Alternatif Turizme Alternatif Proje...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Alternatif Turizme Alternatif Proje...
Haberin Tarihi: 29.11.2014 09:06:00 - Okunma Sayısı:2410 defa okundu.

BAKA ile Kanal 32 televizyonu alternatif turizmin geliştirilmesi için ortak bir projeye imza attı.

Alternatif Turizme Alternatif Proje...

 

            BAKA ile Kanal 32 televizyonu alternatif turizmin geliştirilmesi için ortak bir projeye imza attı. Proje kapsamında Isparta ve Burdur'dan 5'er ilçede alternatif turizm kapsamında tanıtım filmleri çekilecek, elde edilecek veriler kitap haline getirilecek, bilgiler internet sitesinden hedef kitleye ulaştırılacak.

            ‘Göller Bölgesi Alternatif Turizmde Yeni Rota: Görsel İletişim Vasıtasıyla Destinasyon  İmajı Oluşturulması’ projesinin tanıtımı Böcüzade Parkı’nda gerçekleştirildi. Tanıtıma Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Hasan Kürklü, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural, BAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Candan, Belediye Başkanları, Daire Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

            Projenin çıkış öyküsünden bahseden Kanal 32 televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Fatih Kurt: “Burdur’da Tefenni, Yeşilova, Çiftlikçi, Çaldır ve  Ağlasun ilçeleri; Isparta’da Sütçüler, Senirkent, Şarkikaraağaç , Atabey ve Uluborlu proje kapsamındadır. Bu ilçelerde tanıtım filmi çalışmaları yapılacak.  Ayrıca bu kapsamda toplantılarda elde edilecek veriler ve tanıtım filmi için oluşturulacak, ön plana çıkmasını düşündüğümüz değerlerimizi kitaplaştırarak, bir turizm rehberi haline getirilmesi ve bir internet sitesi vasıtasıyla hedef kitleye ulaşılması amaçlanıyor.” dedi.

            Projenin aradığı bazı soruların bulunduğuna dikkat çeken Kurt: “Isparta ve Burdur’da kamuoyunda yakın dönemde turizm konusunda tartışmaların olduğunu takip etmeliyiz. Acaba Isparta ve Burdur sahip olduğu turizmi bir ekonomik güç haline getirebilir mi?  Acaba Isparta ve Burdur yakın komşuları ve her yıl 10 milyon turist çeken Antalya’dan sadece yüzde 1 turisti kendi bölgelerine çekebilir mi? Bu konuda tek gerçek Isparta ve Burdur’un sahip olduğu turizm potansiyelinin ekonomik güç haline getirilmesi mücadelesi uzun ve ince bir yoldur.

            Öte yandan bu projenin bölgemizde turizm potansiyeli olan 10 ilçede olmasının ayrı bir önem arz  ettiğini belirten BAKA Genel Sekreter Vekili Candan, “Gerçekten bölgemizde birçok alternatif turizm bölgemiz var. Göllerimiz, antik kentlerimiz ve gülümüz.  Ancak bu değerlerimizi ekonomiye kazandıramazsak çok anlam ifade etmiyor. Sagalassos’a her yıl 140 bin ziyaretçi geliyor. Ancak buradan ne kadar para kazanabiliyoruz?” dedi.

            Diğer taraftan Burdur Valisi Hasan Kürklü ise, “Antalya zaten kendisini kurtarmış bir il. Antalya’ya gelen 12 milyon turistin yüzde 1’ini çeksek bile bölgemiz için çok büyük bir nimet. İnşallah önümüzdeki kiraz ve gül mevsimlerinde Uzak Doğu, Japonya’dan tarih, kültür turizmine yönelik birtakım çalışmalar var.  BAKA da bu noktada iyi bir çalışma yürütüyor. Özellikle alternatif turizme biraz daha fazla öncelik verip bölgenin gelişmesinin sağlanması lazım.” diye konuştu.

VALİ ÖZKAN  “KALKINMA PROJELERİ İÇİN KAYNAK SIKINTIMIZ YOK”

Toplantıda konuşan Vali Özkan; Isparta ve Burdur’un bu tür projelerle gelecekte turizm alanında daha çok söz sahibi olacağını vurgulayarak, uygun zamanda uygun proje sunulursa kalkınma projeleri için herhangi bir kaynak sıkıntısının bulunmadığını söyleyerek, bu tür projelerin yaygınlaşmasını temenni etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap