GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ II

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ II
Haberin Tarihi: 25.2.2014 11:07:00 - Okunma Sayısı:1387 defa okundu.

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ II

 

            Hayvanların neslinin tükenmesinin insan hayatına etkisi olduğunu bildiğimiz için Hayvanat bahçesine giderek oradaki hayvanları ziyaret etme gereği duyduk. Hayvanat bahçesi hakkında, Belediye Başkanından bilgi almak istedik. İlk sorumuzu yönelttik:

            Çocukların soru yönelttiği başkan Eğirdir’de üç dönem başkanlık yapmış olan başkandır. “Ömer Şengöl”

            1) Hayvanat Bahçesi’ni kurma gereğini niçin duydunuz?

(Ömer Şengöl): “Hayvanat Bahçesi kuralım, diye başlamadık. Bu bataklık alanı düzenleyip bazı balık tesisleri kurmayı düşündük. Baktık ki böyle olmayacak. Benim oğullarımın getirdiği birkaç hayvan için bile insanlar geliyor. Biz de burayı Hayvanat Bahçesi yapmayı düşündük.”

(          RESİM-3: DAĞ KEÇİSİ) (Eğirdir Hayvan Barınağı’ndan çekilmiştir.)

(Foto: Tuğba, Hatice, Şirin)

            2) Eğirdir Gölü’ndeki balıkların tükenmesinin sebebi nedir?

            (Ömer Şengöl): “Eskiden gölümüzde 8-9 çeşit balık vardı. Şimdi bu sayı 3’e, 4’e indi. Devletimiz 1950’lili yıllarda göllerimizi korumaya alarak gölde bulunmayan bazı balıklar atmayı düşündü. Bizim gölümüze de tatlı su levreği denilen balık attı. Bu balık et ile besleniyordu. Fakat o zamanki düşünceye göre bu balık gölün belirli yerlerinde yaşayacak ve diğer balıklara zarar vermeyecekti. Zamanla çoğalan bu balık diğer balıkları(n larvalarını) yedi. Sazan vücut yapısı bakımından gölde barınmayı bildi. Kavinne, çiçek sıraz gitti. Yerine levrek, kerevit ve sinek geldi.

(RESİM-4: LEYLEK) (Eğirdir Hayvan Barınağı’ndan çekilmiştir.)

(Foto: Tuğba, Hatice, Şirin)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap