EĞİRDİR’DE SİNEKLE MÜCADELEDE BELEDİYENİN FONKSİYONU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR’DE SİNEKLE MÜCADELEDE BELEDİYENİN FONKSİYONU
Haberin Tarihi: 7.7.2021 17:27:29 - Okunma Sayısı:4567 defa okundu.

Havva MUTLUCAN Yazdı...

EĞİRDİR’DE SİNEKLE MÜCADELEDE BELEDİYENİN FONKSİYONU

                        İlçemiz doğa güzellikleri bakımından dört mevsimi yaşayabileceğiniz huzurlu, sakin bir ilçedir. Son zamanlarda özellikle de Covid-19’un etkisiyle büyük şehirlerde ikamet eden vatandaşlarımızca da yoğun şekilde yerleşim ve tatil yeri olarak tercih edilmektedir.

                        Fakat her güzelliğin yanında istenilmeyen olumsuz durumlarda bulunmaktadır.

           Örneğin şu anda önceki yazılarımda da belirttiğim üzere;

İlçemizde;

  1. Eğitim – öğretim problemi maalesef devam etmekte, (özellikle Lise düzeyinde) çoğu vatandaşımız ikametini il merkezine götürmeyi sürdürmekte,
  2. Yeni hastane yapılmasına rağmen çoğu poliklinik ve gerekli teçhizat (MR vb.) olmamasından dolayı sağlık açısından problem yaşanmakta;
  3. Yeterli seviyede acemi askerin bulunmaması, şu anda görevli rütbeli askerlerin de hafta sonunu İl Merkezi veya Antalya’ya gitmeleri,
  4. Tabi ki doğalgaz konusu zaten hiç dilden düşmemekte…….?
  5. Bunlara birde yazın sinek, kışın kömür kokusu nu eklersek daha yok mu diyeceksiniz!

            Saydığım sorunlar aslında halledilemeyecek düzeyde değil, Belediye Başkanımız Sayın Veli GÖK’ün de bu konuların takipçisi olduğunu biliyoruz. Zamanın inşallah her şeye ilaç olduğunu hep beraber göreceğiz.

           Şimdi yazımızın asıl konusu olan başlığımda da belirttiğim gibi sivrisinek konusuna gelelim.

           Eğirdir’de yaz ayları ortalama üç ay sürmekte olup; burada ikamet eden vatandaşlar ve esnafın yaz aylarında sivrisinek konusu büyük sıkıntı arz etmektedir.

          Takriben son yirmi yıldır vatandaşlar akşam saatlerinde Eğirdir’de balkonlarında oturamaz, otursalar da ışıkları söndürmeleri gerekir. Ev içeresinde ise balkon ve camlarını kapalı tutmaları elzemdir. Çarşıya gidelim bir parkta oturalım derseniz sinekler çoğu zaman pek göz açtırmaz.

           Ayrıca başta Lokanta, cafe, çay bahçesi vb. esnaflarımız da bu dertten muzdariptir. Çünkü, ışıklarını tam yaksalar sinekten geçilmiyor, kapatsalar da müşteri sıkıntısı var.

           Ne yapacakları konusunda şaşırmış durumdalar.

Böyle bir sorununun çözümünü halkımız doğal olarak Belediye’den beklemektedir. Hatta Belediye’mizin iktidar partisinden olduğunu belirtip, bundan da faydalanılması gerektiğini öne sürmektedirler. İlçemizde sinek sorun olmaya başladıktan itibaren şimdiye kadar ki tüm belediye başkanlarımız yerel imkânlarla ellerinden gelen çabayı göstermişlerdir.

Peki bu sorun sadece Eğirdir’in sorunu mu da, çözüm sadece Eğirdir Belediye’sinden beklenmekte?

Gölün nimetlerinden faydalanmasını bilen başta ilimiz ve göle kıyısı bulunan komşu ilçelerimiz çözüm konusunda aynı hassasiyeti gösteriyorlar mı? Ya da bu konuda kendilerini de sorumlu tutuluyorlar mı?

Bu sorunun çözümü, gerekirse devlet imkânlarından yararlanılarak, ilimiz ve komşu bütün ilçelerle birlikte herkesin sorumluluk alarak koordineli bir şekilde hareket edilmesinde yatmaktadır.

Değilse bir Belediye’yi  günah keçisi ilan etmek ne kadar adaletli olur?

Saygılarımla.

Havva MUTLUCAN

 

 

 

 

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    7.7.2021 22:30:39
    Gölün etrafında bir sürü köy ilçe var. Gölün nimetlerinden fazlaca faydalanırken sorunları Egirdirliden ve belediyesinden bekliyorlar.
Yorum Yap