15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı 12:04:01 Mahmatlar Köyünde Yağmur Duası Yapıldı

ÜLKEMİZDE BOYKOT

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÜLKEMİZDE BOYKOT
Haberin Tarihi: 27.5.2021 18:35:54 - Okunma Sayısı:4770 defa okundu.

Havva MUTLUCAN yazdı...

ÜLKEMİZDE BOYKOT

Ülkemizde dış ülkelerle bir problem yaşansa sanki tüm ürünleri kendimiz üretebiliyormuş havasına kapılıp, hemen sosyal medyanın rüzgârını arkamıza alaraksözde boykot silahına sarılırız.

Hele hele son zamanlarda “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur”deyişi devlet büyüklerimiz ve halkımız tarafından sık sık dile getirilen bir dönemde olmamız açısından daha önem kaydetmektedir.

Boykot denilince de ilk aklımıza gelen çoluk çocuk demeden, hiçbir yer ve zaman gözetmeden saldırabilen “İslam” düşmanı İsrail gelir.

Ben de bu yazımı geneldeİsrail üzerinde yoğunlaştırmak istedim.

Neymiş efendim!

İsrail mallarını boykot edelim. Kalıplaşmış bazı İsrail mallarını sosyal medyada ifşa edelim denir.Bunların arasında dikkatimi çeken en ilginç taraf isebiz İsrail’den sadece gıda, temizlik ürünlerimi ithalat ediyoruz?

Örneğin ikamet ettiğim Eğirdir İlçesi Tarımla iç içe olunca tarım ürünlerini dile getireyim. Tarımsal ürünler olarak ilaç, gübre, fide vb. ürünleri İsrail’den ithal etmiyormuyuz? Bunlar niye dile getirilmiyor?  Spor malzemelerini hiç saymıyorum zaten!

Bende kendi çapımda küçük bir araştırma yaptım. Şu anda hayatımızda aktif olarak kullandığımız gıda, giyim, temizlik, teknoloji, tarım vb. ürünlerin çoğu İsrail ya da İsrail’in bir numaralı destekçisi Amerika patentiyle satılmaktadır.

Benim anladığım da boykot kalıplaşmış bir kelime oluveriyor. Bir anda belli bir süreliğine de olsa boykot boykot sloganları giriveriyor hayatımıza. Neden derseniz!İşin ilginç tarafı bir taraftan boykot yapalım çığlıkları atılıyor. Diğer taraftan da Devlet Kanallarımızın dadahil olduğu (televizyon, radyo, basılı yayın vb.) tüm yayın organlarında bu ürünler boy boy reklam ediliyor. Reklam karşılığında ücret alınıyor. Bu firmalar Devletimize yapmış oldukları reklam ve satış karşılığında vergi ödüyorlar.

Yanlış anlaşılmasın ben ne İsrail yanlısı ne de dış ülkelerden ithal edilen mallara çok meraklı biri değilim. Aksine çok kızıyor ve de devlet büyüklerimize sitem eden bir Türk vatandaşıyım. Neden biz bu ürünlerin daha kalitelisini kendi imkânlarımızla yapamayız!

Ondan sonra deriz ki boykot yapalım kusura bakmayın ama bana kamuoyunu oyalamak için “saçma sapan”bir durum geliyor.

Ülkemizde genelde ithal ürünler olarak dile getirilenler İsrail ürünleridir.Peki, biz ithalatımızı sadece İsrail’den mi yapıyoruz? Size bir örnek vereyim. Dünyada İsrail’in en büyük destekçisi kim:  Amerika; Amerika’yı vatandaş ve devlet olarak birçoğumuz pek de sevmeyiz değil mi?

Şimdi konumuza gelelim;

Boykot yapacaksak size sadece Türkiye’de aktif kullandığımız bir teknoloji ürününü örnek göstereyim. Haydi diyelim ki! Devlet adıyla Ford’un Türkiye’deki montaj fabrikalarının üretiminidurdurup, Amerika’dan girişlerinin yasaklayıp ve de Türkiye’de pazarlanmasını kaldıralım.İşte boykot dediğimiz devlet eliyle böyle olmaz mı?

Neden derseniz! Devletimiz boykot yapılmasını istediği ülkenin ürünlerini piyasaya sürmez ise zaten vatandaş bunlara ulaşamaz. Bizde ikide bir kamuoyunu meşgul eden BOYKOT teriminden kurtulmuş olmaz mıyız?

Maalesef dünyadaki tüm ülkelerin devlet politikası benim aklıma şu atasözünü getiriyor.“İstemem yan cebime koy”değil midir?

Sözün kısası benim kişisel düşüncem; Boykot edelim konusunda halkımıza şu ülkenin ürünlerini alın ve ya almayın diyerek pek başarılı olmadığı aşikardır.

Bizim yapacağımız tek şey devlet olarak, özel sektör olarak elimizden geldiği kadar kaliteli Türk ürünleri yelpazesini genişletmektir.

Yoksa gerisi hava civa…….!

Saygılarımla                      

- Havva MUTLUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    28.5.2021 12:23:27
    Eğirdir'imizde bazı kesimleri rahatsız etse de makale ayrımı yapmadan yayınlama şerefinde bulunup, böyle makale türündeki yazıları öncülük ettiği için öncelikle Gazete Sahibi Abdullah SİNAN Bey yazı işleri müdürü ve tüm çalışanlara teşekkür ederiz.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    27.5.2021 23:56:06
    Sözde boykot yapalım diyorlar Tüm kitleri sattık tütünü bile ital ediyoruz hatta çöpü bile kendi çöpünüzü ayrıştıramıyoruz herşeyi özelleştirdik Pamuklu yünlü dokumaları Sümerbank’ları kapattık sentetik kumaşları ital ediyoruz Kimse kusura bakmasın Türk halkında boykot edeni görmedim Boykot şöyle olur İsrail malları evdeki olanlar bir yerde toplanır imha edilir temizli evde başlar Hirpit tohuma son verilmeli ata tohumuna başlanmalı Halka halka yayılmalı amarika ve Arabistan dahil Kalemine yüreğine sağlık
Yorum Yap