TARIMSAL SULAMA SEZONU YAKLAŞIRKEN…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TARIMSAL SULAMA SEZONU YAKLAŞIRKEN…
Haberin Tarihi: 18.4.2022 15:29:23 - Okunma Sayısı:3036 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

TARIMSAL SULAMA SEZONU YAKLAŞIRKEN…

                                Zeki TARHAN – ANKARA

          …Evet, bir sezonu geride bırakarak, 2022 ‘ nin Tarımsal sulama sezonuna 5 dakika kala, bu yazımızı kaleme alıyoruz…Acaba diyorum, geçen yılki sulama sezonu uygulamasından, tarımla uğraşanlar çıkarılması gereken dersleri aldılar mı dersiniz?...

                                                           ***

             Bildiğiniz gibi, Sulama Birliklerinin başına DSİ, bünyesindeki Birimlerden birer müdür atıyor. Geçtiğimiz sulama sezonunda tanık olduğumuz ve de denetlenemeyen, Birliklerin ilan edilen kısıtlı sulama programlarına uymayan, VAHŞİ SULAMA ile eş zamanlı DAMLA SULAMA uygulaması yapan Tarımcılar, aynı hataları yapmaya ve “EĞİRDİR GÖLÜ DENİZ, YEMEYEN DOMUZ” mantığıyla mı hareket edecekler dersiniz?!!!

                                                           ***

           Damla Sulama Sistemlerinin uygulamasını DSİ denetleyebiliyor mu? Bu konudaki Projelendirme hatalarını görebiliyor mu?!!! Diyeceksiniz ki; “Ee sayın TARHAN, DSİ n’apsın, her bahçeye bir güvenlik görevlisi mi diksin?!!!”

           …Evet, dikmesin tabii…Dikmesin de, DENETİM FONKSİYONUNU yerine getirsin, belirlediği cezai müeyyideleri uygulasın ve en önemlisi de; Gölün tabanından su çeken kayıt dışı /  kaçak DERİN SONDAJ Kuyularının önüne geçerek kapatsın…TARHAN, daha ne desin Allahaşkına!!!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap