YAZ AYLARINDA EĞİRDİR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YAZ AYLARINDA EĞİRDİR
Haberin Tarihi: 12.8.2021 10:22:31 - Okunma Sayısı:4426 defa okundu.

Havva MUTLUCAN Yazdı...

YAZ AYLARINDA EĞİRDİR

İlçemiz nüfusu normalde 16 - 17 bin aralığında iken, yaz aylarında 30 – 40 bin rakamlarına ulaşabiliyor. Tabii ki bunları günlük ziyaret amacıyla gelenleri de eklersek özellikle hafta sonları 50 binin üzerine çıktığı görülmektedir.

İlçemizin anayol güzergâhında oluşu, Türkiye’nin 3. büyük tatlı su gölünü barındırması, tarihi mekânların olması ve de sakin şehir (Citta Slow) etiketi turistleri çeken bir etkendir.

İlçemizde gündüz vakitleri Sayın Belediye Başkanımız Veli GÖK’ün de katkıları ile cüzi bir fiyat ile Belediyemizin işletmecisi olan doğa dostu yat gezisi, ücretsiz olarak vatandaşlarımızın hizmetine açılan Ada turu yapabildikleri ring aracı ve de bunun yanın da özel işletmelerimizin yatırımları ile faaliyet gösteren bir birinden renkli ürün çeşitleriyle bisiklet, motosiklet türü araçlar turistlerimiz için bir cazibe haline gelmektedir…..!

Aynı zamanda balık, et lokantalarımız ve çay bahçelerimizin de turizme olan katkıları unutulmamalıdır.

Bende hafta sonu ailemle İlçe Merkezinde gezerken yerli birkaç turistle sohbet etme imkânı buldum.

Gezinizde neden Eğirdir’i tercih ettiniz dediğimde; genel de üstte belirtmiş olduğum cevapları aldım diyebilirim.

Bu durum beni Eğirdir’de ikamet eden bir vatandaş olarak tabii ki memnun etti.

Bunun yanında gülün dikeni anlamında mutlaka eleştiri de vardı. En büyük eleştiri konusu akşam saatlerinden sonra Liman içeresinde ki su gösterisinden başka bir aktive olmadığı ve de maalesef sürekli dile getirdiğimiz sinek konusu.

Haklı bir eleştiri mi dersiniz?

Evet haklılar……!

Peki ne yapılabilir?

Acizane benim teklifim; Kaymakamlığımız ve Belediyemizin öncülüğünde, esnafımızın da sponsorluk  iştirakleri ile yaz aylarında ayda bir iki sefer yerel sanatçıların bulunduğu konser veya yarışma türü organizasyonlar yapılabilir.

Hem Esnaf kazanır! Hem İlçemiz halkına! Hem de turistlere bir aktivite olur.

Ne dersiniz…..?

            Sayın Belediye Başkanımız Veli GÖK ve ekibi bu tür aktiveleri çok rahat gerçekleştirebilirler diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    12.8.2021 17:49:51
    Haklısın sinek konusu çok rahatsız edici..Gölumüze çocukluğumda ingiliz asıllı iki aile görünümlü Amerikalılar geldi. Tarikatları gelenekleri araştırıyoruz derken bizim ve çevredeki göllere levrek(dişli) balık attılar. Bi göle dişli balık atmak uzun vadede o gölün kuruması için yeterliymiş. Gölün doğa dengesi bozuldu. Derken sinek yiyen kurbalar toplanarak fabrikada işlenip yurt dışına satıldı..Göl kuruyor eski balıkları ve kurbalar yok sinekler çok..Bu sineklerin yok edilmesi mümkün görülmüyor...Eğirdir daha güzel aktifelerle daha kalabalık turist alan ilçe hata Antalyanın yazlığı olabilir. Aranan serinlik var. En azından gece uyunuyor...Umarım sesini duyar yetkililer.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    12.8.2021 11:36:08
    Eğirdir'in sorunlarını kendi çapında önerilerini çekinmeden dile getirmesinden dolayı Havva hanıma teşekkür ederiz.
Yorum Yap