Farklı Meslek Kollarındaki Esnafa Kontrol Amaçlı Covid Testi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Farklı Meslek Kollarındaki Esnafa Kontrol Amaçlı Covid Testi
Haberin Tarihi: 5.1.2021 11:02:48 - Okunma Sayısı:2130 defa okundu.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural’ın girişimiyle çeşitli meslek kollarında faaliyet gösteren esnafa, Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri ekiplerince kontrol amaçlı Covid19 PCR testi uygulandı.

Farklı Meslek Kollarındaki Esnafa Kontrol Amaçlı Covid Testi

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural’ın girişimiyle çeşitli meslek kollarında faaliyet gösteren esnafa, Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri ekiplerince kontrol amaçlı Covid19 PCR testi uygulandı.

Birlik binasında özel kıyafetli sağlık personeli tarafından, COVİD 19 tedbirleri kapsamında esnaftan  kontrol amaçlı PCR sürüntü testi alınırken testlerin aynı gün içinde sonuçlanacağı bildirildi. Birlik, olarak daha önce, oda başkanları, genel sekreterler ve çalışanlara ardından berber ve kuaförler ile taksi şoförlerine kontrol amaçlı COVİD 19 testi yaptırıldığını hatırlatan Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

SALGINI ÖNELEYECEK TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

  “Yapılan testlerin sonuçlarının tamamı negatif çıktı. Vatandaşlarımızın sağlığı için esnafımızın duyarlılık göstermesi bizleri memnun etti.  Bugün de çeşitli meslek gruplarından esnafımızın yine kontrol amaçlı COVİD 19 PCR testleri Birlik binamızda yapılıyor. Öncelikle verilen bu sağlık hizmetinden dolayı başta Sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu olmak üzere Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Karakaya ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Nazif Aydın’a teşekkür ederim. Salgına karşı birlik binamızda ve tüm odalarda tedbirlerin almış durumdayız. Hem esnafımızın hem de çalışanlarımızın sağlığını önemsiyoruz.

TAKSİLER VE İŞYERLERİ DÜZENLİ DEZENFEKTE EDİLİYOR

Tüm odalarımızda HES kodu uygulamasına başlandı. İl merkezi ve ilçelerimizde odalara ait binalarda sürekli dezenfekte çalışması yapılıyor. İşyerleri, taksi durakları ve taksiler, toplu taşıma araçları periyodik olarak dezenfekte ediliyor.  Bugünde Halk Sağlığı ekiplerince, farklı meslek gruplarından esnafımıza tedbir amaçlı Covid 19 testi uygulandı. Tabi bu zor süreçte fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza da bir kez daha teşekkür ederim. Kendilerine kolaylıklar diliyorum. Salgına karşı mücadele hepimizin görevi. Kendimiz ve sevdiklerimizin sağlığı için maske mesafe ve hijyen kurallarından taviz vermeyelim. Salgının yayılmasının önüne  kurallara uymakla geçilebileceğini unutmayalım. İnşallah aşılama çalışmalarının başlamasıyla yeni yılda salgının etkilerinden kurtulacağız. Ancak aşılama başlasa da kurallara uymaya lütfen devam edelim. Bu vesileyle esnaf ve sanatkarımızın yeni yılını bir ke daha tebrik eder hayırlı işler bereketli, kazançlar diliyorum.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap