MEZUNİYET TÖRENLERİ ÇILGINLIĞINA KİM DUR DİYECEK!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MEZUNİYET TÖRENLERİ ÇILGINLIĞINA KİM DUR DİYECEK!
Haberin Tarihi: 30.5.2024 14:25:44 - Okunma Sayısı:3604 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

MEZUNİYET TÖRENLERİ ÇILGINLIĞINA KİM DUR DİYECEK!

     Okullarını bitiren öğrencilerin annesi-babası ve aile büyükleri için mezuniyetin ayrı bir önemi vardır. Her aile çocuklarının iyi bir gelecek sahibi olması gayreti içeresinde adeta kendisi de öğrenciymiş gibi o günleri bire bir yaşar.

     Öğretmenlerimiz de vermiş olduğu bilgi ve beceri dağarcıkları sayesinde öğrencisinin okulunu başarıyla bitirmesinin gururunu yaşar.

     Mezuniyet törenleri aileler için ayrı bir heyecan, çocuklar için yepyeni bir başlangıç; hayallerin gerçekleşebileceği bir ön adım olarak da algılanabilir.

     Mezun olacak her öğrenci, özenle hazırlanan bu törenlerde bir an kendisini maziye kaptırır; daha düne kadar okula yeni başlamış iken, bugün mezuniyet yaşayarak çabası, denemeleri, başarısı, mutluluk ve sevinçleri film şeridi gözünün önünden geçer.

     Hangi yaşta alınırsa alınsın mezuniyet belgesi artık kişinin hakkı ve özverili çalışmasının sonucunda alınmış bir başarıdır.  

     Konuyu fazla uzatmadan makalemin başlığı olan “Mezuniyet Törenleri Çılgınlığına Kim Dur Diyecek!” konusunu sizleri sıkmadan anlatmaya çalışayım. Geçen hafta ilimizde benim şans eseri şahit olduğum bir mezuniyet töreninde gördüğüm manzarayı siz değerli okuyucularıma aktarmak istedim:

     26 Mayıs 2024 Pazar günü bir kardeşimizin düğün merasimi için il merkezine gittik. Gittiğimiz düğün salonu bir bina üzerinde birden fazla düğün salonunun olduğu bir mekândı.

     Kardeşimizin nikâhının kıyılacağı salona doğru adımlarken yaşları ortalama 18 olan gençlerin çılgınca eğlencelerini şahit oldum.

     Gençlerimizi görünce bir an hayretler içeresinde kaldım:

     Gençlerimizin ellerinde bira şişeleri, kimi erkek – kimi kız öğrenciler, bazıları alkolü o kadar abartmışlar ki ayak ta durmakta zorlanıyorlar.

     Bağrış, çağrış, küfürler… Bu ne rezillik derken, merak ettim acaba hangi okul diye. Ne yalan söyleyeyim biraz ön yargılı davrandım. Bunlar mutlaka özel okul öğrencileridir diye düşündüm.

     Ama yanılmışım.

     Isparta Merkezde ismini yazmamın uygun olmayacağı bir DEVLET LİSESİNİN mezuniyet töreniymiş.

     Sosyal medyadan edindiğim bilgiye göre “Milli Eğitim Bakanlığının” mezuniyet törenlerinin okul içeresinde yapılması ve aileleri mağdur etmeyecek bir çalışma içeresinde olduğu yönünde.

     Mezuniyet alanının dışında bir öğrenciye “Niye salon kiralayıp gece mezuniyet töreni yapma gereği duydunuz? Okul bahçesinde yapamaz mıydınız?” diye sordum.

     Aldığım cevap ilginçti:

            Biz genciz özgürüz.

Özgürlüğümüz kimse kısıtlayamaz.

Hep vatandaş olarak yakındığımız bir durum var; Ülkemizde yasalarımız var, kanunlarımız var ama uygulama ve denetlemede sıkıntılarımız var herhalde.

     Ne diyelim hayırlısı olsun.

     Saygılarımla!

 

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    30.5.2024 21:17:44
    cok güzel yerinde bir yazı olmus.kaleminize saglık...
  • Rumuz
    (Rumuz)
    30.5.2024 17:32:30
    Gençlerin özgürluk anlayışının alkol almak dans etmek olarak görmeleri çok acı..Okul içinde ki aktivelerle mutavazi olmalı.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    30.5.2024 17:23:22
    Sadece üniversiteden mezun olurken yapılan kutlamalar maalesef kapital düzen yüzünden kreşten mezun olan çocuklara da yapılmaya başlandı. Boşu boşuna harcanan para başka bisey değil..
  • Rumuz
    (Rumuz)
    30.5.2024 15:53:38
    Mezuniyet törenleri önceden sadece üniversitelerde olurdu. Şimdi korkuyorum herhalde her sınıf geçme için olacak
  • Rumuz
    (Rumuz)
    30.5.2024 15:48:03
    Keşke hiç tören yapılmasa, tamamen gereksiz bir aktivite.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    30.5.2024 15:00:21
    Bizlerde öğrenci velisi olarak mezuniyet programları konusunda şikayetçiyiz. Çocuklarımızın istekleri dar gelirli aileleri sarsmakta bu konuyu da dile getirdiğiniz için çok teşekkür ederiz.
Yorum Yap