2024 ADAYLIK FURYASI FISILTILARI!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2024 ADAYLIK FURYASI FISILTILARI!
Haberin Tarihi: 3.11.2023 10:27:49 - Okunma Sayısı:13191 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

2024 ADAYLIK FURYASI FISILTILARI!

       Ülkemizde yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde seçimler yapılacak.

       Seçim tarihi yaklaştıkça ilçemizde de siyasi partilerimizce hafiften bir kıpırdanmalar, danışma toplantıları ve ev ziyaretlerinin yapılmaya başlandığı gözlenmekte.

       Seçimlerde, ilçemizde başkan adayı ve ekibi önemli olsa da kemikleşmiş bir siyasi düşünce hâkim olduğu alenen görülmektedir.

       İlçemiz ilginç bir oy dağılım potansiyeline sahiptir.

       Örneğin; Türkiye genelinde Demokrat Parti yok denecek kadar az oy almasına rağmen ilçemizde hatırı sayılır kemikleşmiş oy kapasitesine sahiptir.

       Ülkemizde yaşanan seçim ittifakı rüzgârı ilçemizde 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde net bir şekilde görüldü. Demokrat Parti aday çıkarmayıp İYİ Partinin adayı için oy toplama yarışına katıldı.  

       2024 yerel seçimde de sanki İYİ Parti, 2019 yılı vefa borcunu ödemek anlamında 2024 yılında yapılacak olan seçimde aday çıkarmayıp, Demokrat PARTİ’nin adayını destekleyecek izlenimi var.

       İYİ Partideki bu tutumda resmi olmasa da gayri resmi olarak, Ömer ŞENGÖL’ün Demokrat Parti adına başkan adayı olabileceği söylentilerinin etkili olduğunu düşünüyorum.

       CHP ilçe teşkilatında bir sessizlik mevcut; İlçe Başkanı Murat YILMAZ ile CHP’de aktif rol oynayan eski ilçe başkanı ve de şuanda esnaflıkla uğraşan bir abimizin ismi söylenti olarak dile gelmekte. Kalıplaşmış bir oy potansiyeline sahip olan CHP içine kapalı bir siyaset anlayışıyla mutlaka aday çıkarır diye düşünüyorum.

       Sakin bir duruş sergileyen MHP’de başkan adayının belli olduğu partililerce dile getiriliyor. İlçemizde faaliyet gösteren Nis Oteli Müdürlüğünden ayrılıp, Isparta Milletvekili Hasan Basri SÖNMEZ’in danışmanlığı görevine başlayan Turizmci Mehmet DEMİREL’in 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde MHP’nin Eğirdir Belediye Başkan adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

       İlçemizde Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda en fazla rekabet AK Parti’de yaşanacak gibi.

       Aylar öncesinden adaylığını açıklamada sakınca görmeyen Akpınar Köyü Seyir Terası işletmecisi ve aynı zamanda Akpınar Köyü Muhtarı Mustan ÖZDEMİR’in AK Parti aday adayı olduğu biliniyor.

       Göreve başladıktan sonra Covid-19 salgını, deprem felaketinden büyük yara alan ülkemiz ekonomisinin sıkıntılı bir döneme denk gelmesi, Belediye Başkanımız Veli GÖK’ün de şansızlığımı bilmiyorum. Buna rağmen ilçemiz için çaba sarf eden Başkan Veli GÖK’ün tekrar Belediye Başkan adayı olacağı söylenmekte.

       Bunun yanı sıra ilçemizde esnaflık yapmakta iken, İlimiz Merkezine taşınıp ticaretine İl’de devam edip, AK Parti’de aktif rol oynayan Mehmet FESCİ’nin Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda iddialı olduğu, zamanı gelince adaylığını açıklayacağı dile gelmekte.

       Söylentilere göre Başkan adayı olarak en can alıcı kişi için ise; Demokrat Partili olduğu bilinip, AK Parti’de ismi duyulunca ilçemiz sakinleri tarafından ilginç karşılanan ilçemiz esnaflarından Ahmet TARAN’ın oğlu Hasan TARAN’ın ismi geçmekte.

       Şu ana kadar ilçe yönetiminde pek görev almak istemeyen, sadece söylenti olarak AK Partiyi desteklediği görülen Hasan TARAN’ın, siyasi yönünü tam anlamıyla belli edip o yönde çalışma yapması adaylık açısından daha isabetli olacaktır.

       Ne diyelim hayırlısı olsun…..!

       Saygılarımla.

03.11.2023                                                                                   Havva MUTLUCAN                                                           

                                                                                             

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    3.11.2023 15:05:15
    İlçemiz basta olmak üzere toplum olarak sıkıntıları kimseden çekinmeden alenen kaleme alıyorsun teşekkür ederiz
  • Rumuz
    (Rumuz)
    3.11.2023 12:46:29
    Ilcemiz için çaba sarf eden başkanımız Veli Gök yazmışsınız hangi çaba acaba bizim göremediğimiz??
  • Rumuz
    (Rumuz)
    3.11.2023 12:03:53
    Belediye başkanları mevcut işlerine yeni düzlemler eklemlemek amacında olan “iş adamları” ya da makamlarını göğüslerine taktıkları parti rozeti ile tanımlayan kişiler olmamalı. Keşke sizin gibi halkın içinden, seçim zamanı dışında da çarşıda pazarda gördüğümüz kişileri bu isimlerin arasında görebilsek. Kaleminize sağlık çok bilgilendirici bir yazı olmuş.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    3.11.2023 11:48:56
    İlginç
  • Rumuz
    (Rumuz)
    3.11.2023 11:03:16
    İlçemiz hakkında tarafsızca bilgilendirme yapıyorsunuz teşekkürler
  • Rumuz
    (Rumuz)
    3.11.2023 10:57:28
    Açık yürekliliğinize teşekkür ederiz iyi cesaret edip yazabilmişsiniz
Yorum Yap