Eğirdir Mavigöl Uygulama Oteli

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Mavigöl Uygulama Oteli
Haberin Tarihi: 12.4.2021 17:28:17 - Okunma Sayısı:4745 defa okundu.

Havva MUTLUCAN yazdı...

EĞİRDİR MAVİGÖL UYGULAMA OTELİ

               Ailemle Ada Mahallesini dolaşırken bir şey dikkatimi çekerdi. Ada Mahallesinde Göle sıfır olan bir binanın çevresinde 32 plakalı araçların yanında diğer illere ait plakalı araçların olması ve çoğunluğu resmi giyimli genelde de siyah takımlı kişiler görürdüm.

              Eşime bunlar kim diye sorunca! "Türkiye’nin değişik illerinden gelen Alanında uzmanlaşmış profesörler, bilim İnsanları, dekanlar, yöneticiler vs. Eğirdir Mavigöl Uygulama Oteli bu kişilere ev sahipliği yapar, burada alanında uzman kişilerin katılımıyla kongrelere gelen katılımcılar" dedi.

              Bunların yanında hepsi genelde 18 – 25 yaş aralığında düzgün giyimli üstlerinde beyaz gömlek, altlarında siyah – mavi pantolonlu birbirinden heyecanlı gençler görürdüm.

             Eşime “atalarımızın tabiri ile bunlar da neci" dediğimde, "bunlar SDÜ’ye bağlı Eğirdir Meslek Yüksek Okulunda öğrenim gören öğrencilerimiz ileride mesleklerini daha güzel yapabilmeleri, hayat şartlarını öğrenmeleri açısından okullarınca görevlendirilmiş, Stajyer öğrenciler" derdi.

            Çok sevinirdim. Eğirdir’imizde böyle bir hizmetin olması çok faydalı diye düşünür, bu sayede İlçemizin tanıtımının ücretsiz yapılması sağlanıyor, İlçemize ait yöresel yemeklerin tanıtımı yapılıyor diye övünürdüm.

           Fakat bundan 1 ay önce yine Ada Mahallesine dolaşırken, gördüğüm manzara beni maalesef şok etti. Mavigöl Uygulama Otelinde o ihtişamlı günlerden eser kalmamış. Kaderine terk edilmiş, binanın sıvaları dökülmüş, bina harap bir vaziyete gelmiş bu durum beni çok üzdü, resmen hüsrana uğradım.

           Sonra kendi kendime Otel ile ilgili küçük çaplı bir araştırma yapmaya karar verdim. Ada Mahallesindeki bu bina neyin nesi nasıl bu hale geldi, diye mırıldandım.

           Kısaca öğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşayım.

            Mavigöl Oteli 1993 yılında Eğirdir Belediyesi Bünyesindeki Gölbelde Ltd. Şti. tarafından satın alınır. Sosyal ve kültürel faaliyet çerçevesinde 1995 yılında SDÜ’ye bağlı Eğirdir Turizm ve Meslek Yüksek Okuluna cüzi bir bedelle kiralama olarak 15 yıllığına devir işlemi yapılır. Milletvekili ve tüm İdari amirlerin katılımı ile “Mavigöl Uygulama Oteli” adı altında açılışı yapılır.

           Mavigöl Uygulama Oteli olarak 2009 yılına kadar Eğirdir Turizm ve Meslek Yüksek Okulu bünyesinde çalışmakta iken, aynı yıl Eğirdir Belediye Başkanlığı meclis üyelerinin oy çokluğu kararı ile Üniversiteye tahsis işlemi tek taraflı olarak Belediye tarafından iptal edilir.

           Bu durum başta Eğirdir Turizm Meslek Yüksek Okulu ve SDÜ’de Akademik ve idari personeli ve Stajyer öğrenciler tarafından tepkiyle karşılanır.

          Daha sonra Milletvekillerimiz ve Valiliğin araya girmesi ile orta yol bulunarak SDÜ’nün bünyesinde “Mavigöl Uygulama Oteli” olarak çalışmaya tekrar devam eder.

          2018 yılının sonlarında ISUBÜ kurulur, SDÜ bünyesinde ikinci bir Üniversite doğduğundan Eğirdir Meslek Yüksek Okulu da ISUBÜ’ye aktarılıp Mavigöl Uygulama Otelinin tahsis kararı iptal edilerek, Eğirdir Belediyesi’ne devredilir.

          Öğrenebildiğim kadarıyla  araştırmam bu şekilde sonuçlanır.

           Özellikle Eğirdir’de ikamet eden vatandaşlarımızın çoğunun Mavigöl Uygulama Oteli ile ilgili mutlaka bir anısı mutlaka vardır.

           Bende sizlere Otelle ilgili bir anımı dilimin döndüğü kadar paylaşmaya çalışayım.

           Ada Mahallesine dolaşırken büyük kızım daha küçükken oradaki ihtişamlı hareketliliği görür. Allah nasip ederse benim düğün merasimim burada olsun derdi.

          Rahmetli kayınvalidem de bize ben vefat edersem göremezsem aman torunumun hiç olmazsa nişan törenini Mavigöl Uygulama Otelinde yapın demiş bizde o zaman kayınvalideme vasiyet anlamında söz vermiştik.

          Allah nasip etti kızımın en azından nişan merasiminin burada yapılması için yetkililerle görüşüp nişanı orada yapmaya karar verdik.

          Abartmıyorum çok güzel bir organizasyon örneği, ortalama 10 stajyer öğrenci ile gelen misafirleri karşılama, ikramların dağıtılması ve de düzenin sağlanması açısından tam bir profesyonelce iş çıkardılar.

         Sadece bizim ailemiz için bile bu kadar anısı olan ve işlevselliğini kanıtlamış olan bir işletmenin bu şekilde atıl durumda kalması ve eski işlevselliğini sürdürmesi için bir çalışma yapılması gerekiyordu.

          Belediye başkanımız ve kurmaylarınca düşünülüp binanın ihale usulü satılmasına karar verilmiş.

          Bu durum ilk etap ta beni çok üzdü ve biraz düşünmeye sevk etti diyebilirim.

          Şöyle ki! Belediye Başkanımız Veli GÖK’ün şanssızlığımıdır nedir bilmiyorum? Ekonomik anlamda Belediyenin ve şahısların elinde olmayan dışsal faktörler etkili oldu. Tüm dünyada görülen Covid-19 salgını ekonomiyi alt üst etti.

 

           Bu durum başta ülkemiz olmak üzere İlçemizde de etkisini göstermiştir. Belediyemizin gelir – gider bütçesinde sarsılmalara yol açmıştır.Bu durumda mutlaka bir çıkış yolu aranmaktadır.

          Fakat Saygıdeğer Belediye Başkanım Veli GÖK ve yönetiminden rica ediyorum. “Mavigöl Uygulama Oteli Eğirdir’de, Ada Mahallesinde bir marka, bir simgedir”. Üniversitenin olmazsa olmazıdır.

          Bizim Vatandaş olarak Belediye Başkanımız ve kurmaylarından ricamız Mavigöl Uygulama Otelin satışının iptal edilmesidir.

         Mavigöl Uygulama Otelinin SDÜ’nün bünyesinde eski ihtişamlı günlerine geri dönmesi ve yapılacak olan anlaşma çerçevesinde başta Eğirdir halkının ve önceden olduğu gibi ülke genelinden tüm misafirlerin hizmetine sunulması en büyük beklentimizdir.

           Bu doğrultuda Eğirdir Belediyesinin de Mavigöl Uygulama Otelini bir kazanç kapısı olarak değil, Eğirdir için bir sosyal – kültürel faaliyet kapsamında görmesi temennimizdir.

Saygılarımla   

 12.04.2021                                                                        Havva MUTLUCAN

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    13.4.2021 10:08:59
    Havvahnm dediği gibi Egirdire tanıtım yapan bu güzel yerin satılmaması tekrar üniversite öğrencileri ve bld birlikte işletilmesi daha iyi olur..
Yorum Yap