14 MAYIS 2023 SEÇİM HAZIRLIKLARI (2)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,14 MAYIS 2023 SEÇİM HAZIRLIKLARI (2)
Haberin Tarihi: 17.4.2023 16:42:54 - Okunma Sayısı:3934 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

14 MAYIS 2023 SEÇİM HAZIRLIKLARI (2)

         6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizi etkileyen asrın felaketi olarak görülen deprem, yapılacak olan önümüzdeki seçimin stratejisini etkilemiş durumda;

         Yapılacak seçimde ilkleri yaşamayı adet haline getirmeye başlayacağız….!

          Siyasi partilerin kendi aralarında oluşturdukları ittifaklarla 14 Mayıs 2023’de daha alenen iç içe olacağız.

          Aslında ittifakların, partisine gönül vermiş insanların fikirlerini pek gözetmeden; sadece koltuk  kapma yarışıyla oluşturulan guruplar olup, taraftarlarını haksızlıklara uğrattıkları özellikle medya aracılığıyla açıkça gözler önüne serilmekte….!

          Mutlaka demokrasinin sürdürülebilmesi için çoklu “ittifakların” olması normal olarak karşılansa da halkımızca pek benimsenmemektedir.

             Ama sonuçta yasama ve yürütmenin bir şekilde devam etmesi gerekli.

            Dikkat edilmesi gereken; Vatandaşa sunulan İttifakların içinde vatanseverliğin dışında kişisel menfaatlerin de yerini aldığı apaçık ortada...!

         Özellikle 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması kararlaştırılan seçimde daha düne kadar bir birini düşman gibi gören siyasilerin oy uğruna, koltuk kapma uğruna nasıl bir birleriyle kaynaştıklarını hayretler içerisinde görmekteyiz.

              Örneğin:

             Sözde Milliyetçilik duygularıyla Ülkücü kesimden ayrılıp kendi siyasi parti kurduklarını açıklayanların, Tüm Türkiye’de terör örgütünü alenen destekleri bilinen siyasi parti ile aynı çatı altında seçime gidilmesi….!

          Yine Milli Görüş çatısını devam ettirdiklerini söyleyen partinin, Kurucusu olan Necmettin Erbakan’ın kemiklerini sızlatırcasına daha düne kadar bir birleriyle zıt oldukları halkımızca bilinen siyasi partinin içeresinde ittifakta yer alması….!

          Cumhur ittifakı içerisinde yer alan partide Başbakanlık, Bakanlık yapmış siyasilerin parti kurup koltuk sevdasına kapılarak Millet ittifakı içerisinde yer alması….!

          Buna müteakip iktidara geldikten sonra terörle mücadeleyi bir borç bilen, halk tarafından da takdirle karşılanan bir ittifakın, her ne kadar “Biz artık değiştik terörle ilgimiz yok” deseler de ilk başlarda Muhafazakarlar Derneği adıyla kurulup faaliyetleri neticesinde Diyarbakır Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “Hizbullah terör örgütünün amacı doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu” gerekçesiyle kapatılan, Hizbullah Terör örgütünü destekleyen bir partiye Cumhur İttifakı içeresinde yer verilmesi….!

               Ne diyelim 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçim gerçekten bir ilklerin yaşanacağı asrın seçimi olmaya aday.

            Yaşasın Demokrasi….!

 

17.04.2023                                                                         Havva MUTLUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    20.4.2023 11:04:43
    TBMM'nde kabul edilen son milletvekili seçim kanunu değişikliği; partileri, böyle alışılmadık ittifaklara yöneltmiş olabilir. Hayırlısı olsun.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    17.4.2023 22:32:10
    Güzel bir yazı olmuş
  • Rumuz
    (Rumuz)
    17.4.2023 21:11:35
    Seçmen tabanlarının çeşitlenip alabildiğine genişlediği, cumhurbaşkanı adayları etrafına kurulu ittifakların parlementer yapıyı gölgede bıraktığı bir seçimin arefesindeyiz. Söylediğiniz gibi yaşasın demokrasi. Kaleminize sağlık.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    17.4.2023 20:48:19
    Güzel sade insani yormayan bir yazı olmuş teşekkür ederiz
  • Rumuz
    (Rumuz)
    17.4.2023 20:23:16
    Cesaret isteyen bir yazi
Yorum Yap