GÖNÜL BAĞI VE ALİ TAŞ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÖNÜL BAĞI VE ALİ TAŞ
Haberin Tarihi: 3.4.2024 15:14:42 - Okunma Sayısı:348 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

GÖNÜL BAĞI VE ALİ TAŞ

                                     Zeki TARHAN – ANKARA

          Bugün saat 10.00’ da kapı zili çalıyordu… Zile basan kargo elemanı. Anlamıştım zaten kargocu olduğunu. Çünkü; dün Ali TAŞ aramış ve son kitabı olan “GÖNÜL BAĞI” eserini kargoya verdiğini söylüyordu.

         Kitabı alır almaz hemen açtım, önce kapaktaki düğümü inceledim. Sevgili Ali ile dün yaptığımız telefon konuşmasında bu düğümden de söz etmiş, kaynağını deniz ve gemici literatüründeki yerini anlatmıştı bana.

       …Ve kitabın ilk sayfasındaki imzalayıp bana hitaben yazdığı yazıyı okudum. Şöyle diyordu Ali: “Sayın Zeki TARHAN’a Gönülden sevgilerle… 2/4/24 – imza

                                                          ***

       Hemen arka kapağı çevirdim. Arka kapak; kitabın özeti gibiydi… Ve bunu perçinleyen de sahil yolu yapılmadan önceki, her biri yalı olan Gölün içindeki bahçeli EĞİRDİR EVLERİ!!! Aman Allah’ım, ne muhteşem güzelliktir bu!!!

                                                       ***

      Hemen aramalıydım ve teşekkür etmeliydim sevgili Ali’yi. Bir elimde Ali’nin kitabı, diğer elimde Telefonum. Sayfaları çeviriyor ve eserin müellifi Ali ile birlikte kitabın kritiğini hızlıca yapıyorduk. Çünkü bu yazımı geciktirmeden AKIN’ın baskısına yetiştirmem gerekiyor… Daha okumadan, rastgele açtığım sayfaların ve bilhassa arka kapak yazısı ve fotoğrafının TAŞ / TARHAN kritiği çok güzeldi ve de tadına doyum olmazdı…

    Haydi hoşça kalın, şu ramazanda Nilgün hanımı / bacımızı bekletmeyelim.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap