EĞİRDİR GÖLÜ (2)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR GÖLÜ (2)
Haberin Tarihi: 29.7.2022 09:57:11 - Okunma Sayısı:3229 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

EĞİRDİR GÖLÜ (2)

              25.05.2022 tarihli Eğirdir Gölü konulu yazımda gölümüz ile ilgili görüşlerimi belirtmiş idim, yoğun ilgilerinden dolayı tüm okuyucularıma şükranlarımı sunarım.

              Eğirdi Gölü ile ilgili tekrar bir yazı kaleme alma gereği duydum. Maalesef tüm yazışmalara, haykırışlara rağmen gün geçtikçe gölümüzün suyu çekilmeye devam etmektedir.

              Devlet büyüklerimiz gölümüz ile ilgili ikili toplantılar, seminerler yapıp, boy boy fotoğraflarla sosyal medyada yayınlayıp görüş bildirseler de çoğu bildirgeler sözde kalmaktadır.

              Vatandaş olarak biz icraat görmek istiyoruz, beklentimiz gölümüzün su seviyesinin hiç olmaz ise şu anki seviyelerin altına inmemesi konusunda acilen çalışma yapılmasıdır.

              Fakat görülüyor ki!  

               Artık siyasi mi?  Yoksa eş, dost, ahbap ilişkisi mi bilemediğimiz? Anlamakta zorlandığımız bazı kesimlerce bilinçsizce, canavarca yapılan sulamaya göz yumulmakta olduğu görülmektedir.

               Ayrıca adeta gölümüzden içme suyu ve tarımsal amaçlı alınan su sabitlenmiş, başka alternatifler aramadan sadece işin kolayına kaçılarak ilçemiz sınırlarını aşan su tüketimi gölümüzü acınacak hale getirmiştir.

               Eğirdir Gölü’nde suyun çekilmesi artık yerel yönetimleri aşmış durumdadır.

                Sayın Vekillerimizin ciddi anlamda konunun üstüne giderek, çiftçilerimize yetiştirecekleri ürünleri alım garantili daha az su ile yapılan tarıma yönlendirilmeleri konusunda gerekli mercilere talimat verilmesi beklenmektedir.

                Devlet desteği ile damlama su yönteminin yaygınlaştırılmalı, salma suya hiçbir şekilde izin verilmemeli.

                Tabii ki başta Sulama Birliklerimizde görevli çalışanlara özlük hakları (maaş vb.) anlamda ek destek yapılarak. Sulama da ağam, paşam veya ben görmeyeyim sen isteğin gibi sulamanı yapabilirsin döneminin sona ermesi konusunda ciddi adımlar atılarak, cezai yaptırımlar yapılmalıdır.

                Gerekli önlemler bir an önce alınmaz ise onca kişinin ekmek yediği Eğirdir Gölü’nün yok oluşunu büyük bir üzüntü ile seyretmek durumunda kalacağız.

                 Saygılarımla;

29.07.2022

Havva MUTLUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    31.7.2022 19:31:37
    Çok güzel yazı Havvacıģım. Biz Ispartalılar olarak birleşmemiz sesimizi duyurmamız gerek dernekleserek yada başka türlü Il bazında ses getirmeli ki sesimiz duyulsun. Burdurlular bunu başardı. Eğirdir sadece Eğirdirlilerin değil Ispartanın ..Tüm.illerde Ispartalılar birleşip ses getirmemiz gerek.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    29.7.2022 11:41:46
    Güzel dokunaklı yazılarınız oluyor teşekkür ederiz
  • Rumuz
    (Rumuz)
    29.7.2022 10:35:53
    Havva hanım çok ederiz duyarlı yazıları kaleme alıyorsunuz
Yorum Yap