Hazırlayın Çantanızı, Atlayın Arabanıza, Doğa İle İç İçe Sıfır Risk Bir Tatil Sizi Bekliyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Hazırlayın Çantanızı, Atlayın Arabanıza, Doğa İle İç İçe Sıfır Risk Bir Tatil Sizi Bekliyor
Haberin Tarihi: 21.5.2020 14:34:08 - Okunma Sayısı:15636 defa okundu.

Adnan ÇAVDAR yazdı

HAZIRLAYIN ÇANTANIZI, ATLAYIN ARABANIZA, DOĞA İLE İÇ İÇE SIFIR RİSK BİR TATİL SİZİ BEKLİYOR

Turizci Mehmet Demirel'in Akın Gazetesi'nde yayınlanan "2020 TURİZMDE KURTULUŞ YOLU YERLİ VE MİLLİ TURİZMDE" başlıklı yazısını okudum. Genel çerçevesi itibarıyla önemli tespitler içeriyor.

Bu pandemi ortaminda yabancı turist beklemek hayalciliktir. Ülkeler arası turizm hareketliliği, en iyimser tahminle 2021 yılına kadar olmayacaktır. Yani koskoca iki yılda turizmcileri sıkıntılı bir günler bekliyor

Son yılların popüler deyimi ile Yerli ve milli turizme gelince; ülke içindeki hareketliliği teşvik edecek olan unsurlar ön plana çıkartılmalı diye düşünüyorum.

İç turizmde şu olay hiç unutulmamalı. İnsanlar pandemi atlatılana kadar kalabalık yerlerden mümkün oldukça uzak duracak ve doğa içinde sosyal mesafenin aranmadığı ortamları tercih önceliğine olacaktır. Eğirdir ve Isparta çevresi bu tür değerlere fazlasıyla sahip bir yöre. Antalya'ya yakın oluşu, Antalya'nın arka bahçesi diye adlandırılan bu bölge, pandemi riski açısından önemli avantajlara sahiptir.

Turizmde tercihlerin sıralamasının değişmesi, risksiz bölgeleri avantajlı konuma getiriyor. Bence Eğirdir bunu es geçmemeli.Bunu fırsata çevirmeli Doğal değerlerini yeniden ele alıp bundan önce turizm sektörüne sunduğu turları güncelleyip sektörün emrine sunmalı. Seyahat acenteleri bu iki yılda rağbet görmeyecek, bireysel araçlar ile aile turizmi ivme kazanacaktır. Sloganda hazır bence. Pandemiden uzak risk haritasından kurtulmak isteyen ailelere ulaşarak ilçeye davet edilmeli, "Ailece pandemiden uzak tatil yapmak isteyenler, sizi Göller Bölgesinin incisi Egirdir'e davet ediyoruz" diyebilriz. Bu TV lerle değil sosyal medya üzerinden yapmalıdır Bu bağlamda Doğal yeni görüntüler çekilmeli. Bu konuda da Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD)'ne büyük görevler düşüyor. Bir ekip kurup rotaların güncellenmesi ve görüntüleri sosyal medya aracılığı ile ülke geneline yaymaları lazım. Bu tür bir başlangıç ilk olacağı için, TV lerde de yer bulacaktır. Erken kalkan çok yol alır mantığı ile hareket edersek, Eğirdir kısmı olarak bu yılı kurtarmış olacaktır.

Hadi ülkem biliyoruz ki bu pandemide evde kalmaktan sıkıldınız. MES turizmi de riskli diye tatil planı yapamıyorsanız işte size fırsat. Hazırlayın çantanızı, atlayın arabanıza, doğa ile iç içe sıfır risk bir tatil sizi bekliyor.

İşte bunu yaparsak insanları evinden çıkartıp güvenli bir tatil için harekete geçirmeye razı ederiz. Aksi halde eskisi gibi tur operatörlerinden medet umarak turist beklersek 2022 yılına kadar avucumuzu yalarız.

 Sana da çağırımdır; Haydi ETUDOSD harekete geç. Üstlendiğin misyon böyle zamanlarda senin çözüm üretmeni gerektiriyor.

Adnan Çavdar 20.04.2020

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap

İlgili Haberler