EĞİRDİR GÖLÜ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR GÖLÜ
Haberin Tarihi: 25.5.2022 10:19:18 - Okunma Sayısı:3758 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

EĞİRDİR GÖLÜ

"Yedi renkli göl" olarak bilinen, doğal güzelliğiyle kendine hayran bırakan Eğirdir Gölünde son yıllarda yaşanan kuraklık ve bilinçsiz tüketim nedeniyle su seviyesinde aşırı miktarda çekilme görülmektedir.

Kuraklığın yanında; Eğirdir Gölü’nden bilinçsizce (tarımsal ve içme suyu amaçlı) su alımı gölümüzün can çekişiyor duruma gelmesine sebep olmuştur. Tek sevindirici durum ise, bu yıl ki yağışların gölümüze bir nebze ‘can suyu’ olmasıdır.

Eğirdir Gölü, tatlı su rezervlerine sahip olduğundan Isparta Merkez ve çevresindeki yerleşim birimlerinin içme suyunu ve ayrıca Isparta, Gönen, Uluborlu, Senirkent, Yalvaç, Gelendost ve Eğirdir ovalarının da sulama suyu ihtiyacını karşılamaktadır.

Defalarca dile getirildiği gibi; gölün korunması adına tarımsal sulamada damlama sistemine (devlet destekli) geçilerek suyun daha intizamlı ve tasarruflu bir şekilde kullanımının sağlanması için bir an önce SEFERBERBERLİK İLAN edilmelidir.  

Bunun yanında kişisel olarak Eğirdir Gölü su kullanımı ile ilgili bir başka konuyu ele almak istiyorum;

İlimiz (Merkez) içme suyunun belirli bir miktarını gölümüzden almasına rağmen Isparta Belediyesi tarafından il merkezinde ilçemizde ikamet eden vatandaşlarımıza sunulandan daha ucuza içme suyu hizmeti verilmektedir. Kısaca, biz Eğirdirliler, kendi suyumuzu Isparta merkezdeki insanlardan daha pahalıya kullanıyoruz.

Isparta Belediyesi’nin ilçe Belediyelerine göre maddi durumunun daha iyi olması gölümüzden aldığı içme suyunu vatandaşına daha makul fiyata sunabilmesine imkân sağlamaktadır.

O zaman diyorum ki!

Isparta Belediyesi gölümüzden almış olduğu içme suyu miktarı kadar sınırı olan ilçe ve kasabalara nüfusu miktarında ödeme yapsın.

Neden dersiniz?

Hem gölümüze sınırı olan ilçe ve kasabalara maddi kaynak olur, Hem de nasıl olsa Eğirdir Gölü’nden ücretsiz su alınıyor mantığından vazgeçilip siyasi malzeme yapılmaz.

Belki de İl yönetimi hiç olmazsa gölümüzden almış olduğu içme suyundan vazgeçip, başka alternatifler bulmaya çalışır.

Her şey Eğirdir’imiz için….!

Saygılarımla…

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    26.5.2022 21:02:05
    Küresel Isınma nedeniyle şu kaynakları azalmakta. Bilinçli su kullanımı önemli bir konu. Teşekkürler Havva hanım.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    25.5.2022 23:59:02
    Çok haklısınız özellikle son 3-4 yıllar arası su çekilme olayı daha fazla bu yüzden bahçelerde damlama yöntemiyle ve diğer bahsettiğiniz konulara daha önem verilmelidir.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    25.5.2022 20:46:57
    Her zaman olduğu gibi yine Eğirdirin en önemli sorununu değinmişsin.Göl varsa eğirdir var.Göl yoksa eğirdir yoktur.Göl eğirdir için ölüm kalım meselesidir.Gölümüzü elbirliği ile sahip çıkmalıyız.tebrik ederim.kalemine sağlık
  • Rumuz
    (Rumuz)
    25.5.2022 20:27:25
    O kadar güzel bir konuya deginmissin ki söyleyecek bir şey yok sanki benim de içimde kanayan yara kalemine sağlık inşallah yetkililere duyurabilmişsindir
  • Rumuz
    (Rumuz)
    25.5.2022 17:51:15
    Havva hanımın yazısı zeki tarhan in dikkatine çekmiş
  • Rumuz
    (Rumuz)
    25.5.2022 17:01:58
    Sayın yetkililer heralde şu çekildikten sonra önlem alacaklar
  • Rumuz
    (Rumuz)
    25.5.2022 15:55:35
    Çok haklısınız göz göre göre göl çekiliyor ve bu duruma herkes seyirci kalıyor.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    25.5.2022 11:18:26
    Havva Teşekkür ederiz
  • Rumuz
    (Rumuz)
    25.5.2022 11:15:52
    Havva amacınız herhalde bürokrasiyi karıştırmak
Yorum Yap