Eğirdir Kemik Ve Eklem Hastalıkları Hastanesi…!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Kemik Ve Eklem Hastalıkları Hastanesi…!
Haberin Tarihi: 25.3.2022 10:54:24 - Okunma Sayısı:4627 defa okundu.

Havva MUTLUCAN yazdı...

EĞİRDİR KEMİK VE EKLEM HASTALIKLARI HASTANESİ…!

1952 yılında açılan hastanemiz bir dönem ülkenin gözde Kemik ve Eklem Hastalıkları Hastanesi olarak dalında bir numara idi.

Ancak yıllar içinde teknoloji ve fiziki anlamında kendini yeterince yenileyememesi ve de atanan bazı hekimlerin “siyasetle ilişkilendirilmesi” hastanemizin işlevselliğini kaybetmesine sebep olmuştur.

Diğer bir sebep ise; bütün hastanelerde ortopedi – fizik bölümü açıldığından hasta sayısında gözle görülür bir azalma olmasıdır. Bunu geç de olsa fark eden bürokratlarımız, yenilik çalışması içerisinde bütün polikliniklerin yer alacağı modern bir “DEVLET HASTANESİ”nin yapılacağı halkımıza müjdelenir.

Valimiz, Kaymakamımız ve yerel yönetimin yoğun çalışması ile 2021 yılında hastane inşaatı bitirilir. Ama vatandaş olarak “DEVLET HASTANESİ”nin açılacağı beklenirken;

Bürokratlarımızın son dakika kararı ile Kemik Hastalıkları Hastanesinin DAL Hastanesi olarak devam etmesi uygun görülür.

Tabi ki devletimiz böyle uygun görmüş, biz de vatandaş olarak ne yapalım ki! Kuzu misali kabul etme durumunda kaldık.

Yaklaşık bir yıldır Kaymakamımız, Belediye Başkanımız tarafından da yakın takibe alınan hastanemiz; çalışmalarıyla ilçemizde takdir toplayan Başhekimimiz Semih GÜRLER tarafından imkânlar ölçüsünde tecrübeli kadrosuyla yönetilmektedir.

Eğirdir’de ikamet eden bir vatandaş olarak yeni hastanemizin fizikselliğinden bir şikâyetimiz yok.

Ancak sanki bir sıkıntı var; hastanemizin açılışı bir yıla yaklaşmasına rağmen çoğu polikliniklerde doktor yok, olan bölümlerde de yeterince malzeme – teçhizat yok. (Örneğin Diş Polikliniğinde yeterli doktor var, bu sefer de gerekli malzeme yok.)

Bunların yanı sıra hastanemize atanan bazı branş doktorlarımız da kısa bir süre görev yaptıktan sonra, hastanemizden ayrılmak istedikleri için yeterince görevlerine adapte olamadıkları görülür. Bu durum karşısında çoğu vatandaşımız İl Merkezimize gitmek durumunda kalıyor. (İlçemizden İl Merkezine tedavi için bir kişinin gidip gelmesinin kişiye maliyeti asgari 100 / 150 TL arasındadır.)

Neden böyle oluyor?

Neden hekimlerimiz hastanemizde görev yapmak istemiyor?

Derken karşımıza can alıcı bir sorun çıkıyor!

Hastanemize gelen hekimlerimizin ÖZLÜK haklarının diğer hastanelerde görevli hekimlere göre düşük olması. Aynı branşlarda başka hastanelerde sözleşmeli konumda çalışan doktorların, maaş ve döner sermaye ücretlerinde hastanemiz hekimlerine göre hatırı sayılır miktarda daha yüksek ücret aldıkları söylenmektedir.

Bu doğru mudur?

Doğru ise bürokratlarımız niye bu konuya el atmıyor?

Anlaşılacağı üzere hastanemizin devletimiz tarafından “DAL” alanında açılması uygun görülmüştür. (Beklentimiz C TİPİ idi)

Sonuç olarak; ülkemizde yanlış uygulanan politikalar sayesinde köylerde yaşayanların oranı % 7’ye düşmüş ve çoğu köyümüz hayalet köye dönüşmüş vaziyette.

Acaba şimdi sıra ilçe ve kasabalara mı geldi?

Saygılarımla;

 

25.03.2022

Havva MUTLUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    25.3.2022 14:46:37
    Haklı bir konuyu değerlendirmişsiniz hasta güzel ama yeterli doktor yok yine vatandaş il e gitmek durumunda kalıyor
  • Rumuz
    (Rumuz)
    25.3.2022 12:34:02
    Havva hanım çok teşekkür ederiz
Yorum Yap