Bir Çukurova Fedaisi Durmuş Ali Özkale

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bir Çukurova Fedaisi Durmuş Ali Özkale
Haberin Tarihi: 8.5.2026 15:45:32 - Okunma Sayısı:77 defa okundu.

Muhsin Durucan yazdı

BİR ÇUKUROVA FEDAİSİ

DURMUŞ ALİ ÖZKALE

“İşte sanat, Durmuş Ali Özkale ile beni de bir araya getirdi. Sevgili Özkale’yi 70’li yıllarda tanıdım. O yıllarda Atatürk Orta Okulu’nda Fransızca öğretmeniydi. Ben de aynı okulda müzik derslerine giriyordum. Onun müziğe olan tutkusu, bizi birbirimize yakın kıldı. Edebiyat ve müzik sevgisi aramızda hoş bir bağlantı kurdu. O günden bugüne kadar da geldi. Onu ben hep üreten bir kişi olarak tanıdım. 

O, Adana’nın en üretken kişilerinden biriydi. Şair, müzisyen, roman yazarı kısaca o sanat deryasında rüştünü ispat eden bir Durmuş Ali Özkale idi… Sanatçı olması da aramızdaki dostluk bağını gün be gün kuvvetlendi.” 

Dr. HALİL ATILGAN 

 

Kitabın Edinme Öyküsü: 

Dr. HALİL ATILGAN’IN kaleme aldığı söz konusu Bir Çukurova Fedaisi Durmuş Ali Özkale adlı yapıtın yayımlandığını medya ortamında gördüm. Önceki yıllarda da gerek Mersin belediye başkanlığından ve gerekse Ankara Gülnar Yayınlarından adresime gönderildi. Yapıtların kapak görüntülerini ve içeriklerini beğendim!  Bu kitaptan da edinmek istedim. Yazarına bildirdim. Hemen... Dedi ve birkaç gün önce adresime ödemeli gönderildi… Kargo ücreti adı altında epeyce ödeme ücreti eklenmişti. Evde olmadığından geriye dönmüş! Durumu SnAtılgan’a ilettim. Sağ olsunlar, Ankara Gülnar Yayınları’dan geldi. 

 

Bir Çukurova Fedaisi Durmuş Ali Özkali Kitabı Hakkında: 

Kitap, kuşe renkli kapak içinde 400 sayfa içerikli… Son 80 sayfasına renkli fotoğrafların düzenlemesi yapılmış… 2 ve 3. Sayfalarda alışılmış tanıtım tümceleri var. 5-11 sayfalarda Dr. Halil Atılgan’ın özgeçmişi ve çalışmaları düzenlemesi yapılmış… 13-18. Sayfalar arasında Atılgan’a ait sunuş yazısı… 19. Sayfada Durmuş Ali Özkale’nin önsözünü okumak olanaklı. 21-28 sayfalarda içindekiler var. 59. Sayfadan itibaren belli bir sınıflamaya göre şiirlerini okuyoruz. 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap