KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE BAŞKANLARININ GÖZÜYLE ISVAK… (9.Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE BAŞKANLARININ GÖZÜYLE ISVAK… (9.Bölüm)
Haberin Tarihi: 10.7.2023 11:56:43 - Okunma Sayısı:1311 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE BAŞKANLARININ GÖZÜYLE ISVAK…

                       

                       Zeki TARHAN – ANKARA

                                       

                                              DOKUZUNCU BÖLÜM

             AHMET ŞAHLAN’IN ANLATIMIYLA ISVAK

          DERNEKLER VAKIF BÜNYESİNDE / ISVAK ÇATISINDA

         Ankara’da bulunan il, ilçe bütün derneklerimizi Vakfımızın çatısı altına davet ederek kendilerine dolaplarını tahsis ettik. Tüm çalışmalarını ve sosyal faaliyetlerini, “ISPARTA EVİ” dediğimiz Vakfımızda sürdürmelerini tavsiye ettik. Derneklerimizin yöneticilerini “Mütevelli Heyet üyesi” yaparak yönetim, denetim, disiplin kurullarına seçilmelerini sağlayarak, Ankara’ da birlik ve beraberliğimizi temin ettik.

                                                   ***

        Vakfımızın kurucu onursal başkanı merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman DEMİREL; “…Bu Vakıf ISPARTA EVİDİR, kapıyı devamlı açık tutun… Hemşehrilerimizle dolsun – taşsın… Onlarla ilgilenin, öğrencilere iyi bakın…” öğüdünden hareketle, diğer başkanlarımız gibi Ankara’ya gelip iş isteyen, tayin isteyen, doktor ve hastane arayan, sınav, yurt ve barınma gibi sorunlarına çare arayanlara, yine görevdeki hemşerilerimizle veya bizlerin ilgililerle yaptığımız girişimlerimizle sorunlarını çok büyük ölçüde çözüme kavuşturduk.

                                                   ***

         KASIM AYLARINDA DEMİREL’ İ ANMA TOPLANTILARI…

         Merhum Cumhurbaşkanımızın vefatı sonrası, her yıl kasım ayında doğum günü münasebetiyle “anma toplantıları” yaptık. 1.sinde İsmet SEZGİN, 2.sinde Ali Naili ERDEM, 3.sinde Hüsamettin CİNDORUK, 4. Yılında Esat KIRATLIOĞLU gibi döneminin önemli isimleri olan yakın çalışma arkadaşlarından Süleyman DEMİREL’i dinledik ve andık. Bu anma günlerinde Vakıf binamız yetmedi, doldu – taştı… Herkesin taktir ve beğenisini kazandık… Güniz Sokak / ISVAK işbirliği ile her yıl Isparta’ da ki ANITMEZAR’ a, Süleyman DEMİREL Müzesine vefatının ve doğumunun yıldönümlerinde, anma törenlerine katılmak üzere ISVAK  ve Güniz Sokak’ tan kaldırılan otobüslerle hemşerilerimizi törenlere götürdük.

                                                   ***

          Oluşturduğumuz sosyal medya mecralarındaki WhatsApp gurubu ile vefat, tören, burslar gibi haberler  ve Vakıf duyuruları ile ilgili iletileri hemşerilerimize ilettik. Vakfımıza maddi ve manevi hizmeti ve desteği bulunan başkanlarımıza, Akademisyenlerimize, işadamlarımıza, bürokratlarımıza plaketler vererek teşekkürlerimizi ve takdirlerimizi sunduk.

DEVAM EDECEK…      

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap