Halk Eğitim faaliyet alanını genişletiyor...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Halk Eğitim faaliyet alanını genişletiyor...
Haberin Tarihi: 22.12.2015 17:23:00 - Okunma Sayısı:1560 defa okundu.

Eğirdir Halk Eğitim Merkezi bu yıl vatandaşın isteği ve talepleri doğrultusunda köylerde de yoğun şekilde kurslarını açmaya devam ediyor.

Halk Eğitim faaliyet alanını genişletiyor…

 

            Eğirdir Halk Eğitim Merkezi bu yıl vatandaşın  isteği ve talepleri doğrultusunda köylerde de yoğun şekilde kurslarını açmaya devam ediyor.

            Eğirdir merkez ilçede bulunan, merkez binasında ve mahallelerinde yoğun bir şekilde kurslarına devam eden Eğirdir Halk Eğitim Merkezi bu yıl geçen yıllardan farklı olarak köylerimizde de vatandaşın talepleri doğrultusunda kurslar açıyor.

            Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Eğirdir Halk Eğitimi Müdürü Ali Şanal şunları söyledi: “Bu yıl, bir önceki yıldan farklı olarak çalışmalarımızın yönünü köylere doğru verdik. Tabi bu kararı alırken köylerdeki hanımlarımızın ve muhtarlarımızın isteklerini dikkate aldık. Kursları açmadan bir takım sıkıntılar olmadı değil. Ama biz bunları mazeret olarak görmedik ve bir bir köylerimizdeki kurslarımızı muhtarlarımız ve devletimizin diğer kuruluşları ile birlikte işbirliği içerisinde açtık ve devam ettiriyoruz. Gerçekten devletimizin imkanları çok geniş. Biz önümüzdeki engelleri fırsata çevirdik. Gayet güzel ve istikrarlı devam ediyor kurslarımız. İstikrar ve devam bizim için önemlidir. Kursa talep azalırsa devamsızlık olursa kapanma durumu söz konusu olabilmekte. Merkez ilçedeki kurslarımız  aldığımız olumlu dönüşlere bakarak söylüyorum, hatta kurumumuz adına yaptırdığım anket sonuçlarına bakarak söylüyorum memnuniyet konusunda hiç şüphemiz yok. Köydeki faaliyetlerimizin de bu kadar istekli ve katılımlı olacağını açıkça düşünmemiştik.

            Çay köyünde, Sarıidris kasabasında, Ağılköy’de, Serpil Köyü’nde ve Barla’da Elsanatları ve Mantar yetiştiriciliği, halk oyunları kursları açtık. Özellikle Barla’da potansiyeli ve konumu itibariyle birden fazla kurs açma imkânı olmuştur. Oradaki Kur’an Kursuna devam eden yabancı öğrenciler için okuma yazma kursları, hat yazım kursu açıldı. Bunun için Eğirdir İlçe Müftümüz Sayın Sacit Ekerim beyefendiye teşekkür ederiz. Biliyorsunuz Barla konumu itibariyle de inanç turizminin odağıdır. El sanatları alanında hediyelik ve turistik eşya yapımı ve el sanatları kursları açtık. Sayın Kaymakamımız Abdullah Akdaş’ın da bu kursların hem açılma safhasında, hem de halen devam etmesinde büyük katkıları olmuştur. Kurumumuz ve müdürlüğümüz adına kendilerine teşekkür ederiz. Kurs programlarımız  mayıs ayına kadar devam edecek.

            Alan ziyaretlerine gittiğimizde kursiyerlerin memnuniyetleri bize  yansıyor. Daha kurslarımız kapanmadan “Yeni kurs ne zaman açılacak, bizi de unutmayın hocam.” dediklerini işitiyor ve bunu dikkate alacağız dediğimizde yüzlerindeki gülümseme yaptığımız işin ne kadar kutsal olduğunu anlıyoruz.”

            Biz de Akın Gazetesi olarak, Halk Eğitim Merkezi’nin çalışmalarını yakından takip ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap