TSKM’DE 100. YIL CUMHURİYET KONSERİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TSKM’DE 100. YIL CUMHURİYET KONSERİ
Haberin Tarihi: 30.10.2023 09:07:03 - Okunma Sayısı:1107 defa okundu.

Muhsin Durucan yazdı…

TSKM’DE 100. YIL CUMHURİYET KONSERİ

 

“Toplumu törenler, bireyi müzik eğitir.”

Shelley

       Bilgim olduğunda Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki etkinliklere gitmeye çalışırım. Etkinlik öncesinde biletimi almaya uğrarım. (Keşke ayırtma olanağı olsa…)  Bu arada Başkan Yardımcısı Canan Döner yerindeyse uğramayı düşünürüm.

       Bilet almaya gittiğimde Kültür Müdürü Zeynep Hayman’ı ziyaret ettim. Kahvesini içtiğim oldu. Biletimi de edindim. İlgisine teşekkür ederim.

       Böylece 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde ( 26 Ekim 2023 günü akşamı) TSKM Salonunda Füsun Batum yönetiminde 100. Yıl Cumhuriyet Konseri’ni izleme olanağım oldu. Kırmızılar giyimli görevlileri ya da sanatçıları gördükçe gözlerim ve ruhum dinlendi!

       Sunucu Beyza Koç, görüntüsü ve konuşması ile alkış aldı! Maltepe Belediyesi Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcısı Canan Döner, kürsüye davet edilmesiyle açış konuşmasını gerçekleştirdi. Doğaçlama, özgün ve başarılı bir konuşmayı izleyenler ilgiyle dinlediler. Program arasında kendisini coşkuyla kutladım!

       Türk Sanat müziği Konseri Şef Füsun Batum yönetiminde sürdürüldü. Koristler ve sazlar yerlerinde ışıl ışıldılar! Ön sıralarda yer alan sazların önündeki                “K. Atatürk imzası bir başka güzelliği yansıttı! Birinci ve ikinci bölümlerde 10’ar yapıt seslendirildi.  Sonlarda yer alan Hoş Gelişler Ola, Türkiye’m, İstiklal Marşı ve 10. Yıl Marşı dinleyenlerden yoğun alkış aldı, diyebilirdim.

       Konser sonu ağır adımlarlar ilerlerken yapıtların sözcüklerine koşut  “Müzik ruhun gıdasır.” Atasözümüz, beynimden dilime dökülür oldu. Emeği geçenleri kutluyor ve başarılarının sürmesini diliyorum.

*

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap