2024 MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİMİ İLÇEMİZ ANALİZİ (3) (MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2024 MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİMİ İLÇEMİZ ANALİZİ (3) (MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ)
Haberin Tarihi: 5.4.2024 15:18:32 - Okunma Sayısı:2861 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

2024 MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİMİ İLÇEMİZ ANALİZİ (3)

(MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ)

 

31 Mart 2024 tarihinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Milliyetçi Hareket Partisi’nde Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 3 aday başvuruda bulunuldu. Adaylar arasında yıllardır ilçe başkanlığı yapan, bire bir siyasetin içerisinde yer alan Mehmet DEMİREL, Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

İlçemizde MHP 2024 mahalli seçimlerine iddialı girdi. Yaklaşık iki yıl önce hazırlıklara başlandı. Belki de seçime en rahat giren parti idi. 

Meclis üye seçiminde genelde iş adamlarına, ama en önemlisi üç eğitim neferi emekli öğretmenlerimize yer vermesi gurur verici bir durum idi.

Yine il genel meclis üyeliğinde güler yüzlü, samimi tavırlarından ödün vermeyen, ilk iki sırada Abdurrahman Sinap ve Sadettin Onur, Nuh Demirbaş’ı aday göstermeleri çok isabetli idi. Seçim sonucunda bunun meyvelerini aldılar.

           Önceki yazımda olduğu gibi bugün de fazla uzatmadan Milliyetçi Hareket Partisini ele aldım.

Milliyetçi Hareket Partisi ana tema olarak çevreye duyarlı, Eğirdir Gölünü, elmasını, turizmini ön planda tutarak spor alanları ile ilçemizde sosyalleşmeyi daha aktif hale getirerek, vatandaşa karşı hizmette eşitlik sağlayıcı bir belediyecilik anlayışı içeresinde olacaklarını beyan ettiler.

2019 yılına göre oylarını ortalama 3 katına çıkarmalarına rağmen neden Belediye Başkanlığı için yeterli oyu alamadılar. 

Yine kişisel düşüncem; 1969 yılında kurulup köklü bir parti olan MHP’nin ilçemizde de köklü bir seven tabakası mevcut. İnsan hayatı içeresinde zaman zaman küskünlükler, dargınlıklar olabilir, bir bakıma bu yaşam tarzına hayatın cilvesi de denilebilir.

Neden böyle bir ifade kullanma gereği duydum?

İlçemiz MHP teşkilatında gözle görülür bir şekilde küskünlüklerin olduğu, seçim çalışmaları boyunca hiç gözükmedikleri görüldü.

Acaba hani atalarımızın tabiri ile “el öpmekle ağız aşınmaz” misali küskünlerin üstüne daha fazla gidilseydi olur muydu?

Daha farklı bir sonuç ile karşılaşılmaz mıydı?

Kim bilir, kararı siz saygıdeğer okuyucularıma bırakıyorum.

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    7.4.2024 15:32:48
    Güzel ve sade bir yazı olmuş teşekkürler
  • Rumuz
    (Rumuz)
    7.4.2024 15:32:15
    Güzel bir yazı olmus
  • Rumuz
    (Rumuz)
    6.4.2024 17:58:24
    Küskünlerin sorumlusu başkan adayı, herkeste aday adaylari varken demirelde kimse yoktu. Bence egosuna ve ilçe başkanına yenildi.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    5.4.2024 22:13:48
    Keşke seçimden önce de bir strateji analizi paylaşsaydınız. Partilerin göremedikleri noktalara ışık tutardınız. Kaleminize sağlık.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    5.4.2024 17:10:04
    Başlarındaki adam olduğu sürece kaybetmeye mahkumlar..
  • Rumuz
    (Rumuz)
    5.4.2024 15:50:01
    Çok güzel özetlemişsiniz teşekkürler
Yorum Yap