Yelken Kursunda Birinci Dönem Sona Erdi…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yelken Kursunda Birinci Dönem Sona Erdi…
Haberin Tarihi: 7.8.2019 18:43:42 - Okunma Sayısı:2383 defa okundu.

Yelken kursunda 1’nci dönem kursu sona erdi.

Yelken Kursunda Birinci Dönem Sona Erdi…

Yelken Eğirdir’de gün geçtikçe tercih edilen bir spor dalı haline geliyor. Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ücretsiz açılan Yaz Spor Okulları Yelken kurslarına 5-15 yaş grubundan 215 öğrenci katılım sağladı. Antrenörler eşliğinde Eğirdir Gölü açıklarında düzenlenen eğitimlerde amaç; gençlere kararlılık, motivasyon ve öz güven kazandırmak. Hedef ise başarılı sporcular yetiştirip ulusal ve uluslararası yarışlarda derece almalarını sağlamak.

Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, Antrenörler Ahmet Şahan ve Mehmet Utku Dikmen’in nezaretinde büyük bir özverileriyle gerçekleşen Yelken kursunda 1’nci dönem kursu sona erdi.

215 öğrencinin kayıt yaptırdığı yelken kursunu tamamlayan öğrenciler için bugün saat 16.30’da Eğirdir Limanında bir sertifika töreni düzenlendi.

Törene; Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Veli Gök, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür V. Yaşar Çetin,  Eğirdir İlçe Emniyet Müdür V. Komiser Ahmet Ömer Gürlek, Eğirdir İlçe Jandarma Komutan V. Teğmen Yunus Emre Soylu, çok sayıda kursiyerler ve veliler katıldı.

Ağartan: "Eğirdir’e Yüzme Havuzu Yapılmalı…"

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, Yelken sporuna ilginin çok olduğunu belirterek, Eğirdir’e mutlaka yüzme havuzu yapılması gerektiğini vurguladı. Ağartan, Kaymakam Abdullah Akdaş’dan, Belediye Başkanı Veli Gök’den ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek’den destek istedi.

Ağartan konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “…2019 Yelken yaz kurslarımızın 1. Dönem sertifika törenine hoş geldiniz. Çocuklarımızın bu sevinçli günlerinde zaman ayırıp katkıda bulunmalarınızdan dolayı Yelken İl Temsilcisi olarak hepinize çok teşekkür ediyorum.

Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerimizin başlattığı 2019 yaz kurslarından olan ve Eğirdir'de gerçekleştirilen Yelken Yaz Kursları 1 Temmuz'da başlamış olup, 30 Ağustos’a kadar devam edecektir. Bu yıl Yelken sporunda bir ilk yaşanmıştır. 5-15 yaş grubundan 215 çocuğumuz yelkeni tercih etmiştir. Bizler de velilerimizin bu tercihlerini boşa çıkarmamak için elimizden gelen çabayı gösterdik. Çocuklarımızın büyük çoğunluğu yüzme bilmiyordu. Şu an tamamına yakını Limandaki iskeleden atlar duruma gelerek yüzmeyi öğrendiklerini göstermişlerdir. Eğirdirimizde bir yüzme havuzunun gerekliliğini buradan belirtmek isterim. Temel yelken eğitimini, teori ve tatbiki olarak yaşayarak öğrendiler. Çok mutlu olduklarını gözlemledik. Yelken sporuna devam etme kararı aldıklarını gördük. Bu durum bizi çok mutlu etti. Yeni kursiyerlerimizden yarışçı olabilecekleri yarış takımımıza katıp tüm yıl boyu çalıştırarak, yarışlara götürerek deneyim kazandıracağız. Temel hedef milli takımımıza yelkencilerimizi katabilmektir. Başaracaklarına inanıyoruz.

Kursumuzun esas amacı yüzme ve yelkenciliği öğretmenin yanı sıra çocuklarımızın gözbebeğimiz gölümüzü ve çevremizi korumamız gerektiğini, iş başarma becerilerini, özgüven ve cesaret kazanmalarını mücadele ruhunu, analitik düşünmelerini, sosyalleşmelerini, takım çalışma ruhunu, kendini korumayı ve kötü alışkanlıklardan uzak durma becerilerini geliştirmelerini sağlamaktır.

Kurslarımızın başarılı olmasında katkılarından dolayı Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş'a, Belediye Başkanımız Veli Gök'e, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Murat Gevrek'e teşekkür ediyor, yelken sporuna katkılarının devamını bekliyoruz” dedi.

Daha sonra kursiyer velilerinden Zeynep Atay Kemikli de bir konuşma yaparak yelken sporuna destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

Optimistçiler Sertifikalarını aldılar…

Konuşmanın ardından yelken kursuna gelen sporculara yaş guruplarına göre sertifikalarını protokol üyeleri takdim ettiler.

İkinci dönem yelken kursu 19 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak. Yelken kursları 30 Ağustos'ta sona erecek.

Özverilerinden dolayı kurs hocalarımız Şeref Ağartan’a, Ahmet Şahan’a ve Mehmet Utku Dikmen’e teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap