TRİATLON EĞİRDİR 2021

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TRİATLON EĞİRDİR 2021
Haberin Tarihi: 16.8.2021 14:31:10 - Okunma Sayısı:4584 defa okundu.

Havva MUTLUCAN yazdı...

TRİATLON EĞİRDİR 2021

 

İlçemizde bu hafta sonu TRİATLON yarışmaları yapıldı.

Türkiye’mizin değişik bölgelerinden onlarca yarışmacı ilçemize gelerek bir hareketlilik yaşanması sağlandı.

Organize titizlikle yapılmış her türlü ayrıntı düşünülmüş, gibiydi…….!

Ama yöre halkımızın nedense pek rağbet etmediği görüldü. Yok denecek kadar birkaç Eğirdir’li vardı diyebiliriz. (Covid-19 bahanesi desek bir önceki akşam yapılan düğünlerde doluluk oranları küçümsenmeyecek kadar çoktu)

Organize ile ilgili görevliler bunu zaten önceden fark etmiş olacaklar ki, yarış bitiş yerinde vatandaşlar için kapalı bir mekan veya oturabilecekleri bir sandalye konulması düşünülmemiş……..!

Hafta sonu bu yarışlar çarşı esnafımız adına özellikle de yeme – içme- konaklama ticaretiyle uğraşanlar için iyi idi. İnşallah reklam konusunda Eğirdir’imizi zora sokacak bir suiistimal yapılmamıştır.

Öte yandan Ada Mahallemizde ticaretle uğraşan esnafın ise yolların gündüz saatlerinde kapalı olması nedeniyle hafta sonunun sıkıntılı geçtiği aşikardır. Hemen şu atasözü aklıma geldi. “Biri yer, biri bakar; kıyamet ondan kopar.” denildiğinden ileride yapılacak yarışmalarda Ada esnafının konumuna göre ve diğer esnafları da  mağdur etmeyecek güzergah belirlenebilir.

Çoğu zaman olduğu gibi yerel esnafımızdan sponsorluk anlamında pek katkıları yok gibiydi……..!

Yarışmalara Sayın Valimizin ve üst düzey katılımlar bizleri memnun etti.

Ayrıca günün sürprizi ise hasta olmasına rağmen Sayın Belediye Başkanımız Veli GÖK’ün davetini kırmayıp, hasta haliyle ödül törenine katılan eski Belediye Başkanımız Tacettin GENÇAY’ın iştirakleri, özverili vatandaşlarımızın Eğirdir’e verdikleri önemi bir kez daha kanıtlamış oldu.

TRİATLON yarışmalarında emeği geçen özellikle kolluk kuvvetlerimize, zabıtamıza ve de hizmet sektöründe görevli tüm çalışanlara teşekkür ederiz.

Saygılarımla.

16/08/2021                                                                         Havva MUTLUCAN

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    18.8.2021 12:06:16
    Eğirdirli olarak sosyalliğimiz az. Düğünlerden başkasına önem vermiyoruz..Zamanla değişir inşallah.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    17.8.2021 20:12:13
    Konuya vakıf bir yazı olmuş tebrik ediyorum duyarlılığınızı takdir ettim. Yola devam.herşey gönlünüzce olsun Allah yar ve yardımcınız olsun.
Yorum Yap