuşulmasının tek amaç olması gerektiğini vurguluyor. Toplumu yanıltmanın kimseye yarar getirmeyeceğini aksine zarar vereceğini anlatmaya çalışıyor.

            Bizce de Belediye Başkanı O. Nuri Bey, 212 rakamını “ruhsat yenilemesi” olarak ifade edecekken “yeni açılan dükkanlar”  diyerek bir sürçi lisan etmiştir. Ancak belediye başkanlarının konuşurken ağızlarından çıkacak her sözcüğe ayrı ayrı dikkat etmeli.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap