2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi İlçemiz Analizi (1)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi İlçemiz Analizi (1)
Haberin Tarihi: 3.4.2024 11:47:59 - Okunma Sayısı:2611 defa okundu.

Havva MUTLUCAN yazdı...

2024 MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİMİ İLÇEMİZ ANALİZİ

(1)

(CUMHURİYET HALK PARTİSİ)

 

31 Mart 2024 tarihinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri ilçemiz, köy ve beldelerinde sorunsuz bir şekilde yapıldı.

Artık seçim günü, diğer bir tabir ile hasat zamanı geldi. Partililer ve muhtar adayları o gün kendilerine daha önem verip, şık elbiseler, tıraş vb. konularında daha titiz davranarak sandıklara geldi.

           Bugün kısa bir yazı ile seçim sürecinde Cumhuriyet Halk Partisini ele aldım.

Cumhuriyet Halk Partisinin ilçemizde adayını geç açıklamasına rağmen, aday renkli ve dürüst kişiliği ile tanınan Necati Savaş; genç dinamik kadrosuyla beraber son güne kadar titiz bir çalışma yaparak 2019 seçimlerine göre partisinin oylarını ortalama 800 oy artırmayı başardı.

Necati Savaş ve kadrosunun seçim çalışmaları sırasında göstermiş oldukları hassasiyet, halkımız tarafından takdirle karşılandı ki 2019 seçimlerine göre oylarını artırdılar.

Ama bu hassasiyetlerine karşılık neden Belediye Başkanlığı için gerekli oyu alamadılar.

Kişisel düşüncem; seçim tarihi aylar öncesinden belli olmasına karşın CHP adayını açıklamada geç kaldı. Zaman darlığından seçim çalışmalarını yeterince yerine getiremedi.

Aslında CHP’liler tarafından sosyal medya çok güzel kullanıldı, projeler çok güzel hazırlanmış, bunları halka yeterince açıklamada vakit darlığı yaşandı.

Diğer bir konu ise;  vatandaş tarafından son güne kadar “CHP’nin seçim tavrında değişiklik olur mu?” düşüncesinin gündemde olması idi. 

Acaba son dakika ittifak olur mu düşüncesi varlığını korudu.

En önemlisi, aslında CHP üzerinde sürekli Demokrat Parti gölgesinin olduğu alenen görüldü.

Eğer önümüzdeki 5 yıl boyunca parti yöneticileri kabuklarına çekilmeyip güzel muhalefet yaparlarsa 5 yıl sonraki seçim daha verimli olur.

Hem ilçemiz kazanır, hem de CHP oylarını daha da artırmayı başarır diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

 

03.04.2024                                                                      Havva MUTLUCAN

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    4.4.2024 18:42:49
    Chp Necati Savaş ile yeni bir oluşuma girmiştir. Eski chp zihniyeti olsa bu kadar oy alamazlardı. Ama ilçe başkanı Murat bu partiye fayda değil zarar vermektedir. Başka bir isim olsa şu an chp seçimin 2. Partisi olabilirdi. Chp ilçe başkanı,plajda vekille yaptıkları toplantıda iki lafı bir araya getirip konuşamamış öyle diyorlar. Basiretsiz, iş bilmez birisi yerine daha iyi birisi başkan olursa chp diğer dönem sükse yapar.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    4.4.2024 14:15:55
    Chp içerisinde Atatürkçü ve Chp kimliği altına gizlenmiş, ama ömer şengöle destek veren, kendi adayını desteklemekten aciz, ama lafa geldiği zaman chpliyim diyen 150_200 ,kişi var. Onların pis algıları yüzünden Necati Başkan ve ekibi seçimde 200 _300 oy eksik almıştır. Ama Necati Başkan ve ekibini dik duruşlarından dolayı kutluyorum. Eğilmeden bükülmeden devam ederlerse kimse duramaz karşılarında. Sözümona sahte chplilerde Türkiyedeki seçim havasından dolayı chpden çıkmazlar artık. Parti içerisinde muhalefet olurlar. Kimmi onlar? Herkes biliyor kim olduklarını...chp toplantılarına kadar gelipte dp ye oy verenler, yemeklerine katılanlar, çelenk yollayanlar.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    3.4.2024 17:18:36
    Çok doğru tespitler.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    3.4.2024 14:47:29
    Havva hanım objektif bir şekil de bir yazı olmuş teşekkür ederiz
  • Rumuz
    (Rumuz)
    3.4.2024 14:39:54
    Acaba bir ittifak olsa sonuçlar nasıl olurdu diye düşündürdü. Etkili muhalefet yapmak isteyenler sizin yazılarınızı takip edip ele aldığınız problemlerin üzerine gitmesi yeterli. Kaleminize sağlık.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    3.4.2024 11:54:07
    Objektif olarak yazılmış bir yazıyı kaleme almışsınız teşekkür ederiz
Yorum Yap