ISVAK’A Onur Ve Değer Katmak, Isparta’mıza Işık Tutmak…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISVAK’A Onur Ve Değer Katmak, Isparta’mıza Işık Tutmak…
Haberin Tarihi: 27.3.2023 10:09:22 - Okunma Sayısı:1609 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

ISVAK’A Onur Ve Değer Katmak, Isparta’mıza Işık Tutmak…

                  Zeki TARHAN - ANKARA

       ŞAHLAN, Bilim ve Danışma Kurulu toplantımızda; “…ISVAK’ a çok büyük onur ve değer kattınız, Isparta’mıza ışık tuttunuz” diyordu kurul üyelerimize. Ve tek tek sayıyordu isimlerini. Prof. Dr. Doğan ATAY hocamızı ise ahrete uğurlamıştık. Ve Kurul Başkanlığını Prof. Dr. Semra KURUCU üstlenmişti. Kurulda; farklı disiplinlerde akademik faaliyetlerde bulunan değerli bilim insanı hemşerilerimiz vardı.

        …Ve Ahmet ŞAHLAN’ ı dinliyorduk: “Bilim ve Danışma Kurulumuzun değerli başkanı Prof. Dr. Semra  KURUCU ve değerli hocalarım Prof. Dr. Doğan ALTINBİLEK, Prof. Dr. Süleyman KODAL, Prof. Dr. Kaya YORGANCI, Prof. Dr. Refik TURAN, Prof. Dr. Mevlüt ERTAN,  Prof. Dr. Zeliha YAZAR, Prof. Dr. Gülsün PARLAR, Prof. Dr. Zafer KARAER, Prof. Dr. Cengiz TOSUN ve Tarihi Coğrafya Araştırmacı Yazarı – Mühendis, gönüllerimizin fahri doktoru Ramazan TOPRAKLI ile sayın Abdürrahim KURUCU, sayın Zeki TARHAN sayın Halis TUNA, sayın Mehmet TOMBUL sizlerle 6 yıl boyunca çalışmalarınızla ISVAK’a çok büyük onur ve değer kattınız, sizlere minnettarız… Sizlerin Isparta’mız için yaptığınız bilimsel çalışma ve katkılarla, Isparta’mıza ışık tuttuğunuzu görüyoruz…”

                                                       ***

          İşte ŞAHLAN’ın virgülüne dokunmadan konuşması: “Dergimize yazdığınız makale ve yazılarınızla, öğrencilerimize yaptığınız katkılarla, ISVAK’ta verdiğiniz konferans ve söyleşi etkinlikleri ile başlattığınız çalışmaları, EĞİRDİR GÖLÜ’ nün kurtuluşu için iki önemli “ÇALIŞTAY”yı hazırlayıp organize etmeniz, Miryokefalon zaferinin Eğirdir Gölü kıyılarında ve Gelendost’ta  kazanıldığının ispatı için yıllarını veren Ramazan TOPRAKLI’ ya ve O’nu akademik camiada destekleyen önceki TTK başkanı Prof. Dr. Refik TURAN’a verilen destekler, ISVAK’a da düşen görevin yerine getirilmesidir.”

                                                      ***

            “Bu çalışmaların haricinde; Bilim ve Danışma Kurulumuzun, daha çok önemli çalışmalara imza attığı hepimizin malûmudur. İşte bu güzel çalışma beraberliği, sizlere olan saygımızı derinleştirmiştir. Bu vesile ile sizlere şükranlarımızı, saygılarımızla sunuyoruz…”

        

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap