ÖMER ŞENGÖL'ÜN BAYANLAR GÜNÜ MAHŞERÎ KALABALIKTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÖMER ŞENGÖL'ÜN BAYANLAR GÜNÜ MAHŞERÎ KALABALIKTI
Haberin Tarihi: 18.3.2014 10:20:00 - Okunma Sayısı:1601 defa okundu.

ÖMER ŞENGÖL’ÜN BAYANLAR GÜNÜ MAHŞERÎ KALABALIKTI

-Kervansaray düğün salonu hınca hınç doluydu,

-Bayanlar, Ömer Şengöl’ü sevgi sarmalına aldılar,

-Bayanlar, Ömer Şengöl’e soru yağdırdılar,

-Kalabalığı gören bayanlar, “ Başkanlığınız hayırlı olsun!” dediler.

-Bayanlar gönüllerince eğlendiler…

            Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl’ün başkanlık seçimi dolayısıyla düzenlediği bayanlar günü görülmedik bir kalabalık içinde geçti. Kervansaray’da düzenlenen günde bayanlara sandalye yetmedi. Sahnenin önünden başlayan oturma sırası salonun son duvarına değin lebalep doluydu. Her kesimden oluşan, başörtülü bayanlardan tutun makyajlı bayanlara ve genç kızlara varıncaya kadar dolu olan salon, belki şimdiye değin böyle bir bayanlar topluluğunu bir arada görmemiştir. En az sekiz yüz bayan vardı.

            Saat 13’te başlayan güne, Ömer Şengöl ve ekibi alkışlar arasında salona girdi. Bayanlara “Hoş geldiniz!” diyen başkan adayı Ömer Şengöl, meclis üyelerini tanıttıktan sonra genel konulardaki değerlendirme konuşmasına geçti. Konuşması alkışlarla sık sık kesilen Ömer Bey’in konuşması geçmişte yaptıklarıyla başlayıp yapacaklarından bazılarını anlatmakla son buldu.

            Şengöl “Sayın bayanlar, sayın hemşehrilerim, beni anlamak istiyorsanız şöyle çevrenize bir bakmanız yeter de artar bile. Bütün yeşil alanlar bana ait. Ama şimdi hepsi can çekişiyor. Hiçbirine doğru dürüst bakılmadı. İnşallah ben gelince onlara yeniden can vereceğim.

            Eğirdirli çocuklar için büyükler için piknik havasında rekreasyon alanı düzenleyip yanına küçük bir hayvanat bahçesi yapmıştık. Onu da mahvettiler. Merak etmeyin orayı da eskisinden daha iyi yapacağım.” dedi.

            Konut konusuna değinen Ömer Bey, “Ben şimdiye kadar Eğirdir’de toplam 3000 (üç bin) konut yaptım. Birçok yoksula ev yaptım. Pınarpazarı’ndaki Taştepe evleri bunun en canlı kanıtıdır. Ancak Eğirdirli vatandaşlarımı ev sahibi yapmak isteğimden vazgeçmiş değilim.  Evi olmayanlar arkamdan gelsin. Onları da ev sahibi yaparım. Eğirdir en kısa zamanda inşaat alanına, şantiyeye dönecektir.” diyerek işsizliğe son vereceğini söyledi. Ayrıca inşaatın Eğirdir esnafının da canlanması anlamına geleceğini vurguladı.

            Başkan Adayı Ömer Şengöl, suyun ton fiyatının beş yıl boyunca 1(Bir) lira olacağına ve her ne olursa olsun zam yapılmayacağına dair söz verdi. Bir bayanın, “Başkanım, siz suya zam yapmıyorsunuz ama onun yerine çevre vergisini artırırsanız ne olacak?” şeklindeki sorusuna ise Ömer Bey, ”çevre vergisi yasalarla belirlenmiştir; bu yüzden çevre vergisini benim iki katına, beş katına yükseltmem gibi bir şey olamaz.” diye soru soran bayanı ikna etti.

            Başkan Adayı Ömer Şengöl sözü daha fazla uzatmak istemediğini söyleyerek zamanının bir kısmını bayanlardan gelecek sorulara ayırdı. Salonu dolduran bayanlar birçok soru sordu. Ömer Bey her soruya yeterli nitelikte cevaplar verdi. Başka soru gelmeyince konuşmasına son veren Ömer Şengöl ve ekibi salonu terk ederken bayanlar başkanla çok sayıda hatıra fotoğrafı çektirdi.

            Ömer Şengöl alkışlar arasında salondan çıkarken kadınlar kendi aralarında, seçim şimdiden kazanılmış; başkanlık Ömer Bey’e hayırlı uğurlu olsun dedikten sonra müzik eşliğinde eğlenmeye başladılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap