AKIN’IN YAZI AİLESİNE HOŞGELDİN AYSEN

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AKIN’IN YAZI AİLESİNE HOŞGELDİN AYSEN
Haberin Tarihi: 23.11.2023 10:30:39 - Okunma Sayısı:1068 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

AKIN’IN YAZI AİLESİNE HOŞGELDİN AYSEN

                                          Zeki TARHAN – ANKARA

            Aysen’le, geçtiğimiz cumartesi günü ISVAK’ ta yapılan “DR. İSA COŞKUN’ LA SÖYLEŞİ ETKİNLİĞİ” n de tanışmıştık. Konferans salonunda hemen önümüzde oturuyordu. Söyleşinin katkı / soru bölümünde, öylesine güzel katkıda bulundu ki, EĞİRDİR GÖLÜ’ nün bugünkü halini, göl çevresindeki ve havzadaki vahşi kapitalizmin çirkin yüzünü, bir ziraat yüksek mühendisi olarak, bir GÖLLER YÖRESİ insanı olarak çok çok güzel ve de doğal heyecanıyla anlatmıştı tüm içtenliğiyle…

                                                  ***

          …Ve katkı konuşması bitince, hemen kendisini kutladım ve şunu dedim: “10 üzerinden 10, 100 üzerinden 100” dedim. Teşekkür etti ve ben devamla; “Bu konuşmanızı sizden yazılı istiyorum, AKIN gazetesinin köşe yazarı oldunuz bundan böyle. Ve bugün Aysen, ilk köşe yazısını yazdı.

          AKIN’ ın yazı ailesine hoş geldin Aysel. Hayırlı olsun.

          …Ve işte Aysen’in kısa özgeçmişi:

          1962 Isparta / Yalvaç doğumlu. İlk – Orta – Lise eğitimlerini Ankara’ da tamamladıktan sonra, 1981 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini kazanıp,  1988 yılında  yüksek lisansını tamamlayarak, Ziraat Yüksek Mühendisi unvanıyla mezun odu.

           Aynı yıl, Ankara’da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde göreve başladı. Ve Kurumun değişik başkanlıklarında ve bağlı bakanlığında, Mühendis ve Şube Müdürü olarak çalıştı… Tarımsal Planlama, Kamulaştırma, Su Hakları, Avrupa Birliği Projeleri, Taşkın – Kuraklık  ve ÇED (=Çevresel Etki Değerlendirme) konularında çalışmalar yaptı… Ulusal ve Uluslar arası Toplantılara katıldı. 2017 yılında, 30 yıllık hizmet süresi sonunda emekli oldu. Yeterli derecede İngilizce bilmekte olup, Kayak ve Curling hakemidir.

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    23.11.2023 23:55:35
    Ayşen Pervin Güngör (Zincir) Arkadaşımı kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Canaz Arkadasi
  • Rumuz
    (Rumuz)
    23.11.2023 15:40:42
    Başarılar dilerim
Yorum Yap