SUÇ VE CEZALARDA NEREYE GİDİYORUZ..!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SUÇ VE CEZALARDA NEREYE GİDİYORUZ..!
Haberin Tarihi: 21.3.2022 14:05:48 - Okunma Sayısı:3825 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

SUÇ VE CEZALARDA NEREYE GİDİYORUZ..!

         Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımız zaman suç ve cezalar konusunda geçmişte caydırıcı yaptırımların olduğunu görülebiliyor.

         İşlenen suça verilen cezalar suça meyilli vatandaşlara caydırıcılık yapması ve daha sonraki süreçte işleyebileceği suçlara karşı daha dikkatli olunması açısından önemliydi.

         Uç bir örnek olarak idam cezası ilk etapta insanlara katı bir tutum gibi gelebilir. Ama kişi kendisi veya ailesi sıkıntılı bir durumla karşılaşmayınca, sıkıntıya düşmüş insanların neler çektiğini bilemez. Bununla ilgili bir atasözü geldi aklıma “Ateş düştüğü yeri yakar” gibi.

         Acaba şuanda Türkiye Cumhuriyeti olarak işlenen suçlara karşılık verilen cezalarda nerelerdeyiz, dersiniz. Ülkemizde suç işlemek normal bir davranış gibi sergilenmeye başladı. Öyle bir durumla karşı karşıyayız ki kişiler cezaevine girerken gülerek giriyor. Çünkü cezaevine girerken nasıl olsa birkaç ay yatar çıkarım düşüncesi hakim.

         İşine sadık, ekmeğini kolluk kuvvetinden kazanan çoğu kamu çalışanının da bu durumlardan rahatsız oldukları aşikardır, diye düşünüyorum. Benim de bir vatandaş olarak kişisel düşüncem işlenen suçlara karşılık beklenilen cezaların verilemediğidir.

         Sonuç olarak da suça meyilli kişilerce cezalar küçümsenmekte, ceza almaktan korkulmamakta ve toplum tarafından da bir yadırganma hissedilmediği için suç işlemiş olmak, suçun mahiyeti ne olursa olsun gitgide normalleşmektedir.

         Fakat yargılama ve sonuç belirtmekte görevli saygıdeğer hakimlerimiz kanunlara riayet etmek durumunda olduklarından onlarda görevlerini belirlenen kanunlar içeresinde yapmak durumundalar.

         Maalesef öyle bir durumla karşı karşıya geldik ki hırsızlık, soygunculuk, hakaret, gasp, taciz daha da ileri gidersek cinayet vb. suçların cezai yaptırımları kısıtlı olduğundan; bu durum dürüst, vatanını-milletini seven vatandaşlarımıza rahatsızlık vermektedir.

         Suç ve cezalar konusunda devlet büyüklerimiz tarafından mutlaka bir çalışma yapılmalı, işlenen suçlara karşılık cezaların mutlaka caydırıcı etkilere sahip olması göz önüne alınmalıdır.

Saygılarımla.

 

 

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    25.3.2022 00:02:51
    Katil oldugu tecavuzcu oldugu kamera kaydiyla gorulen kisilere idam verilsin ama baska turlu asla cunku o zaman yandas hakimler masum insanlari asmak icin tecavuz iftirali dosyalari onaylayabilir.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    21.3.2022 19:42:38
    Gerçekten dediklerinizin hepsi gerçekten çok doğru çok güzel başarılar diliyorum
  • Rumuz
    (Rumuz)
    21.3.2022 15:43:12
    Çok can alıcı bir konuyu dile getirmişsiniz teşekkür ederiz
Yorum Yap