TURAN YAZGAN NEREDE?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TURAN YAZGAN NEREDE?
Haberin Tarihi: 6.6.2013 09:59:00 - Okunma Sayısı:2001 defa okundu.

TURAN YAZGAN NEREDE?

 

            Türkiye’de Türkçe Olimpiyatları yıllardır kutlanıyor. Türkçe ve Türk ulusu adına son derece güzel bir durum.

Olimpiyatlara katılan ülkelerle kültür ilişkilerimizin yanında siyasî ve ekonomik konularımızın da gelişmesi bizi memnun eder.

            Bütün bu güzelliklerin yanında zihnimdeki boşluk bir türlü dolmuyor. Niye dolmuyor? “Bir eksiklik mi, yanlışlık mı var.”  diye soruyorum kendime fakat net bir karşılık bulamıyorum. Ben gene de eksiklik var, diyorum.

            Olimpiyatların açılış konuşmaları ve illerde gerçekleştirilen sunumlarda, Türk illerinde yaptığı örnek çalışmalar yapan ve bu uğurda ömrünü verip vefat eden Eğirdir’in ender insanlarından biri Prof. Dr.Turan Yazgan Bey’den hiç söz edilmiyor.

            Türk illerinden gelen çocuklar nereden seçiliyor ve kim seçiyor?

            Türk illerindeki Prof. Dr.Turan Yazgan’ın kurup faaliyete geçirdiği okulların adı neden anılmıyor? Bırakın okul adlarını Prof. Dr.Turan Yazgan adı neden söylenmiyor? Bugün Türk illerinde “Türk” denince ilk akla gelen kişi Prof. Dr. Turan Yazgan’dır. Çıkardığı aylık “Türk Dünyası-Tarih” dergisi 320. sayısına ulaştı. Tam bir Türk milliyetçisi Turan Bey’in adınınTürkçe Olimpiyatları’nda geçmemesi son derece dikkat çekici.

            Bazı basın organlarından öğreniyoruz ki gelen öğrenciler hep Fetullah Gülen okullarından gelmiş. Yoksa şuur altında Gülen propagandası mı yapılıyor.

            Neden, düşüncesi sadece “Türklük” olan Prof. Dr.Turan Yazgan adı kullanılmıyor?

            Programı hazırlayanların Prof. Dr.Turan Yazgan’dan haberlerinin olmaması mümkün değil. Bana göre bilinçli bir davranışla Prof. Dr.Turan Yazgan rakip görülerek soyutlanıyor gibi geliyor.

            Bu seneki “Eğirdir Şiir Akşamları”  Turan Yazgan adına düzenlenerek Türk illerinden getirilecek öğrencilerin okuyacakları şiirlerle dolu bir gece Eğirdir’e yakışır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap